NvidiA?

Reaksiyon puanı
77
Cihazım kommple AMD üzerine donanımlı fakat denetim massasında uzun zamandır görüp buraya bu güzel topraklara sormayı unuttuguğum bir durum var nvidia physx var. Biraz araştırdım physx efsane bir şey cihazımın sırf bu yazılım için nvidia ekran kartına sahip olmasın isterdim cpunuzu alıp gpu ya veriyor fln filan neyse olay şu ki ben de nvidia yok ama bu şeyi ben yüklemedim vahiy yoluyla da inmeyeceğine göre bu neden cihazımda ve cihazıma ne gibi bir etkisi olur yardımcı olursanız sevinirim:D
(Güncelleme yapacağım yap fln demenize gerek yok)

Ekli dosyalar

• Ekran Görüntüsü (20).png
    Ekran Görüntüsü (20).png
    214.5 KB · Görüntüleme: 86
  • Ekran Görüntüsü (22).png
    Ekran Görüntüsü (22).png
    3.6 KB · Görüntüleme: 71

CapScroLL

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,683
Oyun falan kurduysanız yanında ek olarak yüklemiştir, kaldırmayı denediniz mi?

DOG SANS

Doçent
Reaksiyon puanı
1,554
Duyduğuma göre ekstra görüntü efektleri sağlıyor
@CapScroLL 'un da dediği gibi herhangi bir oyun indirirken yüklenmiştir

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
Cihazım kommple AMD üzerine donanımlı fakat denetim massasında uzun zamandır görüp buraya bu güzel topraklara sormayı unuttuguğum bir durum var nvidia physx var. Biraz araştırdım physx efsane bir şey cihazımın sırf bu yazılım için nvidia ekran kartına sahip olmasın isterdim cpunuzu alıp gpu ya veriyor fln filan neyse olay şu ki ben de nvidia yok ama bu şeyi ben yüklemedim vahiy yoluyla da inmeyeceğine göre bu neden cihazımda ve cihazıma ne gibi bir etkisi olur yardımcı olursanız sevinirim:D
(Güncelleme yapacağım yap fln demenize gerek yok)

Bir sorun yok bazı oyunlar phsyx kurulu olmayınca hata veriyor mecbur kurman lazım hatta.

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
heeee sağol ben bunu güncellesem ek performasn ekler mi peki?

Ekran kartın nvidia olmadığı için bir sorun yaratmaz. Oyun ayarlarında ( Physx Destekli ) seçeneklerden physx ayarını değiştirebiliyorsun ekstra efekt vs açılıyor o zaman performans düşüşü yaşatıyor. AMD kartlarda hiç rastlamadım zaten oyun içi ayarda varsa bile tıklayamıyorsun açmak için. En basiti Mafia 2 oyununu kur physx kurmazsan açmıyor oyunu hata veriyor physx kurduğun zaman sorunsuz açılıyor.