NTV spikeri bile pes dedi !

Bu konuyu okuyanlar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

PcMaSTeR

Müdavim
Katılım
18 Ağustos 2006
Mesajlar
3,511
Reaksiyon puanı
5
Puanları
38
Engin Uysal'ın Ergenekon'u savunmak için söylediği sözler NTV spikeri Haksever'i hayrete düşürdü.

134885.jpg


Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Yar. Doç. Engin Uysal, NTV'de Oğuz Haksever'in programında telefon konuğu oldu. Engin Uysal, öyle bir Ergenekon savunması yaptı ki, NTV spikeri bile dayanamadı.

Uysal, Türk Metal Sendikasıyla ilgili Ergenekon Savcısı'nın hiçbir işlem yapamayacağını, Devlet Denetleme Kurulu'nun bu işi yapabileceğini söyledi. Oğuz Haksever, bu sözler karşısında şaşırdı ve "kriminal" konularda bunun böyle olup olmadığını sordu?

Bir anda Uysal, bu sendikanın "hiçbir kriminal suçu yoktur" dedi. Bunun üzerine Oğuz Haksever, "Efendim bir hukukçu olarak nasıl böyle emin konuşuyorsunuz" dedi.


Uysal, "Bu sendika hakkında suç olduğuna dair bir duyum yok" dedi. Haksever iyice şaşırdı ve "Efendim bu duyumlara göre mi olacak, şimdi o zaman gazeteye yazalım bir duyum, ertesi gün operasyon yapılsın, ben çok şaşırıyorum söylediklerinize sayın Uysal" dedi.

Ancak Uysal, Ergenekon Savcılığı'nın böyle bir operasyon yapamayacağını, Başbakanlık Devlet Denetleme Kurumu'nun devreye girmesi gerektiği konusunda ısrar etti.

İyice gerilen Haksever yayını bitirdi ve diğer konuğu Avukat Engin Cinmen'e döndü. Diğer konuk da Haksever kadar şaşırmıştı.

Engin Cinmen, "Sayın Uysal hukukçu mu?" diye sordu. Haksever "Uysal'ın Maltepe Üniversitesi'nde hukukçu olduğunu söyleyince" Cinmen; "Ben çok şaşırdım. Devlet Denetleme Kurulu'yla bunun ne alakası var" dedi.

İNSANLAR SAYGIN OLAN VE OLMAYANLAR DİYE AYRILMAZ


Oğuz Haksever'in saygın insanların gözaltına alınmasıyla ilgili sorusuna ise, Cinmen, "Bu ülkede insanlar saygın olanlar ve olmayanlar diye ikiye ayrılmaz. İddia konusu yapılanma, devletin ve toplumun en itibarlı kesimleri bunun içinde olabilir. İtalya'da Gladyo yapılanmasında bunu gördük. Dolayısıyla yurttaşlar itibarlı itibarsız diye ikiye ayrılmaz." dedi.

SAVCILAR 36 HAKİMLE BU SORUŞTURMAYI YÜRÜTÜYOR

Cinmen, "Sanki Beşiktaş'taki adliyede bir savcı ya da savcılar var istediklerini arıyorlar, istediklerini gözaltına alıyorlar, istediklerini tutukluyorlar.. Bu böyle değil.. Şuan da o savcılar 6 tane mahkemeyle birlikte bu soruşturmayı yürütüyorlar. 6 mahkemede 36 adet yargıç var. Savcının talep ettiği her bir işlem için o an hangi hakim nöbetçiyle o hakim karar veriyor. Yani Beşiktaş'taki yargıçlarla birlikte bu soruşturma yürütülüyor" dedi.

Samanyoluhaber.com
 

engin azaklı

Asistan
Katılım
25 Ekim 2008
Mesajlar
330
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
haklı çıkmak değil artık hakedenlerin üstün olmasını istiyorum.
 

antilove

Müdavim
Katılım
7 Ocak 2009
Mesajlar
3,580
Reaksiyon puanı
11
Puanları
0
bataklıktan çıkmak için uğraşıyorlar ama çırpındıkça batıyorlar
 

kaberdey

Müdavim
Katılım
22 Aralık 2008
Mesajlar
4,262
Reaksiyon puanı
87
Puanları
0
tarafsızlık kelimesi sadece bir anı olarak kalacak galiba,
en azından profesyonelliğin gereği olarak tarafsız gibi konuşsaydın bari,
Hukukular bile böyle davranırsa kime inanılacak ?
 

Peter

Müdavim
Emektar
Katılım
16 Ağustos 2008
Mesajlar
8,051
Reaksiyon puanı
88
Puanları
0
ne diyeyimki geçen akşam 50 sarışın mıdır nedir ona gözüm takıldı kıza soruyo ergenekon nedir? kızda diyoki bilmiyorum bunun üstüne mehmet ali erbil de :
-zaten kimse bilmiyo daha bizde farkında değiliz demezmi :D:D
 

MdbK

Doçent
Katılım
9 Mayıs 2008
Mesajlar
542
Reaksiyon puanı
5
Puanları
0
Ergenekon = AKP'nin kendisine muhalif olanlara karşı hesaplaşma çabası ve bir korku toplumu oluşturma, sindirme projesi.
 

angoren

Doçent
Katılım
5 Kasım 2007
Mesajlar
573
Reaksiyon puanı
5
Puanları
0
şiddet karşıtı biriyim, oturup konuşarak her şeyin halledileceğine inan biriyim ama eline kırılmaz bi meşe odunu alacan 5 vurup 1 sayacan böyle insanlara. gerçi gladyo savcısı bana en çok engel olmaya çalışanlar hukukçular oldu diyor, mevzu anlaşılıyor. şunu herkes biliyor hukukta sosyalist ve sol bir yapılaşma var bunu da yabana atmamak lazım.
 

olympuskiller

Müdavim
Katılım
23 Mart 2008
Mesajlar
1,474
Reaksiyon puanı
7
Puanları
38
Artık bu tür olaylar yurdumda rutin hale geldi en kötüsü de bu ama şükürler olsun sağduylu ve olaylara tarafsız bakan insanlarda var .
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst