Note 3 Kararsızlığım. LTE ? Octa ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan agenel
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

agenel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Note 3 alacağım ama şu dedikodular yüzünden bir türlü karar veremiyorum hangi versiyonu alacağıma. İlk önce aklımdan geçen 4K video çekimli Snapdragon 800lü bebek LTE sürümüydü. Velhasılı kelam Octa'lı sürüm grafik konusunda Snapdragon 800'den daha iyi , güncelleme ile 8 çekirdeğin aynı anda çalışması ve 4K video çekimi geleceği söyleniyor.

aradaki tek fark LTE kaliyor ki Türkiye şartlarında 3G sistem tam oturmazken LTE o kadar büyük fark değil ve 8 çekirdeğin aynı anda çalışması çok güzel birşey tabi yanında getireceği ısınma gibi sorunları gözardı edersek.

edit: Ben kesinlikle ilk seneden sonra costum ROM kullanmam değişik romlara geçerim. Yazılacak ROM'larında sadece LTE sürüm için yazılacağa söyleniyor. Ne derece doğru?

İki cihazıda kullananlardan, bu konu hakkında bilgisi olanlardan yorumları bekliyorum.

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
4k malesef gelemeyecek. Octa da 4k encoder mevcut değil. Oyun performansı olarak Octa daha ustun diyorlar. Ben alacak olsam Lte alırdım. 4g ülkemize 2014 sonu gelecek diyorlar. Seneye kim öle kim kala.

agenel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
LTE alırsam yurtdışından getirttiririm zaten ama güncelleme ile yapılacak iş diyenlerde var.

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
kardeşim 4k octalı versiyona gelmiyecek belki 8 çekirdek aynı anda çalışma güncellemesini alabilir octalı ve s800 lünün arasında performans farkı pek yok aynıda denilebiilr ama grafik performansı konusunda octalı daha iyi yani anlyacagın 4k senin için önemliyse lte lisini al önemli değilse octalı daha iyi....

Reaksiyon puanı
2,148
Ben olsam Cyanogenmod için snap800 modelini seçerim, CM Octa'lı modellere çıkmadı S4 de, Note 3 de öyle olur muhtemelen.

agenel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ama Şöyle bir şey var.telefon 8 cekirdekli olmak icin tasarlanmadi. Buyuk isinma sorunlari ile gelebilir. Haksiz miyim?

MrFantastic

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ben suan octa kullaniyorum performans acisindan bir sıkıntım yok oyunlarda gram kasma yok ve o kadar asiri derecede isinma dahi olmuyor cok şükür 1 kere bile donduğunu görmedim yani Turkiye sartlarinda 4g gelse bile ne zaman tam kullanacağımiz da mechul bu yuzden lte ye bu kadar kafayi takma derim bu benim sahsi görüşüm yinede karar sana kalmis.

Node

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Samsung Turkiye'ye hiç önem vermiyor. Düşük işlemcili ve 4G/LTE olmayan telefonları Türkiye'ye gönderiyor.

agenel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben suan octa kullaniyorum performans acisindan bir sıkıntım yok oyunlarda gram kasma yok ve o kadar asiri derecede isinma dahi olmuyor cok şükür 1 kere bile donduğunu görmedim yani Turkiye sartlarinda 4g gelse bile ne zaman tam kullanacağımiz da mechul bu yuzden lte ye bu kadar kafayi takma derim bu benim sahsi görüşüm yinede karar sana kalmis.

Hocam simdi demiyorum. Simdi 4+4 olarak calisiyor. 8 ayni anda calistigi zaman sorun teskil eder gibime geliyor

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Samsung Turkiye'ye hiç önem vermiyor. Düşük işlemcili ve 4G/LTE olmayan telefonları Türkiye'ye gönderiyor.

Octa dusuk degil. Grafik konusunda snapdragonun ustunde ve samsungun onem verdigi islemci. Benim kafama takilan 4K video

ogulcancolak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
8 çekirdek güncellemesi gelmeyecek samsung bu konuda açıklama yaptı telefonun altyapısı 8 çekirdek birden çalışınca kaldıramayabilirmiş.hatta bir güncelleme ile.8 çekirdeği birden çalıştırmayı imkansız hale getirecekmis.

agenel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
8 çekirdek güncellemesi gelmeyecek samsung bu konuda açıklama yaptı telefonun altyapısı 8 çekirdek birden çalışınca kaldıramayabilirmiş.hatta bir güncelleme ile.8 çekirdeği birden çalıştırmayı imkansız hale getirecekmis.

Eğer öyle bir durum varsa Octa grafik birimi olarak iyi ama diğer taraftada Standartların üstünde bir snapdragon 800 var :)

http://www.fonearena.com/blog/83408...apdragon-800-vs-exynos-5-octa-benchmarks.html

Benchmark'lar S800 her konuda iyi diyor. Diğer S800'lü cihazlar da hep octa'nın üstünde yer almış.
Böyle birşey arıyodum sağolasın. Tüm soru işaretlerini kaldırdı kafamdan.

MrFantastic

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Hocam simdi demiyorum. Simdi 4+4 olarak calisiyor. 8 ayni anda calistigi zaman sorun teskil eder gibime geliyor

Octa dusuk degil. Grafik konusunda snapdragonun ustunde ve samsungun onem verdigi islemci. Benim kafama takilan 4K video

Valla kardeşim herkesin düşüncesi farklı soucta 4 çekirdekte iş görüyor 8 çekirdekte benim fazla ihtiyacım olmadıgı için octa yeter de artar snapdrogn alacak olsaydım ya g2 yada z1 alıcaktım ama note 3 octanın grafiği süper

huseyintat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
4k şuanın teknolojisinde gereksiz,4k yı nerde oynatacan ? Ayrıca türkiyede 4g amerika 5g ye geçince gelir,yani 4g li olması ne kadar mantıklı ki :D octalı olanı al derim kullanımda hiçbişey farketmez snap800 ile

http://www.fonearena.com/blog/83408...apdragon-800-vs-exynos-5-octa-benchmarks.html

Benchmark'lar S800 her konuda iyi diyor. Diğer S800'lü cihazlar da hep octa'nın üstünde yer almış.

benchmarklara sizler bari takmayın ya :D sdn forumdasınız benchmarklar kadar gereksiz bişey yok hep hile dolu :)

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
4k şuanın teknolojisinde gereksiz,4k yı nerde oynatacan ? Ayrıca türkiyede 4g amerika 5g ye geçince gelir,yani 4g li olması ne kadar mantıklı ki :D octalı olanı al derim kullanımda hiçbişey farketmez snap800 ile

Teknolojinin gelişmesi ne zamandır gereksiz oldu? O zaman telefonda 2gb ram de gereksiz, 13 mp kamera da gereksiz.

ysfakbas

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Note 3 alacağım ama şu dedikodular yüzünden bir türlü karar veremiyorum hangi versiyonu alacağıma. İlk önce aklımdan geçen 4K video çekimli Snapdragon 800lü bebek LTE sürümüydü. Velhasılı kelam Octa'lı sürüm grafik konusunda Snapdragon 800'den daha iyi , güncelleme ile 8 çekirdeğin aynı anda çalışması ve 4K video çekimi geleceği söyleniyor.

aradaki tek fark LTE kaliyor ki Türkiye şartlarında 3G sistem tam oturmazken LTE o kadar büyük fark değil ve 8 çekirdeğin aynı anda çalışması çok güzel birşey tabi yanında getireceği ısınma gibi sorunları gözardı edersek.

edit: Ben kesinlikle ilk seneden sonra costum ROM kullanmam değişik romlara geçerim. Yazılacak ROM'larında sadece LTE sürüm için yazılacağa söyleniyor. Ne derece doğru?

İki cihazıda kullananlardan, bu konu hakkında bilgisi olanlardan yorumları bekliyorum.
kardeşim şuan androidde en güzel telefon note 3 ben sana kesinlikle öneririm

huseyintat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Teknolojinin gelişmesi ne zamandır gereksiz oldu? O zaman telefonda 2gb ram de gereksiz, 13 mp kamera da gereksiz.
abicim 4k bilgisayarın mı var ? saçma saçma konuşma şuan kaç kişide 4k oynatıcı var ya ? 4k nın bi kaç yılı var en az , o zamana da note 3 ün yüzüne bakan olmaz.lafı başka yerinden anlama,

edit:büyük ihtimal bilgisayar çözünürlüğün 1366x768 dir gelip ahkam kesiyosun.Türkiye'de 5 yıl sonra bile 4k oynatacak donanım çok az olur,biz amerika değiliz.

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
abicim 4k bilgisayarın mı var ? saçma saçma konuşma şuan kaç kişide 4k oynatıcı var ya ? 4k nın bi kaç yılı var en az , o zamana da note 3 ün yüzüne bakan olmaz.lafı başka yerinden anlama,

edit:büyük ihtimal bilgisayar çözünürlüğün 1366x768 dir gelip ahkam kesiyosun.Türkiye'de 5 yıl sonra bile 4k oynatacak donanım çok az olur,biz amerika değiliz.

Saçma mı konuşuyorum? 4k pc ya da televizyonum olmayabilir ama şöyle de bir durum var. Videoya zoom yapıldığında kalitenin bozulma oranı %50 azalıyor 1080p ye göre.

ahmetnazim

Doçent
Reaksiyon puanı
0
benchmarklara sizler bari takmayın ya :D sdn forumdasınız benchmarklar kadar gereksiz bişey yok hep hile dolu :)

Aynı telefon aynı yazılım sadece işlemci farklı, hangisi daha iyi merak ediyor insanlar. Snapdragon her türlü tercih edilir ancak insanlar gpu performansından korkuyor o yüzden ben de korkulacak bir şey olmadığını göstermek için attım. Benchmark'lar ile telefon alsam zaten hep Samsung kullanmam gerekirdi malum hilenin kralı onda :)

Node

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
türkiyede 4g kullanılmıyor niye 4g li telefon göndersin ?
Sadece o değil. Galaxy S4'ün sadece 16 gb versiyonu Türkiye'de onunda yarısı dolu. 32 ve 64 gb bulamadım. Ayrıca iPhone 5s'de 4g uyumlu versiyonu Türkiye'de satışta. S800 versiyonu bütün testlerde octa'dan daha iyi sonuçlar veriyor ama Türkiye'de yok.

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
sNAPDRAGON 800 daha çok cazip gelıyor düşük nanometreli chipset ve enerji tüketimi snap 600 lere gerçekten ama gerçekten fark atıyor yarı yarıya