Öğrenciler okulu yakarken görüntülendi

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
Mersin'de bir lisenin sınıflarının öğrenciler tarafından talan edilmesi, duvarlarının kırılarak ateş yakılması cep telefonu kamerası ile görüntülendi.

Öğrenciler, duvarları sıraların demirleri ile kırıyor. Deldikleri duvarın içinde ateş yakıyor. Sınıfta öğretmen olmasına rağmen sınıf içinde bisiklet ile gezebiliyorlar. Sınıfın tahtasını ikiye bölerek kıran öğrencilere hiç kimse engel olamıyor.

Görüntülerin Milli Eğitim Müdürlüğü'nün eline geçmesinin ardından soruşturma başlatılırken, polisin de görüntüleri incelemeye aldığı belirtiliyor. Lisenin öğrencilerinin, daha öncede çok sayıda olaya karışması üzerine Milli Eğitim Müdürlüğü'nün liseyi kapatarak öğrencilerinin ve öğretmenlerini başka okullara kaydırdığı lisenin de başka bir isimle açıldığı ifade ediliyor.

Kaynak:http://haber.mynet.com/detail_news/?type=flash&date=15Aralik2007&no=X1197736186250&from=home&ref=mynetHome

alkorsuha

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben size söyliyeyim.Bu soruşturma sonucunda öğrencilere hiçkimse ceza verez.Müdür de ceza almaz.Ceza öğretmenlere kesilecektir.Öğretmen,öğrenciyi yaptığı terbiyesizlikten ötürü disipline veriri,ama müdürler cezayı onaylamazlar.Onaylasa da milli eğitim müdürü veya şube müdürleri engeller.Bu durumda öğretmenin hiçbir yaptırım gücü kalmaz.Üstüne üstlük her türlü terbiyesizliği yapan öğrencinin bir tanıdığı vasıtasıyla öğretmenin başına bela olurlar.
Öğretmenler böyle öğrencilerle ne yapsın.Öğrenmek istemeyene ne yapılabilir.Disiplinsiz hiçbir şey olmaz.Disiplin cezaları uygulanmalı.
Ayrıca bir teklifim var.Mecburi askerlik kısmen kaldırılsın.Okula zarar veren bu tip öğrenciler askere alınsın.Bakın o zaman mum gibi erimiyorlar mı?

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Herkes okusun. Böylece ülkede üniversiteli işsiz oranı artsın. Ha bire okul yaptırıyorlar sözde ÖSS mağduriyeti giderilecek. Yeni üniversite açılması çözüm değildir, üniversitelerde kalitenin arttırılması önemlidir. 250.000 öğrenci bile zorla girerken, şimdi 500.000 öürenciyi 3 defa yerleştirme yaparak resmen zorla okutuyorlar!!

Bu olay ilkokul, lisede de aynı. Herkes okuyamaz. Bu herkesin yapabileceği işlerin ve sahip olduğu yeteneklerin farklı oluşundan kaynaklanır.

Ama şimdi kimse liselerin bu durumunu değerlendirmez, üstü örtülür gider. Çünkü o kadar alıştık ki böyle şeylere, hayatımızın bir parçası oldu. Ha ama bir gün bir terbiyesiz kız öğrencilerin soyunma odasını gizlice kameraya alır, orada öğrenciler namaz kılarlar, o büyük olay olur, asıl terbiyesizlik odur.

*SiRiNe*

Dekan
Reaksiyon puanı
2
Ne oluyor bu çocuklara amaç ne bu isyan bu başkaldırış neye bu durum okul kapatılarak öğrenciler ve öğretmenler farklı farklı okullara gönderilecek çözülemez...!
Önce sorunun kaynağı anlaşılsın ki bir çözüöe varılsın...