Notebook ekran kartı değiştirmek istiyorum

avlankı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
laptop um un şuanki ekrankartı ati hd 4650 ekrankartı daha üsdüzeybir ekran kartıyla değiştirecem büyük olasılıkla ati 6000 serisi olacak acaba uygun olurmu anlayan arkadaşlar yardım

avlankı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bana tavsiyede bulunurmusunuz ati hd 6000 srisi bir kart eniyisi hangisidir

pabloescobar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
6990 kardeşim 4gb kadar çıkabilen ddr 5 2560*1600 çözünürlük,güç kaynağın minimum 650 watt ve üzeri olucak.anakartın x16 destekli olucak fiyatı dudak uçuklatır cinsten :D

İrResistible-1

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadasım sanırım dıger arkadaslar yanlıs anladı Laptop ta ekran kartı degısıklıgı mumkun değil diye biliyorum ve %99 öyle vede bi arkadas 6990 önermis ya diyelim oldu uydu kı ımkansız o karta laptop nasıl enerjı yettırcek adam bılgısayarı actıktan 15 dk sonra kapatıcakmı ?
[MENTION=43929]rtsbora[/MENTION] yı davet ediyorum tam bilgim omadıgı için Laptopta ekran kartı degisikligi mümkün degil diye biliyorum doğrumudur ?

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
arkadasım sanırım dıger arkadaslar yanlıs anladı Laptop ta ekran kartı degısıklıgı mumkun değil diye biliyorum ve %99 öyle vede bi arkadas 6990 önermis ya diyelim oldu uydu kı ımkansız o karta laptop nasıl enerjı yettırcek adam bılgısayarı actıktan 15 dk sonra kapatıcakmı ?
@rtsbora yı davet ediyorum tam bilgim omadıgı için Laptopta ekran kartı degisikligi mümkün degil diye biliyorum doğrumudur ?

beyler ne oluyor bi dakka ben dün izinli idim bakamadım evet bu kardeşimiz haklı laptop ekran kartı değiştirmek de nerden çıktı . varsa bizde yapalım. bunce senelik it ciyim böle bişey duymadım.. yapmayın böle şeyler..

icakir86

Asistan
Reaksiyon puanı
1
beyler ne oluyor bi dakka ben dün izinli idim bakamadım evet bu kardeşimiz haklı laptop ekran kartı değiştirmek de nerden çıktı . varsa bizde yapalım. bunce senelik it ciyim böle bişey duymadım.. yapmayın böle şeyler..

bugün bu forumda başka bir başlıkta yine bu konu geçti. o zaman emin değilim yazmıştım tekrar geçince bir araştırayım dedim.

http://bilgi.biltek.info/ipuclari/dizustu-bilgisayarin-ekran-kartini-yukseltme_y47.html

http://forum.shiftdelete.net/dizustu-bilgisayar-sorunlari/238635-ekran-karti-yukseltme.html

http://forum.shiftdelete.net/donanim-tavsiyesi/306279-donanim-upgrade-hakkinda.html

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
MXM-II slota sahip bir dizüstü bilgisayar
Internetten temin edebilceğiniz MXM-II uyumlu bir ekran kartı
Termal macun
Tornavida

bunlara sahip olan kişi sayısını söle bana her laptopun ekran kartı değişmez beyler zaten eğer adam akıllı oyun oynayacaksanız desktop alıcaksınız..

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Olayın aslı şu;
Misal Dell Inspiron 1520 laptop. Hem 8600GT modeli vardır, hemde 8400GS modeli vardır.Eğer sen 8400GS li modeli kullanıyorsan %95-99 oran ile 8600GT senin laptopundaki tasarıma uyar.Güç kaynağına uyar yani evet upgrade yapılır.Ancak bir Dell Inspiron 1520 ye 8600GT yerine 8800GTX takamazsın.
Çünkü kartın yapısı bir değil, laptopa sığmaz. 8600GT 30w güç çekerken diğeri 50w güç çeker vs vs...
Dell Inspiron 1520 yi tasarlarken 8600GT ye göre tasarlamış. Onun ebatları, onun gücü, onun ısı karakteristiğine göre tasarlanmış. Farklı bir model uyar mı uyar ama çok çok düşük bir ihtimal.

Eğer hala varsa iddaalı olan ben takarım, ben değiştiririm diyen;Bende Inspiron 1520 var 8600GT de ekran kartı var.Yazılı bir anlaşma yapalım. Bu kartın yerine bir GTX670M falan takalım. Kartın parasını ben öderim sıkıntı değil ama takamazsa kartın parasını 2 kat olarak geri alırım :D :D

icakir86

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Olayın aslı şu;
Misal Dell Inspiron 1520 laptop. Hem 8600GT modeli vardır, hemde 8400GS modeli vardır.Eğer sen 8400GS li modeli kullanıyorsan %95-99 oran ile 8600GT senin laptopundaki tasarıma uyar.Güç kaynağına uyar yani evet upgrade yapılır.Ancak bir Dell Inspiron 1520 ye 8600GT yerine 8800GTX takamazsın.
Çünkü kartın yapısı bir değil, laptopa sığmaz. 8600GT 30w güç çekerken diğeri 50w güç çeker vs vs...
Dell Inspiron 1520 yi tasarlarken 8600GT ye göre tasarlamış. Onun ebatları, onun gücü, onun ısı karakteristiğine göre tasarlanmış. Farklı bir model uyar mı uyar ama çok çok düşük bir ihtimal.

Eğer hala varsa iddaalı olan ben takarım, ben değiştiririm diyen;Bende Inspiron 1520 var 8600GT de ekran kartı var.Yazılı bir anlaşma yapalım. Bu kartın yerine bir GTX670M falan takalım. Kartın parasını ben öderim sıkıntı değil ama takamazsa kartın parasını 2 kat olarak geri alırım :D :D

Yahu alt tarafı imkansız olmadığını yazdık. elbette anakart a uyum sağlaması gerekir ona bakarsan her ekran kartını desktop pc ye de takamassın. Kart parası falan ne oluyor :D gaza gelme :D

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
genelde mümkün değildir ama bazı modellerde üreticiler tarafından değiştirilebiliyor sanırım. yani mümkün olsa bile servisine yaptırmak gerek. piyasadan laptop ekran kartı temin etmek kolay değil. :)

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
temini olsada eminim pahalı bir malzemedir çünkü genelde öle olur az bulanan pahalıdır..

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Yahu alt tarafı imkansız olmadığını yazdık. elbette anakart a uyum sağlaması gerekir ona bakarsan her ekran kartını desktop pc ye de takamassın. Kart parası falan ne oluyor :D gaza gelme :D

Laptop ekran kartlarında "M" ibaresi vardır. Mobile yani...
O sebepten "bazı" değil hiç bir laptop ekran kartı, desktop PC ye uymaz (gerçi adım gibi eminim aparatını yapmışlardır test yapmak için).

icakir86

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Laptop ekran kartlarında "M" ibaresi vardır. Mobile yani...
O sebepten "bazı" değil hiç bir laptop ekran kartı, desktop PC ye uymaz (gerçi adım gibi eminim aparatını yapmışlardır test yapmak için).

Yanlış anlamışsın dostum laptop ekran kartı desktopa uyar demedim. desktop için üretilmiş bir ekran kartı her desktop ın anakrtına uymaz dedim.

Çok boş bişi tartışıyoruz laptop ekran kartı değişimi zordur ama imkansız değildir. yakın bi ekran kartı modeli ile upgrade edilme ihtimali var.

MXM 2.0 varsa ( http://en.wikipedia.org/wiki/Mobile_PCI_Express_Module ) mümkün olabiliyor.

Ama kimsenin kolay kolay kalkışacağı bir şey değil belki laptopun kendi firması bile yapmaz.

Mr.ßahadır®

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Sonuna kadar haklısın kardeş.Ekran kartı değiştirmek nerden çıktı? insanlara yanlış bilgiler vermeyelim lütfen...

avlankı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba arkadaşım sen anlıyon bu işlerden galiba laptopumu seviyorum yenisini almak bidünyapara bana dx11 lasım ekrankartı eski kalıyor makinamın modelini yazıyorum sony vgn-fw51zf

- - - Mesaj Güncellendi - - -

merhaba arkadaşım sen anlıyon bu işlerden galiba laptopumu seviyorum yenisini almak bidünyapara bana dx11 lasım ekrankartı eski kalıyor makinamın modelini yazıyorum SONY vgn-fw51zf EKRANkartı ATI Mobility Radeon HD 4650 aynı markanın üstmodeli olmazmı arkadaşlar zaten makinayı satılığa çıkardım ama kartı değiştire bilirsem satmam

- - - Mesaj Güncellendi - - -

merhaba arkadaşım sen anlıyon bu işlerden galiba laptopumu seviyorum yenisini almak bidünyapara bana dx11 lasım ekrankartı eski kalıyor makinamın modelini yazıyorum SONY vgn-fw51zf EKRANkartı ATI Mobility Radeon HD 4650 aynı markanın üstmodeli olmazmı arkadaşlar zaten makinayı satılığa çıkardım ama kartı değiştire bilirsem satmam

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Yapılacak bir şey yok zamanında masaüstü almalıyın, şimdi onu bir köşeye kaldırıp yenisini alıcaksın

avlankı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Tabiki değiştirebilirsin. Tabiki MXM slotun varsa. MXM II veya III slotuna sahipsindir. Şimdiki kartına yakın güç tüketine sahip mxm slotu uyumlu güncel bir ekran kartı seçebilirsin (örneğin 45W).
Makinan zamanının iyilerindenmiş. Artık teknolojik olarak geride kalmış. Satıp yenisini alırsan daha uzun ömürlü olur. Yada oyunların grafik kalitesini biraz daha düşürerek bir miktar daha idare edebilirsin. Sonuçta her oyun dx11 desteklemiyor.

XuSeR

Doçent
Reaksiyon puanı
2
MXM-II slota sahip bir dizüstü bilgisayar
Internetten temin edebilceğiniz MXM-II uyumlu bir ekran kartı
Termal macun
Tornavida

bunlara sahip olan kişi sayısını söle bana her laptopun ekran kartı değişmez beyler zaten eğer adam akıllı oyun oynayacaksanız desktop alıcaksınız..

Bildiğim kadarıyla Acer dizüstülerin çoğunda ve Asus Oyuncu Serisinde MXM slotu mevcut :) Termal macun 10 lira MXM kart(madem değiştireceksin fiyatını ödeyeceksin :)) ebay'de, Tornavida sorun değil bizim millet tırnak makasıyla da açar söker parçaları :D

avlankı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
benim kindede mevcutt sony yapısı karışık arkadaşım bir acer kini değiştirdi cokbasitti sony cesaret edemiyoz ama mxm slotu mevcut

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
[MENTION=325825]İrResistible[/MENTION] [MENTION=287113]sebastiantr[/MENTION]

Lütfen gereksiz tartışmalardan kaçınalım.

Konuyu açan arkadaş dilerse tekrar yeni bir konu açabilir.

Konu kapatılmıştır.

avlankı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben okumadan neden silyorsunuz mesajlarımı

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
@İrResistible @sebastiantr

Lütfen gereksiz tartışmalardan kaçınalım.

Konuyu açan arkadaş dilerse tekrar yeni bir konu açabilir.

Konu kapatılmıştır.

Arkadaş bana en son ne cevap verdi bilimiyorum ama tartışma ekran kartı üzerineydi yani.
Sonra ne olduysa muhabbet bana döndü sanki ekran kartlarını, laptopları üreten, kanunları koyan benmişim gibi :D

sarı_kanarya

Asistan
Reaksiyon puanı
3
dell inspıron kullanıyorum oyun için ekran kartını yükseltmek istiyorum ne önerisiniz