Notebook Ekran kartı arızası

yusuf616

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim. leptop umun ekranı bianda renkler iç içe geçti çorba oldu. ekran kırıkmış gibi.. sanırım ekran kartım bozuldu. neyse birkaç servis ile görüştüm tamir edilir ama 3-4 ay sonra tekrarlar sorun dediler. yani şimdi ben yeni bir leptopmu almalıyım. bu sorunun bir çözümü yokmu gerçekten

Son düzenleyen moderatör:

Süleyman Alkan

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
816
Laptop eski ise tamire para dokmeyin zira laptop tamir olayi pekde saglikli olmuyor ve garanti verilmiyor.

yusuf616

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Laptop eski ise tamire para dokmeyin zira laptop tamir olayi pekde saglikli olmuyor ve garanti verilmiyor.

evet 6-7 yıllık leptop um ama bilgisayarım beni idare ediyordu yeni bir bilgisayara ihtiyaç duymuyodum henüz. u tamir için 150-200 tl arası tutar diyolar ama dediğiniz gibi garanti vermiyorlar.

alper34

Asistan
Reaksiyon puanı
46
Marka ve modelini söylerseniz daha iyi bir fikir verilir nasıl bir ekran kartı ve board kullanılmış incelenmesi lazım

fragger

Dekan
Reaksiyon puanı
3,061
Arkadaşlar beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim. leptop umun ekranı bianda renkler iç içe geçti çorba oldu. ekran kırıkmış gibi.. sanırım ekran kartım bozuldu. neyse birkaç servis ile görüştüm tamir edilir ama 3-4 ay sonra tekrarlar sorun dediler. yani şimdi ben yeni bir leptopmu almalıyım. bu sorunun bir çözümü yokmu gerçekten

Dostum benim laptop hdd çöktüğü için uğraşmak istemedim tamire vermiştim daha sonrasında beni aradılar sorunu giderdiklerini fakat ekranda sizin belirttiğiniz gibi renkler iç içe girmesi ve çizgilenme sorunu yaşadığını bir kablo değişmesi gerektiğini bildirip 300 tl para istediler tabi bende bu durumla ilgili işlemi kabul etmedim önceki durumun arıza tespiti için ücrette vermedim cihazı aldım içerisini açarak içeri hava vurdum kablolarını çıkarıp taktım daha sonrasında tekrar laptopu topladım çalıştırdım sorunum giderildi ve 7 aydır sorunsuz kullanıyorum laptop marka/model - Dell/inspiron dediğimi yap tamircilere boşuna para verme dostum farklı bir sorun çıkartıp tekrar ücret talep ederler veya cihazın içerisinde parça alabilirler yapmadıkları şey değil

NeroSparda

Asistan
Reaksiyon puanı
90
Ürünün kendi teknik servisine vermelisin. Diğerleri genellikle bakkal oluyor.

yusuf616

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Marka ve modelini söylerseniz daha iyi bir fikir verilir nasıl bir ekran kartı ve board kullanılmış incelenmesi lazım

toshiba satellite a500-1dn bilgisayarım bu. tabi diğer sorunuzun cevabını bilmiyorum

yusuf616

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Dostum benim laptop hdd çöktüğü için uğraşmak istemedim tamire vermiştim daha sonrasında beni aradılar sorunu giderdiklerini fakat ekranda sizin belirttiğiniz gibi renkler iç içe girmesi ve çizgilenme sorunu yaşadığını bir kablo değişmesi gerektiğini bildirip 300 tl para istediler tabi bende bu durumla ilgili işlemi kabul etmedim önceki durumun arıza tespiti için ücrette vermedim cihazı aldım içerisini açarak içeri hava vurdum kablolarını çıkarıp taktım daha sonrasında tekrar laptopu topladım çalıştırdım sorunum giderildi ve 7 aydır sorunsuz kullanıyorum laptop marka/model - Dell/inspiron dediğimi yap tamircilere boşuna para verme dostum farklı bir sorun çıkartıp tekrar ücret talep ederler veya cihazın içerisinde parça alabilirler yapmadıkları şey değil

açıkçası senin sorun böle nasıl çözüldü şaşırdım benim pc toshiba satellite a500-1dn yani aynı işlemi bu bilgisayarada yapsak ulurmu bilemedim. daha kötü hale getirmeyeyim sonra.

fragger

Dekan
Reaksiyon puanı
3,061
açıkçası senin sorun böle nasıl çözüldü şaşırdım benim pc toshiba satellite a500-1dn yani aynı işlemi bu bilgisayarada yapsak ulurmu bilemedim. daha kötü hale getirmeyeyim sonra.

valla dostum sonunu düşünen kahraman olamaz, riske giriceksin :D:D:D:D:D

NeroSparda

Asistan
Reaksiyon puanı
90
Eğer faturası veya garanti belgesi duruyorsa telefonları vardır, arayıp bilgi alabilirsin.

alper34

Asistan
Reaksiyon puanı
46
bilgisayarın eski ekran kartının yenisyle değişmesi lazım ama bulunması zor yeni nesil bir laptop alman daha mantıklı. Harici bir monitöre bağladığında görüntü nasıl onu bir kontrol et belki macun değişimi gerekiyor olabilir iç temizlik olabilir ısısını ölçmen gerek ama ekran kartı değişimi için iyi yere gitmen lazım. Onların yapacağı zaten chip seti ısıtma yöntemi var o şekilde sonuca ulaşılıyor.

yusuf616

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
bilgisayarın eski ekran kartının yenisyle değişmesi lazım ama bulunması zor yeni nesil bir laptop alman daha mantıklı. Harici bir monitöre bağladığında görüntü nasıl onu bir kontrol et belki macun değişimi gerekiyor olabilir iç temizlik olabilir ısısını ölçmen gerek ama ekran kartı değişimi için iyi yere gitmen lazım

yani bu sorun kesinse yeni bir pc al diosun anladığım kadarıyla. bu sorun başına geliyosa bilgisayar miyadını doldurmuş oluyo yani. şimdi parça değişiminede 300-400 tl derler. oda zaten değmez muhtemelen. peki napalım bu pc ile, çöpemi atayım yani

alper34

Asistan
Reaksiyon puanı
46
Çıkmacılara bakman lazım aynı model bulursan ekran kartı değişir ucuza NVIDIA GeForce GT 230M bunu bulman lazım ankartın başkasını desteklemiyor. Dediğim gibi başka bir mönitör veya tv ye bağla bilgisayarı görüntü nasıl. Ekran kartı termalini temizleyip ıstarak düzeltilebilir. Aslında fena olmayan bir bilgisayar ama sorun malesefki zor yerde

alper34

Asistan
Reaksiyon puanı
46
Bu ekran bozukluğu bilgisayar açılırkende var mı sadece windowsta mı oluyor

yusuf616

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Çıkmacılara bakman lazım aynı model bulursan ekran kartı değişir ucuza NVIDIA GeForce GT 230M bunu bulman lazım ankartın başkasını desteklemiyor. Dediğim gibi başka bir mönitör veya tv ye bağla bilgisayarı görüntü nasıl. Ekran kartı termalini temizleyip ıstarak düzeltilebilir. Aslında fena olmayan bir bilgisayar ama sorun malesefki zor yerde

başka bir mönitör veya tv ye bağlayıncada aynı görüntü problemi varmı yokmu onumu kontrol etmeliyim

alper34

Asistan
Reaksiyon puanı
46
Evet doğrudur. O şekilde kontrol edebilirseniz