Öğrencileri taciz eden öğretmene rekor ceza

Bu konuyu okuyanlar

Nemesis

Dekan
Katılım
31 Ekim 2007
Mesajlar
7,765
Reaksiyon puanı
13
Puanları
38
Yaş
37
Taciz olayı 2002 yılında Diyarbakır kent merkezindeki bir ilköğretim okulunda meydana geldi. İddiaya göre okulda görevli N.K. adlı bir öğretmen, 11 öğrencisine cinsel tacizde bulundu. Çocukların şikayeti üzerine öğretmen hakkında 35 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Diyarbakır 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın son duruşmasınasadece avukatlar katıldı. Savcı, sanığın her bir öğrenci için ayrı ayrı cezalandırılmasını istedi. Avukatların zaman aşımı talebini kabul etmeyen mahkeme kararını açıkladı. Sanık önce, her mağdur için 2’şer yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kararda “Sanık kendisine isnat edilen, mağdurelere karşı çocukların cinsel istsimar suçun işlediği anlaşıldığından eylemine uyan TCK’nın 415/1 maddesi uyarınca taktiren, mağdur sayısı olan 11 kez, 2 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verilmiştir” denildi.

Ancak mahkeme bununla da yetinmedi. Sanığın öğretmen olması ve suçu tekrar etmesi nedeniyle ceza iki kez artırıldı:

“Sanığın öğretmen olduğu ve isnat edilen suçu öğretmenliğin nüfuzu ile işlediği anlaşıldığından, verilen cezanın 1/2 oranında arttırılmasına, sanığın mağdurlara aynı suçu işleme kararının icrası cümlesinde, kanunun aynı hükmünün birden fazla defa ihlal edildiği anlaşıdığından cezada TCK’nın 80. madesi uyarınca 1/6 oranıda arttırım yapılarak, mağdur sayısı olan 11 kez, 3 yıl 6 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verilmiştir.”

Kararda ayrıca toplam da 38 yıl 6 ay hapis cezasıyla cezalandırılan N.K’nın cezasının paraya çevrilmesi ya da ertelenmesinin söz konusu olmadığı belirtildi.

Kaynak
 

atacalipso

Doçent
Katılım
8 Şubat 2008
Mesajlar
587
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
umarım iftira değildir
hiç kolay bir yük değil
ve gençler o yaşlarda hiç de
güvenilecek referans değil
 

mücahid x

Öğrenci
Katılım
3 Eylül 2008
Mesajlar
18
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Pardon filmi aklıma geldi yorumları görünce.Gerçekten böyle bir suç işlenmişse az bile vermişler.Ama bu adalet sisteminden de fazla bi şey beklenemez.Hayırlısı diyelim.
 

amesfa

Dekan
Emektar
Katılım
10 Eylül 2007
Mesajlar
9,863
Reaksiyon puanı
150
Puanları
63
Çocuk başına 3 yılmı az bence
 

emubaltaci

Rektör
Emektar
Katılım
21 Kasım 2005
Mesajlar
18,862
Reaksiyon puanı
129
Puanları
63
bence her çocugun pisikolojisni ve hayatını mafettigi için
her cocuk için bir insan ömrü ceza almalıydı
 

tudRoY

Profesör
Katılım
2 Temmuz 2008
Mesajlar
1,592
Reaksiyon puanı
1
Puanları
38
bizim okulda da vardı böyle bi durum ama gençler hallerinedn memnundu not filan geliyodu :D:D adam bize karşı da pek masum değildi :D gördük mü yolumuzu değiştiriyoduk sakata gelmeyelim diye :D
 

lks

Öğrenci
Katılım
10 Ağustos 2008
Mesajlar
53
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Tacizciye rekor ceza.Hortumcuya ve haine ödül.İşte adalet.
 

Chester Merve

Profesör
Katılım
22 Ağustos 2008
Mesajlar
1,034
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Bizim okulumuzda da vardı. Hem içki içer, hem de kızlara asılırdı. Hizmetlimiz bile öyleydi. :D Ama psikolojimiz bozulmadı. :D

Şaka bir yana, bence bu idama eşittir. Yukarıda bir arkadaşımızın söylediği gibi her öğrenci için bir insan ömrü ceza almalıydı. O bile az. Ben direk giyotin bıçağını kullanırdım. O bile az ya.. Neyse..
 
Üst