OLED Tv ve Topraklama Hattı

joulneyder

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Merhaba,

Samsung 65S90D OLED televizyon satın aldım. Bu televizyonun fişi eski televizyonların aksine toprak hattı içeriyor. Topraklamanın OLED televizyonlarda ekran yanığı vb. sorunlarla karşılaşılmaması için önemli bir durum olduğunu birkaç yazıda okudum. Evdeki prizin toprak-nötr arasındaki voltajın 0-1 V aralığında en sağlıklı topraklamayı işaret ettiğini fakat 4-5 V ‘a kadar kabul edilebilir olduğunu söyleyen yazılar da okudum. Multimetreyle ölçüm yaptığımda evdeki prizlerin nötr-toprak hattı arasında gündüzleri 3-5 V arası bazen anlık olarak 8-11 V değerleri gördüm. Geceleri ise 1.5-2.5 V arasında gelip gidiyor. Özellikle gündüz gördüğüm değerler pek iyi durmuyor. Yaklaşık 600 dairenin bulunduğu bir sitede oturuyorum. Siteye bakan elektrikçiyi çağırdığımda topraklamada bir sorun olmadığını bu değerlerin normal olduğunu ve bir sorun olsa kazan katında her daireye ait elektronik kartlar varmış ve bunlar çok değerliymiş bir şey olsa onlara olurdu gibi bir açıklama yaptı. Topraklamayı hiçbir şekilde düşürmenin bir yolu olmadığını söyledi. UPS ve akım korumalı cihazlarda bu topraklama sorununa çözüm olmuyor. Sizce televizyonu bu şekilde kullanmaya başlasam bir sorun yaşar mıyım? Veya varsa topraklamayı düşürmenin çok zahmetli olmayan bir yolu mevcut mu?