Ocak Ayı Virüs Piyasası - Bitdefender Top 10

Alengirli

Dekan
Katılım
17 Haziran 2007
Mesajlar
5,270
Reaksiyon puanı
23
Puanları
0
BitDefender'ın Top 10 listesinin Ocak verilerinden de anlaşılacağı üzere, yazılım sektörüyle birlikte virüs piyasası da büyümekte hız kesmiyor.

2008'in ilk ayına dair BitDefender kötücül yazılım ve virüs tehdidi Top 10 listesi yayınlandı. Ocak raporuna baktığımızda ilk dikkat çeken, MS06-001 kodu ile yaması olan Microsoft Windows grafik hesaplayıcısı açığı oluyor. Yapılan açıklamada ayrıca korsan Windows kullanıcıları, Service Pack ve yamaların indirilmemesi nedeniyle dünya genelinde virüse ve kötücül yazılımlara karşı daha savunmasız bir kitlenin oluşmasına sebep oluyor.

Listenin müdavimlerinden Netsky.P yığın virüsü, ikinci sıradan tabeladaki yerini kimseye kaptırmazken, onun hemen gerisinden bir boy farkla Spyware.Pws.A virüsü geliyor. Yine de genele bakıldığında, tehditlerin çok ciddi boyutunun kötücül yazılımlar tarafından oluşturulduğu görülebiliyor. Çünkü virüsler toplam tehdidin sadece %27'sini kapsıyor. Kalan yüzdeyi ise malware denen kötücül yazılımlar domine ediyor.

bitdefender-0108.jpg


Yazan: Erhan Kahraman
Bilgi İçin: Kavi
SDN - http://shiftdelete.net
 
Üst