Okula Kullanılmayan Bilgisayar Bağışı

albaywolf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar Darıca Nene Hatun İlkokulu'nda göreve başlayan ve 1. sınıf pıtırcıklarına okuma öğretmeye çalışan öğretmen arkadaşımın okulda kullanmak üzere netbooka ihtiyacı var. Kendisi önce velilerden para toplayıp bilgisayar almak istemiş fakat velilerin maddi durumu iyi olmadığı için yanaşmamışlar. Sizden ricam elinizde kullanmadığınız 10" veya 11" civarı büyüklükte çalışır vaziyetteki netbookunuzu bu arkadaşıma (daha doğrusu sınıfa) bağışlamanız. Bu konuda duyarlı kardeşlerim olduğundan adım gibi eminim. Bilgisayar şu özelliklerde olmalı:

Kablosuz modeme bağlanabilsin
En az 1 tane çalışan usb girişi olsun
Projektöre bağlanabilsin (sınıfta projektör var)
İnternetten ya da flash bellekten çizgi film oynatmaya yetecek kadar işlemcisi olsun.
Bi de açma kapama tuşu çalışsın yeter.

Bu isteğimi ciddiye alıp bağış yapmak isteyen olursa bana özel mesajla ulaşabilir. Herkese saygılar.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadas bu ögretmen maaş almıyor mu? ne alaka velilerden para toplayıp pc almak?
adamlar asgari ücretle çalışıyor bu ögretmenler kadar ağlamıyor..!!

Ne yani 10 taksitle ayda 75 liradan bir netbook dahi mi alamıyor? O zaman asgari ücretle çalışan bizler ölelim..!

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Kendisi için değil okul için istiyor yazı da bu ayrımı göremedi okur olan arkadas .

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
arkadas bu ögretmen maaş almıyor mu? ne alaka velilerden para toplayıp pc almak?

Ne yani 10 taksitle ayda 75 liradan bir netbook dahi mi alamıyor? O zaman asgari ücretle çalışan bizler ölelim..!

Ağzı olan konuşuyor tabiri buraya cuk oturdu.

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20

Gözünüzle okudunuz değil mi ? !

albaywolf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ne alaka arkadaşım olay sadece maddiyat mı bana ilk söylediğinde ben kendim alıyım sıfır dedim kesinlikle olmaz dedi istemedi. Sizden sıfır cihaz istemiyoruz ki sadece kullanılmayan cihazları miniklerin eğitiminde değerlendirmek istiyoruz. Hem belki 1 değil bir kaç bilgisayar bulursak başka sınıflar ve öğretmenler de faydalanır.

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Ne alaka arkadaşım olay sadece maddiyat mı bana ilk söylediğinde ben kendim alıyım sıfır dedim kesinlikle olmaz dedi istemedi. Sizden sıfır cihaz istemiyoruz ki sadece kullanılmayan cihazları miniklerin eğitiminde değerlendirmek istiyoruz. Hem belki 1 değil bir kaç bilgisayar bulursak başka sınıflar ve öğretmenler de faydalanır.

Lüzumsuz yorum yapan kendini bilmez biri işte, açıklama yapmaya değmez boşverin... :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
En azından konuya reaksiyon aldın arkadaş :) bu kadar bozulmana gerek yok. SDN de tepki gösterme meşhurdur. Tepki gören yorumum sayesinde konun biraz daha ön planda kaldı... yoksa bende ne yazdıgını gayet iyi okuyup algılayabiliyorum merak etme.! Şuda var ki bu sayede daha fazla ilgi çekti daha ne istiyorsun. Yakında gerekli bağışı alırsınız merak etme ;=)

albaywolf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Konu ciddi yalnız post kasmaya çalışmıyorum. Polemik bize bir şey kazandırmaz. En azından konuyu yukarıda tutarsak o bile bu işe bir el atmak sayılır.

Red Bull

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Konu ciddi yalnız post kasmaya çalışmıyorum. Polemik bize bir şey kazandırmaz. En azından konuyu yukarıda tutarsak o bile bu işe bir el atmak sayılır.
her ögretmen okuttugu sınıf için kendi bütçesinden ayırıp alabilir diye düşünüyorum...
2 ila 2,500 aldıkları halde.. bunu dile getirilmesi benim görüşüçümde yalnış.
sınıf için bir tane istedigi için bu yorumu yaptım.
tüm ögrenciler için 1 er tane dense anlarım

cngzkyz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
276
Boşta bir tane celeron 1.10 ghz 120 ram notebool var ama iş görür mü bilmem :/

0SF0U.jpg

yNF5X.jpg

tuskilidi

Profesör
Reaksiyon puanı
17

her ögretmen okuttugu sınıf için kendi bütçesinden ayırıp alabilir diye düşünüyorum...
2 ila 2,500 aldıkları halde.. bunu dile getirilmesi benim görüşüçümde yalnış.
sınıf için bir tane istedigi için bu yorumu yaptım.
tüm ögrenciler için 1 er tane dense anlarım

valla öğretmenlerin de işi zor. hemen her şeyde kendi ceplerinden masraf yapmaları beklentisiyle karşılaşıyorlar. bence bir öğretmen tebeşir bile almamalıdır zira hastanede enjektör bitti diye eczaneden enjektör almaya giden sağlık çalışanı ile tebeşir bitti diye kırtasiyeden tebeşir almaya giden öğretmen aynı işi yapmaktadır. siz hiç enjektör bitti diye sabah mesaiye başlamadan önce eczaneye uğrayıp bir kutu enjektör alan sağlık personeli görüdünüz mü? ben görmedim. nasıl ki sağlık personeli kamu hizmeti yapıyor diye tüm ihtiyaçları devlet tarafından karşılanıyorsa aynı şekilde öğretmen de kamu hizmeti yapıyordur ve tüm ihtiyaçları devlet tarafından karşılanmalıdır ha karşılanmıyorsa da bu eksikliğin öğretmen tarafından giderilmesi beklenmemelidir. zaten okul aile birlikleri bu işler için vardır. tabi her öğretmen bu şekilde düşünse bile yine fedakarlık yapıp sabah okula gelmeden önce mutlaka kırtasiyeye uğrayıp o tebeşi alır.

xferhat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
valla öğretmenlerin de işi zor. hemen her şeyde kendi ceplerinden masraf yapmaları beklentisiyle karşılaşıyorlar. bence bir öğretmen tebeşir bile almamalıdır zira hastanede enjektör bitti diye eczaneden enjektör almaya giden sağlık çalışanı ile tebeşir bitti diye kırtasiyeden tebeşir almaya giden öğretmen aynı işi yapmaktadır. siz hiç enjektör bitti diye sabah mesaiye başlamadan önce eczaneye uğrayıp bir kutu enjektör alan sağlık personeli görüdünüz mü? ben görmedim. nasıl ki sağlık personeli kamu hizmeti yapıyor diye tüm ihtiyaçları devlet tarafından karşılanıyorsa aynı şekilde öğretmen de kamu hizmeti yapıyordur ve tüm ihtiyaçları devlet tarafından karşılanmalıdır ha karşılanmıyorsa da bu eksikliğin öğretmen tarafından giderilmesi beklenmemelidir. zaten okul aile birlikleri bu işler için vardır. tabi her öğretmen bu şekilde düşünse bile yine fedakarlık yapıp sabah okula gelmeden önce mutlaka kırtasiyeye uğrayıp o tebeşi alır.

harika bir tespit.güzel örnekleme.kendi cebinden alsın diyenler, umarım anlarlar.

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7

okul aile birliklerine bağış yapılan okulların müfettişler tarafından soruşturulup müdür ve yardımcılarına cezalar verildiğini biliyormusunuz?

okul aile birliği parayı veliden alamadıktan sonra tarladanmı toplucak? okul aile birliği alamaz çünkü parası yok. öğretmen alamaz çünkü maaşı kendini geçindirmeye anca yetiyor. velilerde kendi çocukları için 30 kişi 400 tl lik pc alamıyorsa çocuklarını okutmasınlar daha iyi.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bir okulda kaç ögretmen var? Al ikincielnotebook[.]com gir DELL D 420 Notebook
Ürün Özellikleri

İşlemci Intel Core Duo
Hafıza 1 GB
Disk 60 GB
Ekran 12 inch
Wireless Var

2 GB Hafıza için +20 TL
3 GB Hafıza için +45 TL
4 GB Hafıza için +65 TL

Orijinal çanta +20 TL

325 TL

Daha o okuldaki hocalar toplayıp bunu da alamıyorsa hepten bu işi bırakıp gidip insaat da amelelik yapsınlar en azından karınları doyar dicem bana da tepki gelecek.
bırakalım bi yerlerden bağış toplamayı tırnağınız varsa kendi başınızı kaşıyın...!!

tuskilidi

Profesör
Reaksiyon puanı
17
okul aile birliklerine bağış yapılan okulların müfettişler tarafından soruşturulup müdür ve yardımcılarına cezalar verildiğini biliyormusunuz?

okul aile birliği parayı veliden alamadıktan sonra tarladanmı toplucak? okul aile birliği alamaz çünkü parası yok. öğretmen alamaz çünkü maaşı kendini geçindirmeye anca yetiyor. velilerde kendi çocukları için 30 kişi 400 tl lik pc alamıyorsa çocuklarını okutmasınlar daha iyi.

evet biliyorum o dediğinizi ama o cezalar yargıtay tarafından iptal edildi.

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
evet biliyorum o dediğinizi ama o cezalar yargıtay tarafından iptal edildi.

Yargıtay iptal etmiş olsa bile ben bir okul idarecisi olsam banane kardeşim niye okul aile birliğine para toplayıp kendimi riske atayımki? neden tanımadığım birinin çocuğu iyi eğitim alsın diye kendimi paralıyayımki? eskiden fedakar cefakar öğretmen vardı, tebrik ediyorum velileri hakkımızı arıyacağız derken öğretmen ve idarecileri salla başı al maaşı, bana dokunmayan yılan bin yaşasın der hale getirdiler hükümetle el ele verip.

Bir okulda kaç ögretmen var? Al ikincielnotebook[.]com gir DELL D 420 Notebook
Ürün Özellikleri
İşlemci Intel Core Duo
Hafıza 1 GB
Disk 60 GB
Ekran 12 inch
Wireless Var

2 GB Hafıza için +20 TL
3 GB Hafıza için +45 TL
4 GB Hafıza için +65 TL

Orijinal çanta +20 TL

325 TL

Daha o okuldaki hocalar toplayıp bunu da alamıyorsa hepten bu işi bırakıp gidip insaat da amelelik yapsınlar en azından karınları doyar dicem bana da tepki gelecek.
bırakalım bi yerlerden bağış toplamayı tırnağınız varsa kendi başınızı kaşıyın...!!

anlamadığım şey neden ben senin öğrencine ders verecem diye paramı harcayıp laptop alayımki?
sen doktor olsan benim çocuğumu tadavi etmek için cebinden ilaç parası 350-400 tl verirmisin? yada kamuda memur olsan benim işimi yapabilmek için cebinden para verip bilgisayar alıp benim işimi yaparmısın?

tuskilidi

Profesör
Reaksiyon puanı
17
bu konuyu nerden tutarsan tut elinde kalıyor. köy okulunun önü çamur olduğundan çocuklar bahçeyi kullanamıyor diye yazı yazıyorsun cevap olarak sana çimento veririz ama kum ve işçi masrafını sen karşıla diye cevap geliyor ya da duvarlar çok kirli diye yazı yazıyorsun sana boya veriyorlar eee kim boyayacak e bizahmet sen boya deniyor, baca tıkalı olduğu için sınıflar duman altı oluyor diyorsun çık çatıya sopayla temizle deniliyor. gerçekten bu öğretmenlerin işi çok zor hele hele köy öğretmeniyseniz çok daha zor.

juk

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
1
heralde anlaşılmayan şu adam sınıfa istiyor laptobu yani atanıp gittiğinde yine sınıfta kalacak öğrenciler kullanacak

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Arkadaş adam kafanıza silah mı dayadı yorumlara bak hele yardım istemiş sadece öğretmenlerin halinden çok anlıyorsunuz ya klasik zihniyet şu kadar para alıyor gitsin kendi alsın arkadaş sen ne biliyorsunda konuşuyorsun öğretmen maaşını nereye harcıyor gideri ne kadar ne biliyorsun da böyle yorumlar yapıyorsun. Adam yardım istemiş kullanılmayan varsa gönderirmisiniz demiş adamın biri çıktı gönderdi sana batan ne ki engel olmaya çalışıyorsun. Herşeye para gözüyle bakmaktan vazgeçin artık. Eskiden böyle şeyler dile gelmezdi düşünülürdü şimdi insanlar öyle odun olmuş ki herşeye para gözüyle bakıyor. Cem yılmaz'ın kesin ip var esprisi işte...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bir öğretmen için bilgisayar günümüzde kalem ve defter gibidir. Bunun öğrencilere aldırılması nasıl garip ise bilgisayarın öğrenciye aldırılması da o denli gariptir.

albaywolf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öğretmen için bilgisayar kalem defter gibi değildir. Şu an 36 tane 5-6 yaşlarında öğrencisi olan bir öğretmen, beslenmesi yetmeyen çocuğa kantinden bir şeyler alır. Susayan çocuğa su alır. Derslerinde başarılı olan çocuğa ödül alır. Kitap seti almaya gücü olmayan birkaç veliye çocukları geri kalmasın diye 40-50 şer liralık seti hediye alır. Sınıfta perde eksikse perde alır. Temizlik malzemesi biter 10-15 liralık malzemeyi 36 veliye bölüştüremem kendim alıveriyim der gider alır. Tozlu tebeşir çocuklara da bana da zararlı der gider tozsuz tebeşir bulur alır. Sizden talep ettiğim netbooku aldırmayım kendiminkini götürüp kullanıyım der, bir tenefüs arasında çocuklar bilgisayarı düşürüp paramparça eder, sineye çeker. Binbir zahmetle okuma öğrettiği ve başarısından dolayı gurur duyduğu öğrencilerinden sistem değişti diye başka okula sürülmek suretiyle ayrılır, en baştan birinci sınıf okutur. Sonra kullanılmayan bir bilgisayar isteyince de "maaşın var kendin alıversene" diye tepkilerle karşılaşır. Siz öğretmenleri ne sanıyorsunuz Sabancı'nın torunu mu?

albaywolf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Son kez up. Olmadı projeksiyonsuz ders işlenir ne yapalım. İnsanlar kendi cebinden alsana diyorlar. Siz kendi cebinizden alsanıza o zaman klavyeye yazması kolay...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ozaman polis arkadaşlar sıktıkları biber gazı bitince ceplerinden alsınlar belki biraz daha az sıkarlar