Nvidia GT630M 8GB Optimus Ekran Kartı Driver

emre216

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Casper Nirvana Notebook'umda ( CN.VKY3230B ) İntel ve Nvida'ya ait 2 adet ekran kartı var. Takdir edersiniz ki Nvidia Optimus biçimde. Sistemime format attım ve İntel Ekran Kartı Driver'ı otomatik olarak kurulu geldi. Fakat Nvidia'nın driverları kurulmadı. Fabrika çıkışlı Recovery DVD'si ile birlikte verilen Driver CD'sini taktım ve sisteminizde Nvidia Ekran Sürücüsü Bulunamadı hatası aldım. Biraz araştırdım ve öğrendim ki Nvidia benim ekran kartımın idsini kendi sistemine kaydetmemiş. Ve farklı bir siteden benim kart id min ekli olduğu bir inf dosyası indirdim ve bu şekilde kurmayı denedim fakat kurulum başladı biraz devam etti ve bir hata aldım. Hepsini Fotoğraflarla özetleyeceğim lütfen ilgilenin çok önemli benim için.

Recovery DVD ile Notebook'umu sıfıradıktan hemen sonra aygıt yöneticisi:
u8k3b.png

Nvidia nın kart id'min ekli olduğu inf dosyasını ekledikten sonra:
u8k6k.png

Aldığım Hata:
u8k75.png

Teşekkürler şimdiden....

emre216

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
u8ss9.png

O program görmüyor bile... :(

Nvidia' da böyle diyor:
u8svl.png

Fakat Casper'n sunucusundan yüklediğimde:
u8t5j.png

Lütfen yardım edin :(...

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
ben de benzer bir problem yaşamıştım. nvidia driver'i güncellerken mavi ekran vermişti kapatıp bir açtım sadece intel var, aygıt yöneticisi de aynı durumda. driver yüklemeye çalışıyorum bulmuyor falan hepsi aynıydı. son çare sistem geri yükleme yapmıştım düzelmişti. o zaman çok araştırmıştım nasıl düzeltebilirim diye senin yaptığın gibi makinenin idsinin olduğu inf dosyasını yapanlar vardı. kimisi de olayı abartıp laptobun içini açıp, kartı çıkartıp takıp yeni donanım bulundu mesajından sonra yükleme yapıldığını falan söylemişti. ben de bulamamıştım o zaman bir çözüm. yapabiliyorsan casper'in recovery dosyasından recovery yap yani eski sisteme geri dön. artık bilgisayarların çoğunda sistem image dosyası yüklü geliyor. yada elindeki dvd'de kesin vardır yani düzeltmek için.

emre216

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
nasıl yapabilirm bunu ? evet recovery image var ....

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Recovery image ı kullanarak yukleme yapacaksin. Windows kuruyor gibi onu kurup bilgisayari ilk kullandigin hale dondureceksin. O zaman her driverin yuklu olmasi gerek

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Casper ın yayınladığı sürücüyü kur.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Konuyu hortlatmak gibi olmasın ama sorunun çözümü şudur. Cuda ( 2 li ekran kartı ) teknolojisine sahip ekran kartlarının çalışma prensibinde manuel olarak sadece düşük olan intel ekran kartını tanır 128 mb 256 mb gibi nvidia ekran kartı oyun oynamak gibi yüksek performans gerektiren durumlarda otomatik devreye girer. Şimdi sizin sorununuzun çözümü şu önce intel chipset driverını yüklemeniz gerekmektedir. bunu yükledikten sonra aygıtınızla uyumlu en son nvidia driverını sorunsuz yükleyebilirsiniz. Eğer chipsetin driverından önce ekran kartının driverını yüklemeye kalkarsanız yukarıda ekran görüntülerini paylaştığınız hayatı alırsınız. Saygılarımla..

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Konuyu hortlatmak gibi olmasın ama sorunun çözümü şudur. Cuda ( 2 li ekran kartı ) teknolojisine sahip ekran kartlarının çalışma prensibinde manuel olarak sadece düşük olan intel ekran kartını tanır 128 mb 256 mb gibi nvidia ekran kartı oyun oynamak gibi yüksek performans gerektiren durumlarda otomatik devreye girer. Şimdi sizin sorununuzun çözümü şu önce intel chipset driverını yüklemeniz gerekmektedir. bunu yükledikten sonra aygıtınızla uyumlu en son nvidia driverını sorunsuz yükleyebilirsiniz. Eğer chipsetin driverından önce ekran kartının driverını yüklemeye kalkarsanız yukarıda ekran görüntülerini paylaştığınız hayatı alırsınız. Saygılarımla..