Nostaljik Bir Haber

bjk_fatih

Asistan
Reaksiyon puanı
0
1227275870b.jpg

Nostaljik Bir Haber
2008-11-21 15:52
1px.gif

1px.gif

Nostalji Bir Haber: Beşiktaş-Fenerbahçe maçı öncesi MHK Başkanını arayarak endişelerini ("tehditlerini" olduğu söylenir) dile getiren Aziz Yildivim'in açıklamaları...

16 Nisan 2008 - NTVMSNBC: Dört yıl önce Fenerbahçe Kulübü Başkanı seçildiği günden itibaren uzlaşmacı bir tavır içerisinde, Türk futboluna emek vererek, hem Fenerbahçe Kulübü, hem de Türk futbolunda sporla ilgili olayları geliştirmek için çalıştıklarını anlatan Azız Yıldıvım, “Türk sporu yayın hadiselerinden dolayı bir kaos yaşamaktaydı. Ama o zamanki benim uzlaşmacı tavrımla Fenerbahçe Kulübü, Türkiye’deki bütün medyanın kavgalarını, federasyon kavgalarını ortadan kaldırarak, Türkiye’de sporu huzurlu bir ortama çekmiştir ve bu 4 yıl içersinde, o gün gelen Aziz Yıldıvım aynı tavrını, aynı kişiliğini, aynı karakterini devam ettirdi. Ama maalesef bu 4 yıl içinde gördük ki, bizim uzlaşmacı ve herkese eşit mesafedeki düşüncelerimiz ve tavırlarımız rağbet görmedi ve her zaman bizlerin başarılı olmaması için engellemeler karşımıza çıkardılar. Bunlarla ilgili de her zaman düşünclerimizi kamuoyu önünde açıkladım” dedi.

TELEFON KONUŞMASI
Derbi maçtan önce perşembe gününe kadar hiç bir hakem konusuyla ilgilenmediğini ve kimin atandığını da bilmediğini kaydeden Yıldıvım, “Bir arkadaşım beni aradı ve maçın hakeminin Muhittin Boşat olduğunu söyledi. Ama o güne kadar kamuoyundaki, basındaki, televizyondaki konuşmalarda, yorumcuların beyan ettiklerine göre, bu maça Erol Ersoy, Ali Aydın, Serdar Tatlı gibi hakemlerden birinin atanacağı şeklinde yorumlar yapılıyordu. Bu şekilde beklentiler karşısında Sayın Muhittin hoca atanınca ve bana telefon eden arkadaş da bunun Beşiktaş Kulübü tarafından organize edildiğini söyleyince, ben de Sayın Bülent Yavuz’u aradım.

Bülent Yavuz’a, bu şekilde duyumlar aldığımı ve maçın hakeminin kim olduğunu sordum. Bana Muhittin Boşat’ın tayin edildiğini ve biraz önce de basına açıkladıklarını söyledi. Ondan sonra endişelerimi belirttim. (Böyle böyle endişelerim var) dedim. (Böyle söylüyorlar) dedim. O da hiç bir şekilde endişeli olmamamı, gayet iyi bir maç yöneteceğini, bundan dolayı da bir rahatsızlık duymamamı bana kendisi telefonda söyledi. Ama ben de kendisine haklarımızın yenmemesini, bunun için de gerekli tedbirlerin federasyon tarafından, Merkez Hakem Kurulu tarafından alınmasını, böyle bir duyumdan dolayı da tekrar endişemi kendisine söylediğimde, O da hiçbir şeyin olmayacağını söyledi. Ben de kendisine, pazar akşamı eğer aleyhimize herhangi bir olaylar gelişirse, yani herhangi bir Fenerbahçe veyahutta Beşiktaş’la ilgili de, çünkü ben başından beri (adalet istiyorum) derken, yalnızca Fenerbahçe için istemedim. Bütün kulüpler için istedim ve bugün de istiyorum, o zaman Türkiye’de büyük olayların olacağını söyledim ve kapattım.

Öğrendiğim kadarıyla da Sayın Bülent Yavuz benden sonra federasyon başkanını aramış ve federasyon başkanının yanında da Beşiktaş’ın sayın başkanı, yöneticileri ve Futbol Federasyonu’ndan da 2-3 isim oturuyorlarmış. Megafona basarak, Bülent Bey’in O’na anlattıklarını orada misafir olarak bulunanlar da dinlemişler. Ondan sonra bir tehdit olayı diye çıktı. Eğer Fenerbahçe’nin haklarının yenmemesi için bir uyarı yapıyorsam ve bu uyarı tehdit anlamında kabul ediliyorsa ve o şekilde anlaşılıyorsa bugün de bunu yaparım.

Burada benim endişelerimi belirttiğim hadiseden dolayı doğacak olayların sonunda sorumlu Sayın Bülent Yavuz’un ve Futbol Federasyonu Başkanı’nın olacağını belirtmemdir. Bugün de aynı şeyi söylerim, yarın da söylerim. Ben bu kulübün başkanıyım ve Fenerbahçe’nin haklarının korunması için de elimden gelen mücadeleyi yaparım ve yapıyorum da zaten” şeklinde konuştu.

“OYUNLAR OYNANMAKTADIR”
Aziz Yıldıvım, basın toplantısında daha sonra şunları kaydetti: “Şimdi burada tabi etik yönden çok enteresan olaylar var. Olayı yalnız megafona bastı, dinletti şeklinde yorumlamak ya da görmek yanlıştır. Burada bir oyunlar oynanmaktadır. Bu oynanan oyunu da tek açıklayacak insan vardır, Futbol Federaszyonu Başkanı’dır. Çünkü ben Futbol Federasyona’na her zaman giderim. Arkadaşlarım gider. Odasında otururuz, bize ikramda bulunur, ama hiç bir zaman telefonlarını megafona basarak bize dinletmemiştir. Çok samimi konuşmalar olduğu zaman dahi aradığı insanlarla hiç bir konuşmasını biz megafonla dinlemedik. Yani bu ilişkinin enteresanlığını burada belirtmek için gündeme getiriyorum. Burada niçin bu telefonun dinlendiğini, megafona basarak diğerlerinin duyması ihtiyacı hissettiğini sayın Futbol Federasyonu Başkanı açıklamalıdır. Açıklamadığı taktirde bunun altında birşeyler olduğunu ben sezinliyorum ve biliyorum. Kendi iç çekişmelerinin olacağını da bugünden görüyorum. Bunun için Sayın Haluk Ulusoy’dan beklentim, niçin o telefona bastı ve o arkadaşlara dinletti, bunu bilmek istiyorum.”
Komiksiniz Syn Yıldıvım!

Kaynak : www.bjkonline.net