O stada muhalifim !

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mila12
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mila12

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
255
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'dan İnönü Stadyumu için kötü haber.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Dolmabahçe Sarayı’nın arkasında bulunan ve bir bölümü tarihi eser statüsünde olan İnönü Stadyumu’nun yıkılıp yeniden inşa edilmesiyle ilgili tereddütleri olduğunu söyledi.

İki hafta önce kendisini ziyaret eden Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören’in İnönü Stadı’yla ilgili bazı talepleri olduğunu dile getiren Günay şunları söyledi:

"Stadlarını yenilemek ve yenilerken de biraz kültür fonksiyonları katmak istiyorlar. Ben aslında orada stadyum olmasına temelden, baştan muhalif olduğum için tereddüt ediyorum. Benim arayışım İstanbul’un kültür-sanat mekanlarının çoğalması. Stadyumları yeniden şekillendirerek yaparız. Ama her yoldan her çareyi kullanarak, İstanbul’da kültür sanat çalışmalarında iyileşmeler yapmak istiyoruz. Onlar da bir proje gerçekleştirmişler. Arkadaşlar da o proje üzerinde çalışıyorlar. O yapının da tescilli olduğu söylendi. Şu anda bu konuda bir dosya yaptırıyorum."

TARİHİ ESER Öngörünüm ve tarihi eser statüsü nedeniyle Dolmabahçe Sarayı tarafındaki açık tribüne müdahale edemeyen Beşiktaş, buna bir ara formül bulmak için yeni proje arayışları içerisindeydi. Öngörülen projeye göre deniz tarafındaki tribün aynen kalacak ve yeni stat şu anki statın orta sahasından lunapark tarafına doğru yapılacak. Beşiktaş yönetimi, deniz tarafındaki kalan bölümü de konser gibi etkinlikleri için kullanmak istiyor.

Kaynak

amesfa

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
153
Bişe olmaz yahu

souris46

Profesör
Reaksiyon puanı
5
amesfa dedi ki:

gerçi doğru söylüyorsun devletimiz önce olmaz der sonra yolunu bulur yaptırır hasankeyf bile sular altında kalmıyor mu

amesfa

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
153
Dimi. ;)