Öğrencilere ücretsiz internet müjdesi!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna (YURTKUR) bağlı tüm yurtlarda, öğrencilere ücretsiz internet imkanı sunulacağı bildirildi.

ogrencilere_ucretsiz_internet_mujdesi13678360540_h1022809.jpg

YURTKUR Genel Müdürü Hasan Albayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yurtlardaki hizmet kalitesini artırabilmek için çaba gösterdiklerini söyledi.

Bu anlamda son 10 yılda önemli aşamalar kaydettiklerini anlatan Albayrak, 10 yıl önce kuruma bağlı öğrenci yurtlarındaki doluluk oranının yüzde 50 civarında olduğunu anımsattı.

Öğrenci yurtlarındaki imkanları, 10 yıl önce öğrenci olanların daha iyi hatırlayacağını dile getiren Albayrak, şöyle konuştu:

"Şimdi durum değişti. Kredi Yurtlar Kurumunun güvenliği arttı. Temizlik imkanları değişti. Yurtlarımızda, 2003 yılından önce öğrencilerin kullandığı mekan büyüklüğü ile bugünkü şartlar arasında yüzde 100 fark var. 2003 yılından önce bir öğrenci, 6-8 metrekare kullanabiliyordu. Bugün öğrenciler ortak alanlarla beraber 20 metrekare kullanıyor. Bu bir farklılık, rahatlık ve özgürlüktür."

Öğrencilerin rahat konaklama imkanına kavuşmasıyla eğitimin daha sağlıklı yürütülmesinin ve daha iyi yetişmiş öğrenci yoğunluğunun artırılmasının sağlandığını vurgulayan Albayrak, "İyi yetişmiş bir öğrenci, Türkiye'nin geleceğine daha çok ışık tutuyor. Bu yüzden çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz" dedi.

Tüm yurtlarda ücretsiz internet

Öğrenci yurtlarındaki fiziki şartların iyileştirilmesi için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla harekete geçtiklerini anlatan Albayrak, öğrencilerin internet aracılığıyla bilgiye daha kolay ulaşması için yürüttükleri çalışmalarda da sona yaklaştıklarını kaydetti.

YURTKUR'a bağlı tüm öğrenci yurtlarında ücretsiz internet imkanı sunulacağını belirten Albayrak, şöyle devam etti:

"Sayın Başbakanımızın talimatlarının ardından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında protokol imzalandı. Bu protokol kapsamında, öğrencilerin yurtlarda internete bağlanabilmesi için süreç başlatıldı. Hazırlık çalışmalarımız sürüyor. Haziran ayının sonunda her öğrencimiz, Türkiye'nin bütün yurtlarında ücretsiz internet bağlantısına kavuşacak."

AA-Haber7

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
güzel haber yurtta kalmıyorum ama yinede sevindim :)

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
sağlam bi altyapı kurmazlarsa yurtta internet çok sıkıntı olur. özellikle akşam saatlerinde Google bile açılmıyordu bizde :D

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Öğrencilerin internet aracılığıyla bilgiye daha kolay ulaşması amacıyla yapılmış ama öğrencilerin çoğu belki de bunu Facebook, Twitter olarak algılayacak ve bir de üç tane x durumları var :D

django

Doçent
Reaksiyon puanı
0
yurt-kur yurtlarında kısa bir dönem kaldım sıcak su sıkıntısı 6 kişilik odada tek bir tane priz bulunması internetinde çok çok yavaş olacağı anlamına geliyor benim için yurtta kalan arkadaşlarda haberi fazla önemsememiştir bence :)

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
tatmin edici bişey olmuyacağı kesin..

TBM

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
358
atıyorum 100 öğrenci kalıyor,internet 8 mb olsun gerisini siz düşünün,fiber çoğu yerde yok hala

H2SO4

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
internet imkanı sunmak iyi hoş da iyi bir seviyede olmadıktan sonra ki olacağını zannetmiyorum bir anlamı yok

tsezer

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ücretsiz olsa ne yazar. 2 dk lık videoyu izlemek için 5 dk beklediğimi bilirim :)

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
Herkes film, oyun indirmeye yüklenirse.. .adamlar vazgeçer.

intricate

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Yurt için 100Mb hatta çok daha üzeri bir bağlantı olması gerek. Yüzlerce öğrenci var. Bunların mesela %20'sinde notebook olabileceğini düşünürsek (ve sabit bilgisayar odalarının olmadığını da düşünürsek) yeterli gelir, ama internete bağlanabilen akıllı telefon ve tabletlerin kullanımının artış oranını da hesaba katarsak yeterli gelmeyecektir.

iZozzy

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Acaba yurtlara torpil geçip AKK olayını kaldırırlar mı ? :)

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Acaba yurtlara torpil geçip AKK olayını kaldırırlar mı ? :)

Yurtta akkyi kaldırsa ne farkedicek ki? Bende yurtta kalıyorum ve torrent kullananlar yüzünden bıktım. Hiç kullanmasınlar da demiyoruz, torrentleri gece açın diyoruz ama dinleyen kim? AKK evlerde kalksın ama yurtlarda gerek yok bence. Kalksa da kalkmasada sonuç aynı.

81AHMERT61

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yurttamı yurtta akk gerek yok açtırmazlar cok sevındırıcı bır haber beles net