Openoffice, Linux Ve Unixte Gstreamera Geçiyor

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
timthumb.php

OpenOffice.org proje geliştiricileri, görüntü ve ses içeriklerini oynatmak için, gelecek olan Linux ve Unix sürümlerinde artık GStreamer çokluortam çatısını kullanacaklarını duyurdular. Mevcut durumda OpenOffice, Java Media Framework (JMF) kullanıyor. OpenOffice grafik projeleri yöneticisi Kai Ahrens “JMF, günümüzde artık biraz geri kaldı. Mevcut çözücüleri artık umulduğu gibi çalışmıyor.” şeklinde açıklama yaptı.

Ahrens’in açıklamasına göre, takım, tamamen yeni bir çatı kullanmaya karar verdi. Bunun için, halihazırda pek çok dağıtım tarafından desteklenen GStreamer çatısını kullanmaya karar verdiler. GStreamer sistemde kurulu ise, OpenOffice’in onu kullanması için, kullanıcının herhangi bir şey yapması gerekmeyecek. Varsayılan olarak, GStreamer desteği açık olan OpenOffice, “–disable-gstreamer” parametresi ile çalıştırılarak, eski JMF desteği ile de açılabilecek.

Kaynak: h-online

pardus-linux.org

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Ne gibi artıları var Gstreamer'ın biliyormusun real?
Yani biz de hissedebilecek miyiz farkı?

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
GStreamer, diğer çözücülerden daha güçlü bir paket
Aslında xine ile gstreamer hatta mplayer çekişmesi devam ediyor ki benim gönlüm mplayer'dan yana :)
ancak hız olarak doğru tercih yapılmış, çoklu ortam bulunan ofis dosyalarında farkı rahatlıkla hissedeceksiniz.

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
çok önemli bir gelişme değil aslında ama yinede birşey işte ka. kişi dökümanlarında gömülü ses veya video kullaniyor sormak lazım tabi ben hiç kullandımmı hayır kulanma ihtimalim var mı belki

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
haps sen varya alem adamsın

bu konuyada muhalefet oldun ya helal artık