Notebook Seçimindeki Ana Etkenler ; F/P Ürünler ve Oyun Laptopları (SDN ÖZEL REHBER)

Bu konuyu okuyanlar

Ghost Rider

Öğrenci
Katılım
1 Haziran 2012
Mesajlar
48
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Arkadaşlar öncelikle bu rehberi açma amacım sitedeki tonlarca gereksiz konunun önüne geçmek. F/P ürünleri ve Oyun Laptopları gibi bir çok başlık altında, birçok markayı inceleyeceğim bu konuda. Ve birazcık olsun sizleri bilgilendirmeye çalışacağım.


İÇİNDEKİLER
-Notebook Seçimindeki Ana Etkenler ve 5 Adımda Aklınızdaki Laptopu Tanımlama
-F/P Ürün nedir? ; Oyun Laptopu Nedir?
-Sağlam F/P ve Oyun Laptopu Markaları ve İncelemele
r




BÖLÜM 1
Notebook Seçimindeki Ana Etkenler ve 5 Adımda Aklınızdaki Laptopu Tanımlama

Arkadaşlar laptoplar kendi aralarında Oyun ve İş laptopları olarak 2'ye ayrılmaktadır. Hatta bu ayrılma işi o kadar ileri gitmiştir ki markalar "Gamin Laptop (Oyun Laptopu)" çıkarmaya başlamıştır. Bunlara örnek olarak "Alienware" verilebilir.

Notebook seçerken öncelikle "Soğutma&Fan" sistemine bakacağız. Unutmayın soğumayan bir laptop kısa sürede bozulur. Bunun için havalandırma sistemi denilen fanların soğutma özelliklerine bakacağız ve araştıracağız. İlk adım budur.

2. adım ise isteğinize bağlı olarak işlemci seçmektir. Oyun için arıyorsanız INTEL işlemcilere bakacaksınız zira AMD işlemcili bir Oyun laptopu bulmak çölde bitki bulmak kadar zor :). Sonra gidip de AMD Turion işlemcili bir laptop almayın.

3. Adım Ekran kartına bakmaktır. Size önerim eğer oyun için alıyorsanız ve sağlam bütçeniz var ise AMD alın. Eğer saplam bütçeniz yok ise Nvidia'Ya yönelin. (Sadece Mobility Platformda).

4.Adım Ram bilgileridir. Ramleriniz 1333MHz veyahut üstünde bir frekansta tutmaya çalışın.

5.Adım ise kafanızda bilgisayarı kurun ve gidip alın..






BÖLÜM 2
-F/P Ürün nedir? ; Oyun Laptopu Nedir?

F/P tanımı "Fiyat/Performans"tır.
İyi bir F/P ürünü arıyorsanız aşağıdakileri okumanızda fayda var.

F/P ürünü arıyorsanız öncelikle aramaya kaliteli malzeme ve bu malzemelere oranla fiyata bakmanızdır. Size tavsiyem eğer oyun laptopu alıyorsanız kesinlikle Casper almayın. F/P ürün seçerken öncelikle bakılacaklar;

-İşlemci
-Ekran kartıdır.

İşlemcinizin I7 veya I5 olmasına dikkat edin. I3 ve altı işlemcileri laptop için alın fakat oyun oynamak için alıyorsanız bulaşmayın. Ekran kartınızın -eğer bilginiz varsa- son dönem çıkanlardan almaya çalışın. Mümkünse HD7/6 serisi veya GTX6/5 serisinden olsun. Laptoplarda AMD 1 adım öndedir buda aklınızda bulunsun.

Şöyle soru sorduğunuzu duyar gibiyim "Bu özelliklerdeki pc nerden baksan 5-6 milyar neresi bunun F/P?"
Arkadaşlar her ürün F/P değildir. Eğer F/P ürün arıyorsanız Asus R.O.G veyahut Türkiyemizde bulunan Monster'lara bakmanız. 2.500 veya 2.000 Milyara bu özellikte müthiş bilgisayarlar var.


BÖLÜM 3 Sağlam F/P ve Oyun Laptopu Markaları ve İncelemeler

ALIENWARE
Ülkemizde bulunmayan bir Gamin Laptop Markasıdır. Dell'in bir ürünüdür. Dünya'da en çok satılan Gamin Laptop'dur. M17x ve M18x ile ünlü bir markadır.
Fiyat performans açısından birazcık tuzlu olsa da verdiğiniz parayı hak eden bir markadır.



ORIGIN
Bana göre en iyi Gaming Laptop markasıdır. 990X Desktop işlemcisini laptopa sığdıran ilk markadır. Isınma problemi yok denecek kadar azdır. Ülkemizde bulunmamaktadır. EON serisi ile ünlenmiş bir firmadır.


SAGER
Ülkemizdeki Monster'dır. Dolayısıyla ülkemizde de bulunmaktadır. 990X'si laptopa sığdıran 2. ve son laptop markasıdır. Isınma problemi yoktur. Kasaları odun gibidir tabiri caizse :). Fakat iç özellikleri müthiştir.


ASUS ROG
Republic of Gamers markası altında Asus'un oyun laptopudur. Karizma bir kasası vardır ve görebileceğiniz en iyi havalandırma sistemi (Fan) sistemi vardır. Isınma problemi yoktur. Tam bir F/P ürünüdür. Ülkemizde satılmaktadır.


MSI
Oyun laptopu işlerine daha yeni girmesine rağmen gayet başarılı olmuş bir markadır. Işıklı klavye ve daha nice extra özellikleriyle şaşalı bir kasası vardır. Isınma problemi fena değildir. Ülkemizde satılmaktadır. F/P ürünüdür.


MONSTER
Ülkemizde en çok satılan F/P ürünü olmakla beraber tam bir oyun laptobudur. Sager'in ülkemizdeki adıdır. Fiyatları eğer özelliklerde aşırıya kaçmazsanız gayet makuldür. 2000-2500 Liraya I7 ve 2GB ekran kartlı müthiş sistemler bile toplayabilirsiniz.

 
Üst