NVIDIA'dan daha fazla ince ayar ve overclock imkanı

Bu konuyu okuyanlar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

speedfreak

Asistan
Katılım
5 Şubat 2007
Mesajlar
396
Reaksiyon puanı
4
Puanları
0
NVIDIA, sistemlerine overclock ve çeşitli modifikasyonlarla ince ayar yapmayı seven kullanıcılar için sistem gözleyici uygulamalarını daha da genişletmek istiyor. Firma, Asus, MSI, CoolerMaster, Tagan gibi sektör büyüklerinin de desteğiyle Enthusiast System Architecture (ESA) adını verdiği platformu 2007 sonuna kadar bulunur kılmaya çalışıyor.

ESA, sistemdeki farklı bileşenlerin kullanıcıya bilgi sunabileceği bir altyapı olarak düşünülebilir. Anakart yonga seti ve ekran kartı gibi anahtar bileşenlerin NVIDIA kökenli olduğu sistemlerde zaten NVIDIA'nın araçlarıyla sistemin sıcaklığı, değişik veriyollarının hızları gibi bilgiler alınabiliyor. NVIDIA bunu hem diğer bileşenlere, hem de diğer markalara genişletmeyi amaçlıyor. Böylece ESA ile sadece anakart/işlemci/ekran kartı bilgileri değil, soğutma sistemi veya güç kaynağı gibi bileşenler hakkında da bilgi toplanıp bu veri kullanıcıya sunulabilecek.

esa.jpg


Fikir yeni olmasa da bunun "açık" bir şekilde yapılmasının amaçlanması önem taşıyor. ESA spesifikasyonunun 1.0 sürümü yolda. Bu açık ve ortak spesifikasyona uyan aygıtlar ESA logosu taşıyabilecek. Böylece marka bağımsız olarak ESA üzerinden sistem bilgileri toplanıp kullanılabilecek. 2008'den itibarense ESA'yı destekleyen üreticilerin aklında betik dilleri gibi fikirler var; bu da örneğin sistem uyarılarının farklı olayları tetiklemesi gibi işlevleri getirmek için kullanılabilecek.

[size=6pt]Alıntı: http://www.pclabs.gen.tr/2007/11/06/uzman-kullanicilara-daha-fazla-kontrol/[/size]
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst