Soru Okul tercihi

Phenk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bu sene lgsde Anadolu veya meslek lisesi düşünüyorum fakat bilişim bölümünü tercih etmeliyim stajı nasıl birde gerçekten bilgisayar hakkında birşey anlatiliyormu yoksa göstermelikmi.

Yahya Furkan

contravolta
Süper Moderatör
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
4,811
Eğitim kalitesi seçtiğin okula göre değişir. İyi bir okula gidebilmeye bak.

cemil4

Asistan
Reaksiyon puanı
69
Devir artık okulda öğrenme diploma alıp diploma ile işe girme devri değil
Ne iş yapacağına karar vermişsin gibi duruyor bu çok güzel bir şey
Tavsiyem yapacağın işi yapanların yaninda ücretsiz bile olsa çalış
Lise yıllarında burada kazandığın tecrube ile üniversiteyi okumak ve kendini geliştirdiğini veya geliştirmenin gereken alanları tespit edip oralara universitede katkı sağlamak, o alanlarda akademik olarak da çalışmak seni çok daha başka yerlere götürür
Kısacası lisede , okurken veya yaz aylarında, kafana koyduğun işte çalış
Piyasadaki oluşumlar neler
Beklentiler neler
Sorunlar neler
Yarın bir gün buralarda ise başlarsan senden ne beklenecek
Kendi işini yapmak için nerelerde ne tür hazırlıkların olmalı
Bunlari tecrube edinmek çok çok önemli

Sefa Akbudak

Profesör
Yönetici
Reaksiyon puanı
472
Bu sene lgsde Anadolu veya meslek lisesi düşünüyorum fakat bilişim bölümünü tercih etmeliyim stajı nasıl birde gerçekten bilgisayar hakkında birşey anlatiliyormu yoksa göstermelikmi.
Kardeşim bilişim bitirdi benden deneyimli. Bense anadolu okuyup senelerimi çürüttüm

Phenk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Kardeşim bilişim bitirdi benden deneyimli. Bense anadolu okuyup senelerimi çürüttüm
Hmm bak bazı okullarda söyle benim bölgemde sırf ad olsun diye içerde bilişim hocasına sor yani sırf orada durmak için bir Sayaç uygulamasi bile kodlayamaz eğer öyleyse Anadolu seveyim yada Simavlı

Yahya Furkan

contravolta
Süper Moderatör
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
4,811
Hmm bak bazı okullarda söyle benim bölgemde sırf ad olsun diye içerde bilişim hocasına sor yani sırf orada durmak için bir Sayaç uygulamasi bile kodlayamaz eğer öyleyse Anadolu seveyim yada Simavlı
Gerçekten bazı okullarda öyle. Düzgün bir kolejde okumama rağmen 4 senede print("hello world") dışında bir şey öğrenememiştik. 😁

Phenk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Gerçekten bazı okullarda öyle. Düzgün bir kolejde okumama rağmen 4 senede print("hello world") dışında bir şey öğrenememiştik. 😁
türkiyede bilişim gibi sektörlere hiç değer verilmiyor amerikada bilgisayar dağıtımı yapılıyor labovotuvarı var türkiyede bilişim dersi olan okulda bilgisayar yok.
Mesaj otomatik birleştirildi:

ya türkiyede anadolu lisesi diplomasının önemi kalmadı ama meslek lisesi okumak istesende çok sıkıntılı tipler var onlar için başka bir yol çizilse mis gibi olur hapisanede olması gereken adam meslek lisesinde.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,871
Okul önemli.
İyi bir okul olması daha da önemli.
İyi okula herkes gitmek ister.
İyi okula gidebilmek için bir önceki okulundaki başarı, seçilmek için tercih nedeni olur.
Başarılı okullar başarılı öğrenciler tercih eder.