Nvidia gt540 ekran karti tanimlanamama sorunu

AndreDora

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhaba arkadaşlar, ben bir gt540m kullanıcısıyım. Sorunun ne zaman başladığını bilmiyorum fakat bir kaç hafta öncesine kadar yoktu. Nvidia denetim masası açılmıyor. Masa üstünde sağ tıklayınca simgesi çıkmıyor. Sağ alttaki minimum boyuta getirilen simgelerden nvidia simgesine tıkladığımda ise "sisteminizde nvidia grafik kartı algılanmadı" diyordu. Nerdeyse 5-6 saattir internette bunu araştırıyorum. Bazı şeyler denedim ama başarılı olamadım. Driverleri tekrar silip yükledim, silip eski versiyonunu yükledim. Bazı yerlerde bios hakkında öneriler vardı. Asusun sitesinden son bios'unu indirdim fakat içinden setup dosyası değil not defteri gibi bir şey çıktı. Bios hakkında bilgim tam olarak "sıfır". O açıdan bios hakkında öneri yapıcak arkadaşlar ayrıntısıyla aktarırlarsa sevinirim. Bu arada laptopum asus k53sv. Bazı sitelerde ekran kartının yanmış olabileceğinden bahsedilmiş ama bu kadar kolayyanıcağını tahmın etmıyorum cunku bir zorlama yapmadım. Laptopa reset attıktan sonra şu anda hata vermiyor, tamamen tepkisiz kalıyor nvidia denetim masasını açtığımda. Neyse arkadaşlar yardımlarınızı rica ediyorum bu sorunun altından kalkamadım. Teşekkür ederim şimdiden, kolay gelsin ...

Bu arada diğer açtığım konu silinmiş sanırım yanlış yere açtım, yine yanlış yere açtıysam yetkili birisinin bilgilendirmesini rica ediyorum.