Ön panel kulaklık ve mirofon girişi yardım

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
vista home premium kullanıyorum.Casper marka pc var.

Ön panelde ses ve mikrofon girişi olmasına rağmen etkin değiller.Daha önce bir bilgisayarcıya sordum gerekli bağlantılar yapılmış dedi.Realtekten uygun sürücüyü aradım ama bulamadım dedi.

Ben bugün realtek sitesinden son sürümü indirdim kurdum.
Bir de ac97 vista uyumlusunu indirdim.Ama hala etkin değil.

Ayrıca aygıtlara baktığımda ses ile ilgili olan bölümde High definition audi yazıyor.Ve sürüm tarihi 2006 sürücü güncele diyorum zaten güncel diyor..

Jack giriş yerlerini seçmek için bir program var mı..

Belki işe yarar:ac97 yi normal modda kuramadım güvenli modda açınca kurabildim.Ama onda da jack girişlerini seçmek için bir bölüm yok.

Sorun nedir bilmiyorum...

RosenRood65

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Ön panelde ses ve mikrofon girişi olmasına rağmen etkin değiller.Daha önce bir bilgisayarcıya sordum gerekli bağlantılar yapılmış dedi.Realtekten uygun sürücüyü aradım ama bulamadım dedi.

Kasanın içindeki Ses ve mikrofon girişlerinin kablosunu taktınmı?(Normalde takılı olmaz sen sonradan takıyorsun)?

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
şimdi benim götürdüğüm bilgisayarcı takılı dedi ama onun lafına güvendik..

Ben kasayı açsam da anlamamki hangi kablo nereye takılacak...

Alptekin46

Doçent
Reaksiyon puanı
14
denetim masası>realtek kontrol paneline giriyoruz AUDİO I/O sekmesine tıklıyoruz..

sayfada analog konnektör ayarları yazıyor...

oraya tıklayıp ön panelin jak saptamasın engelle seçeneği var onu seçtikten sonra probleminiz ortadan kalkar herhalde

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
denetim masası>realtek kontrol paneline giriyoruz AUDİO I/O sekmesine tıklıyoruz..

sayfada analog konnektör ayarları yazıyor...

oraya tıklayıp ön panelin jak saptamasın engelle seçeneği var onu seçtikten sonra probleminiz ortadan kalkar herhalde

iyi de denetim masasında realtek kontrol paneli yokki bende..
Yine de sağolun bilgi için..

Bu işi bilen birine kablo bağlantılarını baktırmam lazım.
Casperde çalışan adam bağlantılar yapılmış dedi ama...:

Alptekin46

Doçent
Reaksiyon puanı
14
"Realtek HD Sound Effect Manager" şekline bir giriş yok mu abi denetim masasına..

ben bi arkadaşın bilgisayarında ayarlama yapmıştım...

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
"Realtek HD Sound Effect Manager" şekline bir giriş yok mu abi denetim masasına..

ben bi arkadaşın bilgisayarında ayarlama yapmıştım...

evet ben bu konuyu açtıtan sonra yine çözüm bulamamıştım ön panel sorununa..Bak raltek sitesinden son sürücüleri indirdim.Bir de AC97 diye bişey vardı onu indirdim.Görev çubugunda ac97 den gelen realtek simgesine tıklayınca panel girişleriyle ilgili bir bölüm yoktu..sadece ses ayarı ses kayıt gibi seçenekler vardı..ama bir pc de görmüştüm panel girişlerini ayarlayan bir menü...

Alptekin46

Doçent
Reaksiyon puanı
14
abi bende o simgeye çift tıklayın bende aşağıda ki ekran açılıyor

47218255gu2.jpg

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Bende cıkan ekranı göstermek isterdim ama kafam bozuldu kaldırdım programı..ama şimdi senin dediğin Realtek HD Sound Effect Manager yazıp aratyaım bakalım..bahsettiğim ekran tam olarak bu evet..yani bende çıkan ekran değil daha önce gördüğüm ekran.

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
arkadaş bendede çalışmıyor crea black pearl serisinden kasam var driver ini yüklersen çalışıyor başka hiç bir şekilde çalışmaz ;) bende ordan kullanımıyorum daha dorusu sürücüyü yüklemeye eriniyorum :D

Alptekin46

Doçent
Reaksiyon puanı
14
95573490qu7.jpg

Abi kırmızı ile işaretlediğim yere tıklayınca aşağıda ki pencere açılıyor...

eğer bu paneli açabilirseniz ön pnale hoporlör takıp sırasıyla orada ki seçenekleri deneyn:D

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
zaten ekrandaki paneli ekranımda bir görebilsem:)

ama şimdi Realtek HD Sound Effect Manager yazıp indrrdim bakalım nolacak..

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Alp bende sadece konektör ayarlarında 2. şık çıkıyor.Ses kartı yada anakart güncellemesi filanmı yaptın sen :)
Bu arada ön panel kasayı ilk aldığım zamandan beri çalışmıyor :)

Alptekin46

Doçent
Reaksiyon puanı
14
Ben bilgisayarı ilk aldığımda çalışıyordu..

format attım bilgisayara ilk kez bi baktım ön panelde kulaklık ve mikrofon girişleri çalışmıyor...

sonra kurcalarken burayı buldum sorun çözüldü..

aynı sorun bi arkadaşın bilgisayarında da vardı vista basic mi ne kullanıyordu...

yine buradan girip düzeltmiştik...

sürücüyü güncellemedim anakartın sürücü Cd sinde kullanıyorum hala

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Sürücüyü tekrar kurdum.
2. şık aktifleşti :)
Biraz daha kurcalarsam bişiler olcak :D

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
ya hu ben en güncel sürücüyü yüklüyorum realtek sitesinden.ama aygıt ve donanımlardan bakıyorum sürücü hala eski...vistadan bulmasını istiyoum güncl sürücüyü ama zaten güncel diyor..

Yani siz ekrandaki seçenekleri tartışırken ben ekranı dahi göremiyorum..Şükredin ahlinize:D

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Ortak bende varda noluyo, gene ses çıkmıyo gene çıkmıyo :D

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
yaw herkesin açıldı ben açamadım ya :D

byleven

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aynı sorun bendede vardı Servis bağlantıları yerine takmamış 1 hafta uğraştım MIC-IN GND MIC PAWER L-OUT L-RET R-OUT R-LET bu girişler takılmadığı zaman fısssss ben yüklüyorum hiç bir problem gözükmüyordu ama girişler takılı değilmiş sen bir sök bak yinede

Yuzersif

Asistan
Reaksiyon puanı
1
47218255gu2.jpg

Ben de aynı sorun var. Ben bilgisayarı her açtğımda kulaklığın çalışması için şunu yapıyorum:

İki tane hoparlörün olduğu resme tıklıyorum bi sürü şey çıkıyor. İşaretli olan Ön hoparlör çıkışı. Onu arka hoparlör çıkışı olrak değiştiriyorum ve ok diyorum.
Sonra kulaklık olan resme tıklıyorum onu da ön hoparlör çıkışı olarak değiştiriyorum ve ses çıkıyor.

Bunları yaptıktan hemen sonra ikisini de (yani hem hoparlörü hem de kulaklığı) eski haline getiriyorum ama yine ses çıkmaya devam ediyor. Ta ki bilgisayarı kapatana kadar.

K

Kayıtsız Üye

SDN Okuru
Alptekin dediğini yaptım işe yaradı teşekkürler kulaklık çalışmıyor diyip götürcektim geri iyikide araştırmışım biraz :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ya Kulaklıgı Taktıgımda Ses yok Kamerayı Takıyom Ses Gidiyo

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşım senin daha önceden kullandıgın windows Vista işletim sistemidir formattan sonra win7 yüklemişsindir driverlar uyumlu olmadıgından desteklememiştir güncel driverlar ara uyan vardır muakkak realtek'inkilere bak

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kardeşim benim bilgisayar vista vestel benim arka panel bozuldu ön panelle miktofonu takıyorum çalışmıyor mikrofonu yenı aldım yine de çalışmıyor.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ZORHAK KARDEŞİM KASAN ATX LİMİ ONA GÖRE YORUMLUYORUM. 1 .KASANIN ÖN PLASTİK KISMI ÇIKIYOR 2. kasanın içini aç anakartın üstün de yazar audıo diye. sonra ön jacklara giden kabloyu bul iyice bak yanlız benim kasa da ters takılı göndermişler di bir de win 7/8 desteklemiyor ön jackları bilgin olsun win sp 3 de destekliyor denedim ama win sp3 bant durduruldu wındows tarafından saygılar