Olgunluk

emelden

Dekan
Reaksiyon puanı
8
Bir insanın olgunlaşması ya da duygusal olarak olgun olması ne anlama gelir? Yazar Meinnier çok güzel anlatmış... Peki, sizler ne kadar olgunsunuz? :innocent:

Hakikati kabul edip, ondan yapıcı biçimde yararlanabiliyorsan,
Değişikliği kabul edip, ona uyabiliyorsan,
Gerilim, üzüntü ve korkuların oluşturduğu belirtilere karşı gerçek bir sahip olma yeteneğin varsa,
Vermek, almaktan daha çok haz veriyorsa,
Başka insanlarla karşılıklı, doyurucu ve yardıma dayanan bir ilişki kurabiliyorsan,
Ve de insanın içindeki içgüdüsel düşmanca enerjiyi yaratıcı ve yapıcı amaçlarla kullanabiliyorsan,
Ayrıca sevme yeteneğin varsa,
Sen, duygusal olgunluğa erişmiş bir kişi sayılırsın.
Meinnier

*SiRiNe*

Dekan
Reaksiyon puanı
2
Gerçekten çok güzel çok doğru anlatmış Meinnier... Söyleyecek söz bırakmamış.

Paylaşım için teşekkürler Emelim...

Muzurr

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Olgunluk değince aklıma hep şey gelirdi ; acı ...
Bana göre bir insan bişiler yaşamayınca oLgunlaşamaz gibi geliyor.Ve benim için hayatı toz pembe gören bir insan olgun değildir.Ben inanıyorum ki , yirmi yaşındaki kişi ; otuz yaşındaki bir insandan daha da olgun olabiliyor bazen."Zaman armutları olgunlaştırır , insanları değil" diye de bir söz vardır :) Olgun biri olduğuma inanıyorum.

"Yaşam insanı lütufların okulunda değil , yoklukların okulunda eğitir."

Emelden sağol güzel bir konuydu :flowers:

mavinok.ta

Dekan
Reaksiyon puanı
13
İyi tanımlamış sahiden. Olgun olmak aslında bir seçim değildir bana göre. İnsanlar sonradan olgunlaşmazlar armutlar gibi. Bana göre her insan doğduğu andan itibaren olgunluk yetisine sahiptir. Kimisi kullanabilir kimisi kullanamaz. Kullanabilenler için sahiden üzülüyorum. Çünkü hayatın yükü her zaman olgun insanların omuzlarındadır. Dedim ya bu bir seçim değildir... Öyle doğmuşsundur, kaderinde vardır bu.

Olgun muyum bilmiyorum ama olgunluğun ne olduğunu galiba biliyorum.

Emel'im yine güzel bir konuya imza atmışsın, tebrikler. :)

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
Olgun olmak açıkcası pek istemem ...

Nedeni ne gelirsek olgun insanın geçömişte çok şey yaşadığını , ve bu acı tatlı anların onları kastığına inanıyorum .. Ve ilerde bazı yerde üzülünmesi gereken yere üzülmüyorlar ... Bence kötü bişey bu ...

Junas

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Olgunluk değince aklıma hep şey gelirdi ; acı ...
Bana göre bir insan bişiler yaşamayınca oLgunlaşamaz gibi geliyor.Ve benim için hayatı toz pembe gören bir insan olgun değildir.Ben inanıyorum ki , yirmi yaşındaki kişi ; otuz yaşındaki bir insandan daha da olgun olabiliyor bazen."Zaman armutları olgunlaştırır , insanları değil" diye de bir söz vardır :) Olgun biri olduğuma inanıyorum.

"Yaşam insanı lütufların okulunda değil , yoklukların okulunda eğitir."

Emelden sağol güzel bir konuydu :flowers:
Muzur hanım galiba gerçekten çok acı şeyler yaşadınız diye tahmin ediyorum.Röportajınızda da dikkatimi çekti size katılıyorum :)

Muzurr

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Muzur hanım galiba gerçekten çok acı şeyler yaşadınız diye tahmin ediyorum.Röportajınızda da dikkatimi çekti size katılıyorum :)

Acı şeyler yaşamasamda Meinnier dediği gibi gerçeklerle yaşamayı öğrenmekte olgunluktur :)