NVIDIA optimus sorunu!

waneli5353

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar.. Geçen sene yeni bir laptop aldım. TOSHİBA Satellite A665-s5181 Ekran kartım Nvdia Geforce 310M. Bilgisayarı ilk aldığımda ekran kartında OPTİMUS Tecnology driveri yüklüydü. 5-6 ay sonra ekran kartını güncelledim. Optimus silinmiş. yeni yüklediğim driverda yoktu.. Zaten NVDIA'nın kendi sitesinden update yapmıştım. Bilgisayarımda hem HD İntel Graphic hem de NVIDIA Geforce 310M var. kullanılan program ve oyunlara göre bu driverler arasında geçiş yapmaya yarıyordu OPTİMUS... Şimdi ne yaptıysam ne ettıysem onu bulamadım. Sistemi geri yüledim yine olmadı. oyunlarda ve programlarda çok sıkıntı çekiyorum. yardımcı olursanız çok memnun olurum... Şimdiden teşekkür ederim..

rtgrlndr

Profesör
Reaksiyon puanı
4
arkadaşım iki driverı da yükle önce tümleşik olanı daha sonra 310m nin driverını yükle kendisi otomatik devreye girecektir. bende optimuslu laptop kullanıyorum ekstra bir programı yok bunun ikisini de yüklemen lazım.

waneli5353

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle ilgilendiğin için teşekkür ediyorum kardeşim. Aygıt yöneticisinden görüntü bağdaştırıcılarında bu ikisi gözüküyor. 310M'yi bir çok defa yükledim ama değişen birsey olmadı. Diğer driver olan İntel HD Graphics driverını bulamadım. http://www.intel.com/p/en_US/support/detect?iid=dc_iduu bu siteden yükledim ama kabul etmedi. olmazsa ekranı değiştirmeyi düşünüyorum ama bilgisayarımın ekran kartı değiştirilebilir mi bilmiyorum.. MXM dedikleri zımbırtıdan benim bilgisayarımda varmı acaba. Ya Ekran kartını yükselteceğim ya da bilgisayarı değiştireceğim. Tekrar teşekkür ederim

Usui Takumi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,177
support.asus.com dan indireceksin önce inteli kur yeniden başlat ardından ordan indirdiğin nvidiayı kur ardından nvidianın sitesinden güncel driverı indir kur ardından masaüstüne sağ tıkla nvidia denetim masası ayarlarından ayarları yap tamamdır

Redbull64

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Asusun Kendi Sitesinde Bulabilirsin Optimusu ? Sanırsam Tahmini Söylüyorum .

XuSeR

Doçent
Reaksiyon puanı
2
arkadasta toshiba var ne asusu :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
merhaba arkadaşlar bende sansung np300e5a 3 serisi var İntel HD Graphics ekran kartım var sanırım optimus teknolojisi varmış bundada oyun yukledimde oyunları kaldırmıyor acmıyor rem hatası alıyorum nvidia optumusa nasıl gecerim..ve nvidia ekran yarları kulanılamaz diye hata alıyorum lutfen yardım...:w00t::w00t:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
merhaba arkadaşlar bende sansung np300e5a 3 serisi var İntel HD Graphics ekran kartım var sanırım optimus teknolojisi varmış bundada oyun yukledimde oyunları kaldırmıyor acmıyor rem hatası alıyorum nvidia optumusa nasıl gecerim..ve nvidia ekran yarları kulanılamaz diye hata alıyorum lutfen yardım...:w00t::w00t:

wardorox

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
slm arkadaşlar benim bi sorunum var bende samsung un np300e5a 3 serisi leptopum var İntel HD Graphics kartı var sanırım nvidia optumus teknelejisi varmış ben bu nvidia optemus sa gecemiyorum oyun yukledigimde rem hatası alıyorun bu nun nedeni intelin ekran kartını kulanmasıymış ividia optemusa nasıl gecerim ve nvidia ekran paneline girdimde invidia ekran ayarları kalanamaz hatsı alıyorum acaba bunun nedeni win 7 den 8 yuklemiştim pcde kasma oluyodu oyuzdenmi lüthen yardımmmmmmm:w00t::w00t::w00t: