Ölümsüzlük mantarı ürettik !

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

titanyum

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Latince adı "Ganoderma Lucidum" olan ve "Ölümsüzlük Mantarı" diye bilinen mantar, Türkiye'de ilk kez Çukurova Üniversitesi'nde (ÇÜ) üretildi.
20080712025205_olumsuzlukmantari.jpg

Birçok kanser türü de dahil çok sayıda hastalığa şifa gösterilen mantar, Uzakdoğu ve ABD'den sonra Adana'da 'GanoTürk' adıyla çay olarak piyasaya sunulacak.

Üniversitenin biyoteknoloji laboratuarında ölümsüzlük mantarını üretmeyi başaran ÇÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Çolak, hem yurtiçi, hem de yurtdışında ilgi odağı olduklarını söyledi.

Mantarın üretimini yapan ve gramını 4 Euro'ya ihraç eden Çin, Tayvan, Japonya ve ABD`li firmaların tohumun üretimi ile ilgili bilgileri sır gibi sakladıklarını belirten Prof. Dr. Çolak, "Yaptığım araştırma sonunda çok nadir olarak mantara Anadolu`nun bazı bölgelerinde rastladım. Bunu geliştirerek laboratuar ortamına taşıdım. Üniversitemizde ürettiğimiz bu mantar türü kurutulup, çay olarak piyasaya sunulacak. Kurutulmuş ölümsüzlük mantarı bir litre suya 2 gram atılıp, kaynatılarak içilebilecek" dedi.

kaynak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...