Office programı ile Kim milyoner olmak ister yarışması yapmak

Reaksiyon puanı
0
Mebte 4.yılımı çalışıyorum ingilizce öğretmeniyim çok yakın bir arkadaşımın çoçuğunun ingilizce sunumuna yardım ediyorum kim milyoner olmak isteri yapmak istiyor çevirmesi bana ayit ama birebir benzeri nası yapabilir libraoficeden ekran şıklar ses efekleri doğru yanlış yardımcı olursanız sevinirim forumda yeniyim yanlış yere açtıysam kbmayn.

Kalenderadam

Doçent
Reaksiyon puanı
231
Öncelikle başarılar yardım sever arkadaşlar mutlaka sizi bulacaktır. Saygılar

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Libreoffice bilirim ama impress kısmını kullanmadım hiç. Daha doğrusu ihtiyacım olmadı. Söylediğiniz bir tek onunla yapılabilir. Microsoft office programındaki karşılığı powerpoint tir.

Reaksiyon puanı
0
Mesala bir soru doğru cevapladı yarışmacı diyelim ses efekti otomatik nasıl çalıcak?

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Şu an pc de libreoffice yüklü değil ancak, her nesne için birçok olay ataması yapılabilir. Yani bir kareye tıklanınca şu sesi çal gibi.

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352

Şimdi powerpointte denedim. Herhangi bir şekile tıklayınca belirli bir sesi çalabiliyorsunuz. Ancak tam bir yarışma tadı olmayacaktır. Yani sunu mantığı ile nesneye eylem atansa da , nesnenin özelliklerinde değişiklik yapılmıyor. Yani renk değişimi gibi. Sayfa tıklaması ile yürüyen efektler ekleyebiliyorsunuz. Bu da istenileni veremiyor. Ayrıca yarışmadaki gibi yarı yarıya veya seçilen seçeneği renk değiştir, sonra doğruyu yeşil yap gibi seçenekler olmayacaktır. Basit sunu tarzı ilerleyecektir. Libreoffice nin de çok farklı bir mantıkla çalışacağını sanmıyorum. bunlar sunu üzerine tasarlanmış programlar, pek öyle programlabilme yetenekleri yok.

Reaksiyon puanı
0
Peki şöyle yapabılabilir doğru cevap ynlış cevapı indirir flasha onları tahtanın sağ üst kösesine sürükler sunumunu yapar doğruysa doğru yanlışşa yanlışa tıklar

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Diğer yanlış seçenekleri kaybetme veya hareket ettirme gibi bir şansınız yok. Yalnızca yanlış olanlarda kötü bir ses, doğru olanda alkış gibi bir ses çalabilirsiniz. Ayrıca doğru yanlış sayılarını da takip edemezsiniz.

Biraz daha üst seviye araç gerek bunun için. Excel ve vbmacro ile yapılabilir ama uğraştırır.

Yarın libre ile de deneyip sonucu yazarım.

Reaksiyon puanı
0
Bunu incelemiştim ben
--- Gönderi Güncellendi ---
Doğru cevaba tıklıyorum slyat gösterisi yapıp süreniz sona ermiştir diyor

Reaksiyon puanı
0
Ses efekleri olsa ideal bir program
bu sunuma nasıl ses ekliyebiliriz doğru yada yanlış olunca ve süre geri sayıyor ya saniye sesleridfe olmalı

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Gayet güzel çalışıyor.
Bilgisayarınızda mic.office yüklü olmadığı için olabilir. Bu sunuyu libre office ile açıyorsanız uyumsuzluk yaşamışsınızdır muhtemelen.

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Kullandığınız libre office yi en güncel sürüm ile deneyin, yine olmaz ise, office yüklü bir pc de açın. çok fazla seçenek yok.

Reaksiyon puanı
0
tamam en iyi sürümünü indirip geri bildirim yapıcağım
5.2 sürümünü indirdim gene fark olmadı
Ses olayını farkettim ama doğru cevap verdiniz süreniz bitti diyor ya onu kaldıramazmıyız sonuçta ingilizce bir sunum