Nostradamus 2018 Kehanetleri

Bu konuyu okuyanlar

Hopeツ︎

Go for the EYES BOO. Go for the EYES! ?
Katılım
9 Mart 2016
Mesajlar
2,397
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
2,271
Puanları
113
Yaş
26
Son zamanlarda gelişen olaylar malumunuz ve önceden yaşananlarda, belirtmeliyim ki paylaşacağım videoyu daha önce izleme olanağım olmuştu... Ama güncel konuların duyumu tekrar bir etki yaratınca aklıma düştü şüphesiz...


Bilemiyorum anlatılan birçok şeye kulak verirseniz aralarından örtüşenlerinde olduğunu görmeniz mümkün. Bu belki bir tesadüf, belki bir tahmin, hangi derecede olduğuna siz karar verin yorumlarınızla. Şimdiden söylüyorum yapıcı her eleştiriye ve yoruma açığım (Âdab-ı muaşeret) dahilinde... Rica ediyorum o yüzden buraya gelip geleceği kimin gördüğü konusunda bir muhasebe yapmayalım.

“Gaybın anahtarları Allah’ın katındadır. Onları ancak O bilir. Karada ve denizde ne varsa hepsini bilir. Düşen hiçbir yaprak ve yerin karanlıklarında hiçbir dane yoktur ki, Allah onu bilmesin. Yaş ve kuru ne varsa hepsi Kitab-ı Mübîn’dedir.” (En’am, 6/59).
 

utkuversus

Mizuru
Emektar
Katılım
12 Temmuz 2015
Mesajlar
17,626
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
13,134
Puanları
113
Yaş
20
Böyle şeylerden korkmamak gerek. Saçma. Çok saçma.
 

Halktan Biri

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Ekim 2016
Mesajlar
9,401
Reaksiyon puanı
9,163
Puanları
113
Kehanet, gelecek zamanda olacak bir olayı önceden haber vermek demektir. Bu işle uğraşana yani gelecekten haber verdiğine inanılan kimseye de "kahin" denir. İnsan, tarihin her devrinde ve hemen her toplumda geleceğe ait olayları önceden öğrenmek istemiştir. Kehanet ve falcılık ise bu isteğe cevap olarak ortaya çıkmıştır.

Dinimiz her çeşit hurafa ile mücadele ederken, kehanetle ve falcılıkla da mücadeleyi ihmal etmemiştir. Çünkü kahin ve falcı, gelecekte olup bitecek olaylardan haber vermek üzere ortaya çıkan birtakım çıkarcı açıkgözlerdir. Bildiklerini iddia ettikleri şey gayb bilgisidir. Bunu ise Allah'tan başka hiç kimse bilmez.

Nitekim Kur'an-ı Kerim'de şöyle buyrulmuştur:
"Gaybın anahtarları Allah'ın yanındadır. Onun için gaybı ancak O bilir."
"De ki: Göklerde ve yerde Allah'tan başka kimse gaybı bilmez."

Bütün bunlar gösteriyor ki kahinlerin bildiklerini iddia ettikleri geleceğe ait bilgileri Allah'tan başka kimse bilmez. Bunun için kahine gidip ondan geleceğe ait bilgi istemeyi dinimiz yasaklamıştır.

Kaynak: Diyanet İşleri Başkanlığı İslam İlmihali, Sayfa 458-459
 
Üst