Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Eğer güncelleme desteği son buldu ise mümkün değil. Ancak One UI'ı öyle kafanıza göre yükseltemezsiniz. Örneğin S8, One UI 2'ye bile yükseltilemiyor HWC nedeniyle. Ki bir rom bulsanız bile cihazlarda feci bir yavaşlama yapabilir.
root değil ama rom atmanız gerekecektir rom atarken ben daha sorun yaşamadığımı hatırlamıyorum her şey tamam diyorsunuz ufak aksilik çıkıyor 2 saat twrp ayarları ile uğraşıyorsunuz ama illa ki atacam diyorsanız cihazınızın modeli+ oneui sürümü+ rom yazarsanız xda gibi forumlardan indirip kurabilirsiniz rom kurulumunu bilmiyorsanız youtube üzerinden cihaz modelin+rom yazarsan video izleyerek öğrenirsin
*edit*
unutmuşum şey söylemeyi rom atarsan cihazın roottan daha çok kök erişimine açılır dolayısıyla 3. bir şahıs daha kolay erişim sağlayabilir telefonuna twrp yüklü bir telefonun (twrpye özel şifre koruması yok ise) twrpde 5dklık iş ekran kilidini kaldırmak
Custom ROM'u kesinlikle; ama kesinlikle önermiyorum; zira en stabil custom ROM'un bile illa ki bir sorunu oluyor, stabilitesi asla stock ROM'unki kadar olamıyor.