Öğretmen Adayları İçin KPSS Kalkıyor

emreiii

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Öğretmen adayları bir daha KPSS’ye girmeyecek. Öğretmen alımlarındaki yeterlilik sınavını ÖSYM değil, MEB yapacak. MEB’in sınavı öğretmen adaylarının lisans eğitimi aldığı alanlarda olacak.

Kopya skandalı çıkan 10-11 Temmuz’daki Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonrası Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretmen alımında yeni yöntem için düğmeye bastı. Meclis açıldıktan sonra yasa değişikliği ile hayata geçirilmesi planlanan yeni projeye göre, her öğretmen adayı sadece kendi alanından sınava alınacak.

Öğretmen alımlarındaki yeterlilik sınavını ÖSYM değil, MEB yapacak. Bakanlığın yapacağı sınav KPSS gibi tüm derslerde değil, adayların lisans eğitimi aldığı alanda olacak.

Örneğin resim öğretmenliği için resim alanında, matematik öğretmenliği için Matematik alanında olmak üzere 84 alanda sınav yapılacak. Türkçe öğretmeni olmak isteyen bir aday, bu alanda lisans eğitimin tamamladıktan sonra gireceği yeterlilik sınavında, Matematik, Fizik soruları çözmek zorunda kalmayacak. Sadece Türkçe soruları ile yeterliliği ölçülecek.

EĞİTEK ALTYAPISI GELİŞTİRİLECEK

Bu sınavları hazırlamak için, Bakanlık tarafından halen açık lise sınavlarını yapan Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nün (EĞİTEK) altyapısı geliştirilecek.

EĞİTEK’e yeni kadro ve teknoloji takviyesi yapılacak. Öğretmen adaylarının gireceği son KPSS iptal edilen Eğitim Bilimleri sınavı olacak. Böylece en erken Aralık ayında atanması mümkün olan 30 bin öğretmen ataması KPSS ile yapılan son atama olacak. Bu sınavı da MEB’in yapması görüşü ağırlık kazandı.

ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan’ın dünkü görüşmede YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan’a bu yönde görüş bildirdiği öğrenildi. Adı ‘Öğretmenlik Yeterlilik Sınavı’ olarak planlanan sınavın ilkinin ise 2011 yılında yapılması planlanıyor.

Kaynak

hayranim

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Madem bir sınavda kopya çekildi o zaman şaibeleri ortadan kaldırmak için tamamı iptal edilmesi gerekirdi. Hani ispatlanırsa sınav iptal olacaktı. Nerden bileyim ben genel yetenek genel kültür sınavında da kopya çekilmediğini. Olmaz sa dilekçe vereceğim kağıdımı yeniden değerlendirsinler. Güvenim kalmadı artık.

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
104
en doğru sistem böyle olmalı zaten :)

Guest Part

Profesör
Reaksiyon puanı
42
Yeni sistemin en doğru karar olduğu ortada adayların gözü aydın onlar içinde kolay olacak

Nedir milletimizin çektiği ömür boyu sınav stresi yahuu

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Olması gereken de buydu. Ama artık devlet kurumlarına olan güvenim sarsıldı.

hüzün_

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
523
Çok güzel bir haber bu.Güzel oldu:)

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Olması gereken bu...

Benim alanım İngilizce...

Lisede Matematik dersi görmedim...

Üniversitede matematik dersi görmedim...

Mezun oluyorsun... KPSS

Sana matematik soruyorlar?

daha kötüsü İNGİLİZCE SORMUYORLAR...

Yani Öğretmen olarak atanmak için sınava giriyorum...

Benden daha iyi Matematik bilen kişiyi devlet İngilizce Öğretmeni olarak alıyor...

Ben dışarıda kalıyorum...

Peki o kişinin benden daha çok matematik bilmesi nasıl benden daha çok İngilizce bildiği anlamına geliyor?

Beni İngilizce Konusunda geçen rakibime sonsuz saygı duyarım... Adam işinin ehli olduğu için devlet onu seçti derim...

Ama beni Matematik ile geçen bir kişiye nasıl saygı duyayım?

Bu nasıl bir eleme mantığıdır?

Rqn Ltntp

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Benim alanım da İngilizce, son zamanlarda duyduğum en iyi haberlerden biri, Matematik ile alakam hiç olmadı olmayacak.. ohh.

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
neden ülkemizde herşey , birşey olduktan sonra değişiyor...

sdelta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
145
Çıkacak soruların kendi alanlarıyla ilgili olması çok daha iyi tabi ki. Öğretmen KPSS ye değil, kendi dersinde anlatacağı dersleri iyi biliyor mu bilmiyor mu bu önemli.

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Acaba branş sınavı haricinde eğitim bilimleri sınavı da olur mu yanında?

tarumoloji

Profesör
Reaksiyon puanı
44
İyi olur ama erken davranmaları gerekiyor millet ne zaman nasıl hazırlanacak konuların dağılımı ne olacak sınavda kaç soru çıkacak eğitim bilimlerinden soru çıkacak mı kaç tane nasıl hangi konu dağılımına göre çıkacak.... bir sürü soru hiç cevap yok MEB' i yakından tanıyan bir insanım ben diyorum ki MEB bu işi eline yüzüne bulaştırır.

İkinci olarak MEB bakanlıklar içinde en karışık bakanlıktır torpil rüşvet her türlü olayın en rahat döndüğü bir bakanlıktır, ideolojik-politik oyunlara her daim en açık bakanlıktır, cemmatçi yapılanmanın rahatlıkla gerçekleştirildiği bakanlıktır... bu ve bu gibi faktörleri göz önüne alınca hiç göz açıcı bir taplo ortaya çıkmıyor.