O görüntüleri çeken Galatasaraylı konuştu!

Bu konuyu okuyanlar

IThelp

Müdavim
Katılım
11 Nisan 2011
Mesajlar
4,314
Reaksiyon puanı
19
Puanları
0
845131_detay.jpg


HABERTURK.COM / ÖZEL HABER
[email protected]
twitter.com/_ozgurugur_

Aşağıdaki ikinci yazı siteye girdikten sonra masa telefonum çaldı.
Arayan, Fenerbahçe'nin '1. Muz Açıklaması'nın ardından gündeme bomba gibi düşen ikinci videonun kahramanı M.D.'ydi.
Videoyu kendisinin çektiğini, yazımı okuduktan sonra beni aramaya karar verdiğini ve tehditler aldığını söyledi.
Videoyu çeken kişi olduğunu kanıtlamak için de elinde olduğunu iddia ettiği ikinci videodan bir ekran görüntüsü gönderdi.

İşte M.D.'nin anlattıkları:
"TOTEM OLSUN DİYE GİTTİM"
Ben Galatasaray'lıyım. Galatasaray Kulübü ile hiçbir organik bağım yok. Üyeliğim de yok. Sadece kendi halimde bir taraftarım. Maça tek başıma geldim. Stattan hiç kimseyi tanımıyordum ve hatta tribünün yerini dahi bilmiyordum. Stada gitmemin en büyük nedeni de totemdi. Çünkü daha önce 10 maça gittim, Galatasaray hepsini kazandı. 'Bu maça da gideyim, belki 14 yıldır sahasında yenemediğimizFenerbahçe'yi yeneriz. Ben de o anları görüntülerim ve 'oradaydım' derim" diye düşünerek gittim.
Muslera sahaya çıktığı zaman, her statta olduğu gibi tepkiler oluştu. Muslera, benim olduğum tribüne doğru geldi. O sırada ben de bunu görüntülemeye başladım. Çünkü sis bombaları ve ciddi küfürler başladı. Galatasaray takımı da sahaya çıkıyordu. Ben de sahaya çıkanları çektim ama içimden de 'mutlaka çok ciddi olaylar olacak, ben bunları çekmeliyim' diye içimden geçirdim. Sadece arkadaşlarıma göstermek için çektim. Herkes bilir benim Galatasaraylı olduğumu.

"VİDEONUN GÜNDEMİ DEĞİŞTİRECEĞİNİ BİLEMEZDİM"

Görüntüler telefonumdaydı ve öylesine duruyordu. Arkadaşlarıma gösteriyordum. Birçok arkadaşım bu videoları gördü. Ama hiçbirimiz o ana dikkat etmemiştik açıkçası. Sonra Fenerbahçe'nin basın toplantısını izledim. Açıklamada görüntü saatlerinden bahsediliyordu. Ben de telefonumu bilgisayarıma taktım ve 'hangi saattlerde videoları çekmişim' diye bir inceledim. Bakar bakmaz karşıma çıktı. O şekilde ben de Ekşi Sözlük'te yazdım. Ve ben bunun tüm gündemi değiştireceğini çok sonra anladım. Hatta videoyu nasıl paylaşacağımı da bilmiyordum. Sözlük yazarlarına sordum, birkaç cevap geldi, bana tarif ettiler ve ben de bir video paylaşım sitesine videoyu ekledikten sonra linkini Ekşi Sözlük'e koydum. Sonra işlerime bakmaya başladım. 2 saat sonra bilgisayarıma tekrar geçtim ve gelen mesajları, yorumları gördüm. Acaba ne oldu diye düşündüm. Bir sürü tebrik mesajı vardı. Haber sitelerini bir açtım ki; her yerde benim çektiğim videonun görüntüleri.

"FENERBAHÇELİLER DE DESTEK VERDİ"

Burada özellikle bir şeyi belirtmek istiyorum... Fenerbahçeliler'den ciddi bir destek geldi. 'Üzerini kapatmaya çalışıyorlardı, sizin videonuzla böyle olmadığı anlaşıldı' diye teşekkür ettiler. Arada bazı tehdit mesajları da vardı ve ben de hemen sözlükteki iletişim bilgilerimi ve mesaj gönderme kısmını kapattım.

"KEŞKE YAYINLAMASAYDIM"

Ben bu videonun bu kadar olay yaratacağını bilmiyordum. 4 gün önce bir genç öldürüldü ve hala şu anda beni de ölümle tehdit edecek insanlar var. Videoyu yayınladığıma çok üzüldüm ve keşke yayınlamasaydım diyorum.

"ELİMDE İKİNCİ VİDEO VAR" İDDİASI

Ben kendi halinde sıradan bir insanım. Savcılığa başvurursam kimliğim ortaya çıkar ve ben bunu istemiyorum. Evliyim ve çocuğum var. Böyle saçma bir olay yüzünden gündeme gelmek istemiyorum açıkçası. Elimde çok daha ciddi görüntüler de var. Bu görüntülerin bir dakika sonrasındaki görüntülerde çok daha farklı şeylerin olduğunu da gördüm. Ama bunlarla ilgili daha fazla yorum yapmayacağım ve o görüntüleri de hiçbir şekilde paylaşmayacağım. İki takım da benim anladığım kadarıyla olayın kapatılmasını istiyor. Bu yüzden ikinci videoyu paylaşmayacağım. Bundan sonrası olayın uzaması ve benim için çirkinleşmesi anlamına gelebilir.

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın ortak yürüttüğü 'Sümen altı' operasyonu!
Tarihe geçecek 'muz' polemiğini ve yüz yılın en başarılı 'sümen altı' operasyonunu senin için analiz ettim.
İki güzide kulübümüzün dar alanda yaptıkları kısa paslaşmaları biraz oku da öyle sağda solda ipe sapa gelmez laflar edip, 'Muz Cumhuriyeti' mensuplarının asabını bozma.

"Acımız var, acılarımız var... O yüzden çok konuşmadık."
Yani diyor ki;
19 yaşındaki Burak kardeşimiz öldürüldü. Acımız büyük (Umarım öyle demek istemiştir)


"Türkiye Cumhuriyeti'ni, Türk halkını ilgilendiren bir konuda, özellikle Fenerbahçe üzerinden yapılan suçlamalarda sessiz kalmayacağız."
Yani diyor ki;
Ezberledik artık arkadaş. Bu ülkede ne halt edersen et, 'Türk' de, 'Türkiye Cumhuriyeti' de, 'halk' de kimse sana bir halt edemez.


"Bizim amacımız, sizlerin vasıtasıyla Türkiye'nin içine düştüğü bu durumda doğruyu anlatmaktır."
Yani diyor ki;
Fenerbahçe demek Türkiye demek. Bizim değil, Türkiye'nin başı belada, ona göre!


"Son yapılanlar ile konu, kulübümüzü UEFA'ya şikayet etme geleneğini aşan boyutlara geldi."
Yani diyor ki;
Bu maddeyi Aykut Hoca yazdırdı... '3 Temmuz'dan bu yana' diye başlıyordu ama biz kısaltarak aldık.


"Muslera'ya tepki vardı, ben de tepki verdim."
Yani diyor ki;
Sürü psikolojisi kardeşim, anla işte.


"O an elimde muz yerine başka bir cisim olabilirdi, onu da sallardım."
Yani diyor ki;
Bu kısmı gece 24'ten sonra sen doldur artık.


"Sindirim sistemimdeki rahatsızlık nedeniyle sadece meyve ile besleniyorum. O anda Muslera tribünlere hareket yapınca, ben de muzu salladım."
Yani diyor ki;
Hepiniz gerizekalısınız. Bu muzu da yersiniz.


"Benim siyahi arkadaşlarım da var."
Yani diyor ki;
Benim Alevi arkadaşlarım da var. Benim Kürt arkadaşlarım da var. Benim eşcinsel arkadaşlarım da var... Onlar da insan!


"Umarım 2 gündür koparılan fırtına olumsuz sonuç doğurmaz. Her türlü iletişime, diyaloğa varız. Irkçılık söylemlerinin ne Fenerbahçe'ye ne Galatasaray'a faydası olur. Şiddetin bitirilmesi için her türlü teklife açığız.
Yani diyor ki;
Galatasaray ve medya bu konuyu daha fazla uzatmasın. Sonuçta aynı gemideyiz üstadım. Bugün bana, yarın sana.

Fenerbahçe bunları derken, Galatasaray ne diyor...
Ünal Başkan, çakılan selamı anında görüyor ve şu açıklamaları yapıyor...


"Irkçılık olayı Türkiye’nin olayı değildir. Türkiye’nin alıştığı bir olay değildir. Türkiye’de olmaması gereken yabancı bir üründür."
Yani diyor ki;
Zinhar! Ağzına biber sürerim. Biz kim ırkçılık kim... Dış mihrakların oyunu bu.


"Kazaen, tesadüfen maalesef o stada düşmüştür. Konuyu süratle unutmanın gerektiğine, ısrarın Türkiye Cumhuriyeti'ne zarar vereceğine inanıyorum. Fazla ısrarlı olmayın. Bunu bir kaza olarak görelim ve bu işi kapatalım."
Yani diyor ki;
Kardeşim, ileride bir gün manyağın biri de çıkar TT Arena'da Webo'ya muz sallarsa biz ne yaparız. Bugün ona, yarın bize.


"Türk sporunun ana konuları bunlar değildir, olmamalıdır."
Yani diyor ki;
Siz bakmayın bizim çıkıp 'Önümüzü kesiyorlar', '3 Temmuz', 'Saha içinde, saha dışında' gibi laflar ettiğimize. Yoksa siz bizim Kurtlar Vadisi izlediğimizi mi sanıyordunuz? Aşkolsun! Hep belgesel...


"Saha içindeki rekabet dışarıda bir düşmanlığa dönüştürülmek isteniyorsa, bu bana kalırsa bu işten yararlanmak isteyen bazı kaynakların çalışmaları, gayretleridir."
Yani diyor ki;
Biz mi dedik kardeşim size 'Birbirinizi boğazlayın' diye.


"Galatasaray olarak geleneğimiz bize ülkemizi her şeyden önce sevmeyi öğretmiştir. Bu nedenle tüm zamanlarda fikir önderi olmayı başarmış camiamızın ve özellikle spor medyamızın aynı bilinç ve duyarlılıkla hareket etmesini önemle rica ederim."
Yani diyor ki;
Öyle 'ırkçılık' falan diye ortaya çıkarak, yazılar yazarak adamı hasta etmeyin. Söz konusu vatansa, gerisi teferruattır. Hem bırakın muzu, armudu; sırada öyle bir 'çilek' var ki!


BU SÖZÜ TUTTUM
“Bana maymun diyorsun ama benim maymun kardeşim iki gol attığında havalara zıpladığını unuttun”Didier Drogba

KAYNAK

http://spor.haberturk.com/futbol/haber/845131-o-goruntuleri-ceken-galatasarayli-konustu
 
Üst