Öğrencilere büyük müjde!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 0ReiS0
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91
İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü yeni öğretim yılı öncesinde aldığı kararla öğrencileri ferahlattı. Öğrenciler kendileri isteyinceye kadar kravat takmayabilecek, gömlek yerine tişörtle okula gelebilecek.

SON SINIF ÖĞRENCİLERİNE EK SINAV

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, yeni öğretim yılı öncesinde yeni bir karara imza attı. İstanbul'da bu eğitim döneminden itibaren hiçbir öğrenci kravat takmadığı için disipline sevk edilmeyecek.

NTV'deki haberde, kararını bir ankete dayandıran Ata Özer, öğrencilerin pek çoğunun lacivert ceket, gri pantolon, gömlek ve kravattan nefret ettiğini, kravat yüzünden disipline giden öğrencinin de okuldan soğuduğunu savundu.

Özer, kravat serbestisi kararını 39 ilçenin milli eğitim müdürüne bir toplantıyla duyurdu. Yeni uygulamada kravat takmamanın cezası olmayacak. Öğrenci hava soğuyana ve kendisi ihtiyaç duyana kadar gömlek-kravat yerine tişörtle okula gelebilecek. Kot pantolon yasağı ise yine sürecek.

okul_abd.jpg
Uzmanlar ise bu karara farklı açılardan yaklaşıyor. Pedagog Nazan Ürkmez, “Gençlerin kendilerini ifade edebilmeleri için serbest, özgür ve bireysel farklılıklarını ortaya koyabilicekleri kıyafetlerle okula gelebilmelerini olumlu karşılıyorum. Ancak buradaki kriter çağdaşlık olmalı. Üniforma gibi tektip giyinmenin yerine bu kez de inanç ve ideolojilere dayalı tek tip kıyafetler, gençlerin kendilerini ifade etmeleri yönünde olumsuz etki yapar” diye konuştu.

Eğitim-Sen eski genel başkanı Alaaddin Dinçer'e göre ise kravat serbestisinin önünde mevzuat engeli bulunuyor. Dinçer “Böyle bir serbestliğin getirilmesi mevcut mevzuata, yönetmeliklere aykırı. Dolayısıyla gerçekleşme olanağı yok. Ben, burada esas olarak modernleşmenin, aydınlanmanın ve batılılaşmanın cumhuriyetle birlikte sembolü haline gelen kravata dair bir karşıtlık, örgütlenme niyetini taşındığını düşünüyorum” dedi.

kaynak

Öğrencilere büyük müjde! - Mynet Haber

мυяαт

Asistan
Reaksiyon puanı
1
normal tişört deildir ama di mi? :wassat:

findukfaresi

Dekan
Reaksiyon puanı
73
bide üniversite öğrencilerine af çıksaydı da yaseminle gene aynı sınıfta olabilseydm

palam

Doçent
Reaksiyon puanı
4
aha şimdi de ideolojik siyasi tişört satışları patlama yapar. tekstilci mi olsak bu sonbaharda ne.
bi de sonradan aklıma geldi öğrenciler için de yeni bir eğlence aleti olur bu.
tişörtlere istediklerini bastırıp gelir. kimi arkadaşlarını toplar kız arkadaşına çıkma teklif eder. kimi fener gs maçı skoruyla gelir. biri de çarşı tişörte karşı yazar gelirse şaşmam.
millet artık okula uyuyarak diil uçarak gider.

TuningMert

Dekan
Reaksiyon puanı
84
Zaten okullarımız dökülüyor.Öğrencilerimiz berbat.Zor topluyorlar zatenBu uygulamadan sonra nah toplarlarlar öğrencileri...

punisher_65

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10
bende büyük bi heycanla yoksa okulların açılmasımı ertelendi diye geldim :D çıka çıka ne çıktı :D

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
hiçbir katkısı olmayacak ve öğrenciler daha berbat görüntülere bürünecek !

ivanxxx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ne müjde !!! öğrenciler kravat takma zorunkluluğu olmadığında kravat takan öğrencilere salak muamalesi yapacak iyi bir haltmış gibi, okullar bağrı açık gezen dünyadan habersiz ve milli eğitim müdürünün aleti olmuş gençlerle dolacak. Amaç t-shirt giyinmekse neden kota izin verilmiyor. Sayın Alaaddin Dinçer'in görüşlerine katılıyorum. Kravatsız bürokratları görmek beni Ahmedinejad'ı görmek kadar rahatsız ediyor.

yaresu

Asistan
Reaksiyon puanı
0
yaa resmen kız erkek ayırımı yapılıyor:)kızlara nıye yok mujde?

cumali2128

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ne müjde !!! öğrenciler kravat takma zorunkluluğu olmadığında kravat takan öğrencilere salak muamalesi yapacak iyi bir haltmış gibi, okullar bağrı açık gezen dünyadan habersiz ve milli eğitim müdürünün aleti olmuş gençlerle dolacak. Amaç t-shirt giyinmekse neden kota izin verilmiyor. Sayın Alaaddin Dinçer'in görüşlerine katılıyorum. Kravatsız bürokratları görmek beni Ahmedinejad'ı görmek kadar rahatsız ediyor.

neden acaba bu rahatsızlığınız.

OkN

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Zaten okulda bir ton serseri var (serseriden kasıt artist ne dediğiniz bilmez ve tuhaf giyinmeyi seven) bu uygulamayla iyice berbat olur okullar soylemedi demeyin ...