NSA bütün dizüstü bilgisayarlara casus yazılım yüklemiş!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan TBM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

TBM

Dekan
Reaksiyon puanı
358
301220131803533610207.jpg

Milyonlarca Gmail ve Yahoo hesaplarına girerek kullanıcıların verilerini izlediği ortaya çıkan ABD Ulusal Güvenlik Dairesi NSA hakkında çok çarpıcı bir iddia daha ortaya atıldı.

Alman Der Spiegel dergisi, NSA'nın piyasaya sürülen milyonlarca dizüstü bilgisayara casus yazılım yüklediğini yazdı.
Der Spiegel'de yer alan habere göre NSA'nın uzman hacker'larından oluşan timi FBI ve CIA ile işbirliğine giderek globalde pek çok bilgisayar parekandecisine gönderilen laptoplara el koydu.
Bu cihazlara son kullanıcıya ulaşmadan evvel müdahale eden NSA, hepsinin içine kendi geliştirdiği casus yazılımı ekledi.
Del Spiegel'in haberinde geçen belgelere göre hacker timi özellikle online satılan dizüstü bilgisayar nakliyatlarına müdahale etti ve ardından bu bilgisayarları özel bir ortama getirterek casus yazılımlarını yükledi.
NSA'nın bilgisayarlara ne tip casus yazılım yüklediği henüz bilinmezken, NSA'nın casus yazılım yüklediği dizüstü bilgisayarların üreticileri arasında Samsung, Huawei, Maxtor ve Dell gibi dünyanın önde gelen teknoloji devleri de yer alıyor.

KAYNAK

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Birincisi, milyonlarca bilgisayarın teke teker kutusunu açıp, teker teker yazılım yükleyip, teker teker hiç doknulmamış gibi paketlemeyi kimsenin gözü yemez. Yapsalar yapsalar üretim esnasında falan yapabilirler. Bu da her firmada casus var demektir ya da sadece işletim sisteminde :) Ayrıca çok rahatsız edici.

Reaksiyon puanı
16,128
pisi linux rc1 ve ubuntu13.10 var sıkıntı yok zaten crea dekstop no problem.

li10sKing

Profesör
Reaksiyon puanı
7
koskoca nsa beni mi takip edecek....

Kaya26

Profesör
Reaksiyon puanı
550
Gündemde bir şey kalmamış yine.

cansermo

Profesör
Reaksiyon puanı
30
Masaüstüne tablete vs. yüklememişler mi ? :D niye sadece dizüstü ?

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Aklıma direk Cem Yılmaz geldi.
-CIA bu hesapları takip ediyormuş...

Haber yapan kanalın, gazetenin, kurumun tiraş kaygısı var.
ŞOK ŞOK ŞOK, FLAŞ FLAŞ FLAŞ diye başlık atıyor istanbulda kadın ikiz doğurdu diyor.

Arkadaş sizin sıkıntınız ne arkadaş?
Kopyala yapıştır yapıyorsunuz zaten bari bir emek verinde başlığı düzeltin!

enable

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Valla hacılar NSA bildiğiniz gibi Dünya liderlerini dinlemekle ünlendi. :) Onun için bu haberede hiç şaşırmadım veritabanı oluşturmak adına yapar bu çakallar :)

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
:D adamlar casus yazılımı yüklemeylemi uğraşacak.donanım üreticilerle anlaşmışlar.bir çoğunda casus yazılım yüklü geliyor zaten.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Adamlar nasıl bir yazılım geliştirdi ise şehir efsanesi gibi varlığını kanıtlayan yok.

008taki

Asistan
Reaksiyon puanı
1
saf saf haber yapmayın biraz mantıklı olun. işletim sistemine yerleştirip bütün dünyayı dinlemek varken veya direk olarak gmail serverlarına bağlanıp istediği gibi veri çekmek varken ne diye laptopları tek tek açıp yazılım yüklesin.

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
İnternete bağlı bir bilgisayar zaten anladınız siz onu.