Öğrenci İçin Tavsiye Laptop - Photoshop / Illustrator / After Effect vs.

Blood037

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Asus FX504GD-58050 Intel Core i5 8300H 8GB 1TB + 8GB SSD Fiyatı
özellikle önerim == gtx1050ti var
Asus FX553VE-DM416 Intel Core i5 7300HQ 8GB 1TB GTX1050Ti Fiyatı
grafik tasarım üniversite ögrencisiyim.
en az 8 ram ihtiyacın var. 12 öneririm
HQ işlemci olmalı. (u seriside iyi ama programlar gercekten güç istiyor. bazen 2-3 adobe programı aynı anda kullanmak gerekiyor.
ve gtx seri ekran kartı olmalı.

bu üründe indirim olursa işinize yarar.
Asus fx 553 kesinlikle alınmaz yanlış bir öneri olmuş. Tek fanlı ve fanın yeride iyi değil. Laptop aşırı sıcak alanı üzer.

---- Mesajlar birleştirildi ----

Bence bu.. Yalnız şuan yüksek yılbaşı indirimi bitmiş. İndirim denk gelirse 5400 tl civarı

MSI GL63 8RC-204XTR Intel Core i7 8750H 8GB 1TB + 128GB SSD Fiyatı

Son düzenleme:

tıgermsı

Asistan
Reaksiyon puanı
37
Asus fx 553 kesinlikle alınmaz yanlış bir öneri olmuş. Tek fanlı ve fanın yeride iyi değil. Laptop aşırı sıcak alanı üzer.

---- Mesajlar birleştirildi ----

Bence bu.. Yalnız şuan yüksek yılbaşı indirimi bitmiş. İndirim denk gelirse 5400 tl civarı

MSI GL63 8RC-204XTR Intel Core i7 8750H 8GB 1TB + 128GB SSD Fiyatı
dostum msı kullanıyorum. asusta bir msı sogutması yok ama tek fan 6000rpm ulaşıyor. ve yogun kullanımda bile sıkıntı edecek kadar ısınmıyor. benim msı max 80 görüyor. asusta 85 gördük. asus yakın arkadaşımda var baya güzel bir model. rog yazılımlarını kullanıyor.
tabi bir msı etmez.

steve78

Doçent
Reaksiyon puanı
48
Mac kullanıcısı değilim ama Adobe programları Mac'lerde çok rahat çalışıyormuş. Buraya ilgili bir video bırakıyorum inceleyebilirsiniz.

Windows düşünüyorsanız oyun bilgisayarlarına yönelmenizde fayda var çünkü en az oyun kadar sistemi zorluyor. Eski bilgisayarımda illustrator ile çalışırken (2012'de almıştım. HP Pavilion dv6-6c00 dv6-6c03st A7N15EA - Notebook.gen.tr | Notebook, Netbook, Laptop Destek Sitesi ) 2015 yılının yaz aylarında fazla ısındığı için kapanmıştı mesela. Çok iyi hatırlıyorum o günü :D Ayrıca cidden yavaş çalışıyordu.

Son düzenleme:

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
Ben garanti konusunun göreceli olduğunu düşünüyorum. Sonuçta garanti illa bir kesimden tepki alıcak aşağılanıcak,bir kesim tarafından övülücektir. Yorumlara göre dell in servisinin olumlu yorum aldığı söyleniyor monster ın da aynı şekilde fakat donanım haberde çok ciddi eleştiriler mağduriyetler var.2-3 Hafta önce bir arkadas Dell servisine gönderdiği 7567 yi hasarlı bir şekilde geri aldı.Şuan THH ile uğraşıyor. Monsterda da çok ciddi eleştiriler var. Kesin bir şekilde bir firmanın garantisine diğerlerinden daha kötü demek bence pek uygun değil. Şahsi görüşüm Türkiye de hepsinin işini kötü yaptığı kıyaslamanın yanlış olduğu.
Mağduriyet her yerde vardır bunun önüne geçemezsin zaten önemli olan bu mağduriyetin yüzdesi. X servisinde 10 kişiden 3 kişi mağduriyet yaşıyorsa ve Y servisinde 10 kişiden 6 kişi mağduriyet yaşıyorsa ortalamaya bakıldığı zaman Y servisinin X'e göre daha kötü olduğu bariz ortadadır. Ürünlerde de böyle. En kaliteli ürün üreten teknoloji markalarında bile fabrika hatalı ürün çıkma olasılığı vardır önemli olan bu olayın yüzdesidir.