Olcay: Terim TFF'nin elemanı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Badigo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Badigo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
326817_heroa.jpg

Sarı kırmızılı kulüp ile tecrübeli teknik adam arasındaki 'eleman' polemiğinde yeni bir sayfa açıldı.
Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Özkan Olcay, sarı-kırmızılı kulüpte tüzük gereği seçimlerin 3 yılda bir yapıldığını, bunun dışındaki açıklamaların spekülasyon olduğunu söyledi.

Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda yapılan Divan Kurulu Toplantısı'nın ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Olcay, seçim tarihiyle ilgili ileri sürülen iddialara değinerek, "Galatasaray'ın tüzüğündeki 92. madde, belirtilen esaslar çerçevesinde. Usule aykırı olan hiçbir şey yoktur. Galatasaray'ın seçimi 22 Haziran'da yapılmıştır. Tüzüğümüze göre mütaakip seçimler 3 sene sonra yapılacaktır. Onun dışındaki tarihler spekülasyondan öte değildir" şeklinde konuştu.

ELEMAN POLEMİĞİ

Görevden alınan teknik direktör Fatih Terim'le ilgili gelen bir soru üzerine Olcay, "İnsan hafızası çok çabuk bazı şeyleri unutuyor. Sayın Fatih Terim'e olan sevgi ve saygıma rağmen, 'ben birileri istedi diye imza atmam' tabirini bizzat basın önünde ve kontratıyla alakalı söylemiştir. Bundan sonrasını sizlerin takdirine bırakıyorum" dedi.

Özkan Olcay, divan kurulu toplantısında Terim için, "Türkiye Futbol Federasyonu'nun elemanı" şeklinde ifadeler kullanmasının sosyal medyada tepki çektiğinin hatırlatılması üzerine, "Fatih Terim'in milli takım teknik direktörü olarak TFF ile yapmış olduğu sözleşme gerçekleştiğine göre, Terim maaşını TFF'den almaktadır. Dolayısıyla TFF'de görevli olan teknik elemanların statüsü içerisinde, TFF'nin bir mensubu olarak görev yapacaktır. Benim söylemek istediğim budur" ifadelerini kullandı.

Deneyimli teknik direktörün A Milli Takım'ın başına sadece 4 maçlık değil, Türk futbolunun teminatı olarak getirildiğini savunan Olcay, "Önümüzdeki iki maçtan sonra 4 sene boşluk var. Demek ki Fatih hocamız, bu geçecek süreleri en iyi şekilde değerlendirmek, milli takımın altyapılarını çok yakından izlemek suretiyle, A Milli Takım'ın başa güreşen takımlarla boy ölçüşebilecek seviyeye gelmesi için gayret sarf edecektir. Kendisinin de hedefinin bu yönde olduğunu zannediyorum" diye konuştu.

Özkan Olcay, sorumluluk alanında olmadığı için, Mancini'nin takıma gelecek veya takımdan gidecek oyuncularla ilgili talepleri hakkında bilgisini olmadığını söyledi.

Sarı-kırmızılı yönetici, Terim'in gönderiliş şekline yönelik eleştirilerle alakalı gelen bir soruya ise cevap vermek istemedi.

KAYNAK

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
bizim olcay sandım bir an

Badigo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Beşiktaşlı Olcay deseydi bunu herhalde A milli takımın tuvaletinde bile görev alamazdı daha sanırsam :)