Notebook Power Sorunu

Forward

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Durum şu Packard Bell tj75 notebook den kaynaklanan bir sorukullanıyorum power tuşuna defalarca basıldıktan sonra açılıyor.Bir tanıdık tamirciye sordum ve anakart beslemesinden olabileceği bilgisini aldım maliyeti 150 TL gibi bir tutar olarak belirledi.Yakın zamanda şehir dışına gitmem gerekiyor ve açıkçası pek paramda bulunmuyor şuan.

Alternatif olarak farklı bir tuştan başlatmak için biosa baktım ancak farklı tuştan başlatmayı desteklemiyor.
Powerın takılı olduğu kabloları çıkarıp taktım sorun devam ediyor.
Bu konuda min. ücretli ve yapmam gereken direk yada alternatif çözüm yolu önerilerinize açığım.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bios ayarlarında power ayarları bulunmamaktadır.Gerekli işlem için cihazıma uygun bios varmıdır bilemiyorum.Yardımlarınızı bekliyorum farklı bir bios aradım ancak bulamadım power ayarlarını değiştirebileceğim farklı bir tuş ile açılmasını sağlayabileceğim bir bios versiyonu var ise işime yarayabilir.

Lütfen gerçekten bu konuya hakim arkadaşlar bios versiyonu önerirlerse sevinirim.

flinces_boy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
fiş takılıyken mi oluyor bu yoksa fiş takılı değilken mi?

burns206

Profesör
Reaksiyon puanı
1
biostan ayarlaniyo dugme bozuksa acilicaktir yada farede klavyeden acilma ozelligini acarsan fare veya klavyeyle de acilabilir. ancak sorun dugme degilse bir ise yaramaz. :P

Forward

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bios ayarlarımda power ayarları bulunmamaktadır.Packard bell tj 75 için uygun bios versiyonu biliyorsanız tavsiye edebilirsiniz upgrade yapabilirim.

fiş takılıyken mi oluyor bu yoksa fiş takılı değilken mi?
Fiş takılı iken daha kolay açılıyor gibi geliyor ama bu benim görüşüm tabi ki totem gibi bir durum sanıyorum anlayacağınız fişin takılı olması yada takılı olmaması sorunun çözümünde etkili olmuyor bilgisayar açma düğmesi sağ ekran ivme noktasından açılmaktadır.Ekranı aşağı yukarı kaldırarak çeşitli durumlarda açmayı deniyorum ve zar zor açılıyor.