Note 20 ultra'nın tasarımı netleşti

onderservet

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
10+ dan daha büyük sanırım. Keşke biraz daha küçük olsaydı.

Reaksiyon puanı
6,371
10+ dan daha büyük sanırım. Keşke biraz daha küçük olsaydı.
Aslında kalem olduğu için kalem kullanırken ne kadar alan olursa o kadar iyi. Yani aslında büyümesi iyi bir şey. Ama düz model yine baya bir küçük olacaktır. Ve galiba evet. 10 plus'tan daha büyük sanırsam.

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639

Bence kamera hariç çok hoş. Ki çok iyi bir kamera performansı olursa bence o çıkıntı görmezden gelinebilir.
S20 Ultra dan sonra kamera tasarımı bile güzel duruyor ?. Bence kamera tasarımı s20 ultra dan daha iyi olsada, diğer cihazlara göre güzel durmuyor. Kamera dışında güzel duruyor

onderservet

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aslında kalem olduğu için kalem kullanırken ne kadar alan olursa o kadar iyi. Yani aslında büyümesi iyi bir şey. Ama düz model yine baya bir küçük olacaktır. Ve galiba evet. 10 plus'tan daha büyük sanırsam.
Bu telefon kalemi yüzünden değil genel olarak S serisinden iyi olduğu için tercih ediliyor. Yani öyle sanıyorum. Bu yüzden biraz daha kibar olsa çok daha iyi olurdu.

Reaksiyon puanı
6,371
S20 Ultra dan sonra kamera tasarımı bile güzel duruyor ?. Bence kamera tasarımı s20 ultra dan daha iyi olsada, diğer cihazlara göre güzel durmuyor. Kamera dışında güzel duruyor
Bunda da ne yazacak merak ediyorum. "Bu sefer zoom'u arttırdık, 200 yaptık" yazmasın da...
Bu telefon kalemi yüzünden değil genel olarak S serisinden iyi olduğu için tercih ediliyor. Yani öyle sanıyorum. Bu yüzden biraz daha kibar olsa çok daha iyi olurdu.
Aslında pek de öyle değil. Note serisi sadece S değil tüm diğer cihaz ve cihaz serilerinden daha iyi bir deneyim ve hissiyat verdiği için tercih ediliyor. Yani bir çok nedeni var sizin dediğiniz de bunların içinde ama en büyük nedeni bu.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Samsung ISOCELL GN1 kamera sensörü(Vivo X50 Pro Plus'a bile koyduysanız Note'a KO YA CAK SI NIZ)
Özelleştirilmemiş, AMD'li yeni Exynos işlemcisi
En az 3 sene android ana sürüm güncelleme garantisi.
Bütün lenslerde sorunsuz EİS+HDR çalışır şekilde sorunsuz 4K 60 FPS video.
8K 30 FPS'e ciddi adım. 8K 60 FPS video (burası çok mühim değil)
Kamera üzerinde tam kontrol. Şunu kapattım bu çalışmıyor demeyen bir kamera yazılımı
Kutudan çıkacak 50 watt üzeri adaptör.
4K 120 HZ(bu mühim değil) mutlaka 2K 120 HZ ekran.
En az 5500 mah pil.

Bu saydıklarım olmazsa at çöpe gitsin hiç bir değeri yok.
Ciddiyim. 1500 dolar fiyat çekecekler. Bunlar olmazsa ne sektör lideri olmalarının bir anlamı yok. iPhone 12 Pro Max ile de rekabet edemezler.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Maalesef ki öyle piyasa iyice kızışıyor Apple işi ciddiye almaya başladı. Ancak şu adaptör konusunda iki firmanın da kafası karışık bence bazı haberlerde adaptörün konulmayacağını koydum. Sonra koyacaklarını duydum.Apple da artık kutuya güçlü ve daha hızlı bir adaptör koymak zorunda çünkü Xiaomi gibi firmalar çoktan 100watt adaptörü tanıtma planında.
Günü çıkarıyor. Ani pil boşalması yok. Pro Max'lerde 18 watt yeter. Bunlara hızlı şarj yok diye ateş eden bendim. Varsın 1 saat yavaş şarj etsin. Çözülemeyen şeyler var. Şarj meselesi çözülğr.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Maalesef ki öyle piyasa iyice kızışıyor Apple işi ciddiye almaya başladı. Ancak şu adaptör konusunda iki firmanın da kafası karışık bence bazı haberlerde adaptörün konulmayacağını koydum. Sonra koyacaklarını duydum.Apple da artık kutuya güçlü ve daha hızlı bir adaptör koymak zorunda çünkü Xiaomi gibi firmalar çoktan 100watt adaptörü tanıtma planında.

Bunu yaparlarsa sonraki yeni nesil cihazlara yenilik ve çeşitlilik sunamazlar bence bu her firma için hayal sayılar olduğunu düşünüyorum.Okurken bile gözlerim parladı ama umarım olur.
Hayal sayı ne? 4K 60 FPS'i dediğim şekilde e11 Pro Max çekiyor neredeyse.

65 Watt hızlı şarj var OPPO **** X2 Pro'da,
5000 mah pil var S20 Ultra'da
OnePlus 3 sene günceleleme verdi belki bir tane daha verecek 5T'ye

Çok olur istek bunlar.

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
M

Murat Burç

SDN Okuru
AMD aslında mobil piyasada lider olabilirdi.2008 - 2009 yıllarında mali borçlardan dolayı iş yapamayan birimlerini sattı. Tabi bu satışta Qualcomm firmasına el cihazları birimini 65 milyon dolara sattı. Qualcommun işlemcilerindeki gpu birimini asıl oluşturan ortaya çıkaran AMD firmasıydı. Qualcomm bunu aldı ve sürekli geliştirdi. Ve ne yazık ki AMD bunu yıllar sonra anladı ve daha yeni harekete geçti.
Qualcoom teekelinden kurtulunması gerekiyor. Qualcoom tekeli hiç iyi değil. Fiyatların artmasının baş sebebi. Apple ile reekabet etme gibi bir düşünceleri de yok.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Telefon efsane fakat hala Exynous işlemci de diretiyorlar.

Samsung bağımsız olarak işlemcisini üretebilmesinden dolayı avantajlı konumda. TSMC nin üretim bandlarında AMD, Nvidia, İntel, Apple A serisi ve Qualcomm olduğu için şiparişleri yoğun Snapdragon işlemcilerinin üretimininin yarısını Samsung yarısını TSMC yapacak. Birde kendi Exynos 992 ve 1000 serisini geliştirecekti. Fakat yetişmeyecek sonraki modellerde olur. Bundan sonraki dönemlerde Samsungun ya var olan mimarisini olağan şekliyle yenileyerek Exynos 992 yapacak ya da Amd ile çalışmalara başlayıp Exynos 1000 ya da başka bir isimlendirme yapacak Apple tarafı bu konuya dahil değil. Snapdragon gibi işlemciler ile tam anlamıyla rekabet edecek işlemci henüz geliştirilmedi. MediaTek var ama yeterli değil. Snapdragon telelinden kurtulmamız için şuan olağan görünen ve Snapdragon karşısındaki güçlü rakip Samsung ile Amd'nin anlaşması ile olabilir.
Eski Exynoslar Snapdragon'dan daha iyiydi.
Mediatek baya atılım yaptı.

Kirin de stabilite konusunda büyük yol kat etti.

Mediatek'in ucuz güçlü model sürmesi qualcoomu süründürür. Bakın mesela Helio G90T ve Redmi Note 8 Pro.

Son yıllarda Note 8 Pro gibi satan cihaz yok.

Reaksiyon puanı
6,371