- Katılım
- 2 Haziran 2005
- Mesajlar
- 13,887
- Reaksiyon puanı
- 2,168
- Puanları
- 3,358
Teknolojinin olimpiyat yarışlarında yerini alması sayısız olanaklar sunarken, dijital ortamda verilerini güvenle açan sporseverlerin kötü sürprizlerle karşılaşma olasılığına karşı da dikkatli olmaları gerekiyor. Bilişim dünyasının dolandırıcıları 2008 Pekin Olimpiyatları'na bilet sattığını iddia eden sahte web sitelerine kredi kart numaralarını ve pasaport bilgilerini giren yüzlerce insanı binlerce dolar dolandırdı. Internet güvenlik uzmanları bunun tek örnek olmadığını, kötü amaçlı benzeri sitelerin sayısının sanıldığından daha fazla olduğu konusuna dikkat çekiyorlar.
Siteler Hangisi?
Bu tür kötü amaçlı sitelerin en azından ikisi (beijing-tickets2008.com ve www.beijingticketing.com) geçtiğimiz haftalarda Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından kapatıldı.
Nasıl Çalıyorlar?
Kullanıcının karşısına çıkan ve doldurulması istenen ilk formda bile sorulmaması gereken özel bilgilerin yer aldığını fark eden güvenlik şirketinin bir sonraki adımı, forma geçersiz bir adres ve telefon numarası girmek oldu.
Ne var ki, kullanıcı bilgilerinin doğruluğunu denetleyerek işlemin ilerlemesi için yeni bir sayfa açması gereken site, tüm bilgileri hiç sorgulamaksızın ya da kontrole gerek görmeksizin kabul etti. Bu da; sözde bilet satıcılarının ödeme yapıldıktan sonra bileti göndermeyeceklerine işaret ediyordu.
Ekranda daha sonra açılan pencerede ise alıcının kredi kartı numarasının ve kartın arka yüzünde bulunan CW2 numarasının yazılması istenerek hangi olimpiyat etkinliğine bilet istendiği soruluyor.
Güvenlik yazılımı üreten şirketler, bu tür dolandırıcılık sitelerine karşı internet kullanıcılarının dikkatli olmasını, alışveriş yapılan sitelerin sertifika sahibi olup olmadıklarını incelemelerini ve güvenlik yazılımlarının da güncellenmesini öneriyor.
:: Biletleri internetten satın alıyor musunuz? O zaman önerilerinizi paylaşın.
SDN - http://shiftdelete.net