Nonda'dan 2 yıllık imza

lucifer

Profesör
Katılım
2 Temmuz 2007
Mesajlar
1,644
Reaksiyon puanı
5
Puanları
0
Galatasaray Kulübü, İtalya'nın AS Roma takımından transfer ettiği Kongolu forvet oyuncusu Shabani Nonda ile sözleşme imzaladı.
Florya Metin Oktay Tesisleri Turgay Vardar Basın Odası'nda gerçekleştirilen ve yönetici Haldun Üstünel, Galatasaray Futbol A.Ş Genel Müdürü Adnan Sezgin ve sportif menajer Mustafa Turgun'nun da hazır bulunduğu imza töreninde, 30 yaşındaki Kongolu futbolcu, kendisini 2 yıllığına sarı-kırmızılı renklere bağlayan sözleşmeye imza attı.

Yeni takımında 20 numaralı formayı giyecek olan Nonda, Galatasaray'da oynayacak olmaktan dolayı gururlu olduğunu belirterek, ''Galatasaray gibi büyük bir kulübe geldiğim için çok mutluyum. Avrupa'nın en büyük kulüplerinden birine geldim. Galatasaraylı yöneticilerin bana göstermiş oldukları ilgiden dolayı çok mutluyum. Transferim uzun ve zor geçmiş olabilir. Ben de Roma'ya, Galatasaray'a gelmek istediğimi gösterdim. Galatasaray'da oynayacağımı düşündüğüm için bunu yaptım. Bundan sonrasını sahada göstermek lazım'' diye konuştu.

Türk futbolunu iyi bilmediğini ifade eden Kongolu oyuncu, ''Avrupa kupalarında mücadele eden büyük takımları biliyorum. Yerel ligi iyi bildiğimi söylememem. 'Bu kadar gol atarım' ya da 'Şu kadar gol atarım' diye bir şey söylememem ama gol atarım'' dedi.

''HAKAN VE ÜMİT İLE TATLI REKABET''
Shabani Nonda, Galatasaray'ın forvet oyuncuları Hakan ve Ümit ile tatlı bir rekabete gireceklerini söyledi.

Hakan ve Ümit'i tanıdığını ifade eden Nonda, ''Bu oyuncuları Avrupa kupalarında yaptıkları mücadelelerden tanıyorum. Ben de bugüne kadar birçok tecrübe yaşadım. Hakan ve Ümit ile tatlı bir rekabet olacağını biliyorum. Biz rekabeti gireceğiz ama kimin oynayacağına hoca karar verecektir. Kesinlikle olumlu bir rekabet olacaktır'' diye konuştu.

Galatasaray ile görüşmeden önce sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Karl Heinz Feldkamp'ın ismini duymadığını ifade eden Nonda, Galatasaray'ın teknik direktörünün Alman olduğunu bildiğini, ancak kendisini tanıma fırsatı bulmadığını kaydetti.

''TRANSFER BİZİM KOŞULLARDA GERÇEKLEŞTİ''
Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, Nonda'nın transferinin kendi koşulları çerçevesinde gerçekleştiğini söyledi.

Nonda ile yaptıkları 2 yıllık sözleşmenin hem Galatasaray, hem de Nonda'ya hayırlı olmasını dileyen Sezgin, ''Haldun Bey'le beraber Yunanistan ve İtalya seferimiz oldu. İtalya'da Roma Kulübü ile görüşmelerimiz biraz zaman aldı. Orada tek amacımız transferi şartlarımıza en uygun koşullarda gerçekleştirmekti. Nihayetinde anlaştık. Hem İtalya hem de Almanya'dan yaptığı check-up sonuçlarını göndermiştik. Herhangi bir soru işaretine yer vermemek için kendisi ve kulübünün izniyle bir kez de kendi sağlık ekibimize muayene ettirdik. Bu anlayışından dolayı gerek kulübüne gerek kendisini teşekkür ediyoruz. Zaten kendisi de sağlık durumunun iyi olduğunu belirtmişti. Bu transfer bizim koşullarda gerçekleşen bir transfer oldu'' dedi.

TRANSFER SİNYALİ
Adnan Sezgin, transfer çalışmalarının devam ettiğini belirterek, kadrolarına güç katacak bir oyuncu alabileceklerini söyledi.

Sezgin, UEFA'nın transfer süresinin yarın sona ereceğini, ancak Türkiye'de bu sürenin 3 Eylül'e kadar devam ettiğini ifade ederek, ''Transfer çalışmalarımız devam ediyor. Ancak bunun güç bir iş olduğu da malum. Eğer gerçekleşmezse Nonda son olacak. UEFA'ya yetiştiremezsek sadece Türkiye liginde oynayabilmesi için bir oyuncu alabiliriz. Türkiye ligi bizim için çok önemli. Kadromuza güç katacak bir isim alabiliriz. Bu yerli de olabilir'' dedi.

Kaynak

Sizce ne kadar yararlı olur bu adam,ben pek fazla bir bilgiye sahip değilim :L ;(
 

cathlack

Profesör
Katılım
3 Mayıs 2007
Mesajlar
2,225
Reaksiyon puanı
6
Puanları
0
Ben ilk defa duydum ... kongolu futbolculardan pek iş çıkmaz ...Ama Aslanım aldıysa vardır bi bildikleri ;)
 

Link

Profesör
Emektar
Katılım
26 Şubat 2007
Mesajlar
2,754
Reaksiyon puanı
16
Puanları
218
500.000 euro bonservis bedeli karşılığında transfer edilmiş ve yıllık 1 milyon euro civarı bir ücret ödenecekmiş.
 

AtakaN

Doçent
Katılım
6 Ocak 2007
Mesajlar
570
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
cok kotu ayagını kırmıs zamanında ve ondan sonra eskı formuna donememıs o kadar ısımden sonra hayalkırıklıgı oldu
 

NecronomicoN

Profesör
Katılım
30 Temmuz 2007
Mesajlar
2,762
Reaksiyon puanı
12
Puanları
218
banada pek işe yaramaz gibi geliyo ama umarım galatasaray'da büyük başarılara imza atar. adam biraz yaşlı. sorun orda. bide şu ayağını kırma meselesi
 
Üst