NVIDIA GeForce GT740M KOD43 Hatası

rubarovan21

Profesör
Reaksiyon puanı
320
İyi günler, hemen konuya giriş yapmak istiyorum. Ekran kartımla ilgili uzun zamandır bir sorunla karşılaşıyorum; zaman zaman çözülüyormuş gibi oluyor ama anladığım kadarıyla dizüstü bilgisayarımın oyun oynarken ısınması sonucu kendi kendine veriyor bu hatayı. Çünkü sorunu sürücüleri yükleyerek, güncelleyerek veya kaldırarak arada sırada çözüyorum fakat oyunlardan sonra kendi kendine hatayı veriyor. ASUS X550LB modeli dizüstü bilgisayarı kullanıyorum. Ekran kartı modelim ise NVidia GeForce GT 740M. NVIDIA Denetim masasına erişemiyorum, bilgisayarımın sağ altında NVIDIA simgesi varken tıklamıştım "GPU'ya bağlı bir ekran kullanmıyorsunuz." gibi bi hata almıştım girememiştim denetim masasına. Aygıt Yöneticisi'ne girince de Görüntü bağdaştırıcıları'nda ekran kartımın simgesi üzerinde bir ünlem işareti var sağ tıklayıp özellikler diyince "Sorun bildirdiğinden Windows bu aygıtı durdurdu. (Kod 43)" bu hatayı gördüm. Bir çok kez sürücüleri güncelleştirdim, devre dışı bırakıp yeniden etkinleştirdim, tamamen kaldırıp yeniden yükledim. İnternetten yaptığım araştırmalara göre herşeyi denedim. Denediğim şeyler bazen çözüm oluyordu örnek olarak; ekran kartı sürücülerini tamamen kaldırıp ASUS'un kendi sitesinde dizüstü bilgisayar modelinin sürücülerine girip Windows10 uyumlu ekran kartı sürücüsünü indirmek istedim fakat Windows10 uyumlu ekran kartı sürücüsü yoktu. Bende Windows 8.1 uyumlu olanı indirip uyumluluk yaptım ve yükledim. Bir süre böyle devam etti birsüre geçtikten sonra o da hata verdi. Sonra yine tamamen kaldırıp bu sefer dizüstü bilgisayarımın orjinal driver CD'sindeki NVIDIA sürücüsünü yükledim ve sonra üzerine NVIDIA'nın en son sürücü sürümünü NVIDIA'nın kendi sitesinden indirip kurdum. Birsüre yine bir sorun çıkmadı herşey normal devam ediyordu. Fakat bu sorunu bugün tekrar aldım. Hatalar genelde oyunlardan sonra veya oyun oynarken oluşuyordu çünkü oyunda bi anda kasmalar oluyordu çıkmak zorunda kalıyordum. Çıktığımda hata çıkmış oluyordu. Dizüstü bilgisayarımın aşırı ısınmasından kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Soğutucu kullanıyorum pek faydası olduğu söylenemez çünkü oyun oynarken bayağı ısınıyor bilgisayarım. Isınmadan dolayı bu hatayı alıyor olabilir miyim? Ve bu sorunu nasıl çözebilirim? [Windows10 64Bit işletim sistemini kullanıyorum.]