Nokia'dan Katlanan Çift Ekran

Bu konuyu okuyanlar

Berkin Bozdoğan

Müdavim
Katılım
18 Mayıs 2005
Mesajlar
4,926
Reaksiyon puanı
38
Puanları
0
Nokia geçtiğimiz günlerde ilginç bir patente imza attı. Almaya hak kazandığı patente göre telefonun ekranı iki parça ve aşağıda kalan taraf tuş görevi görüyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılan ve sonuçlanan başvuruda, deniz kabuğu biçimli bir telefondan bahsediliyor. bu telefonun özelliği kapağı açıldığında tuşların yerine yine dokunmatik bir ekrana sahip olması. Telefonun kapağı 180 derece açıldığında ise duruma göre (tahminen bir tuşa basılarak veya sadece yerçekimine göre yana yatırılarak) tuş takımı işlevi gören ekran da aynı şekilde görünüm değiştirerek büyük ve geniş bir ekrana dönüşecek. bu iki karşılıklı ekran birbirini tamamlayarak tek bir ekran olacak.

Parlak Fikir

nokia_cift_ekran.gif

Aslında çok da ilginç gelmeyen bu özellik, Nokia'nın pazarlama stratejileriyle birlikte belki pazarda önemli bir yer kazanabilir. Belki de bakarsınız Nokia burada kullanılabilir birşey yapar. Kim bilir? Bekleyip göreceğiz.

SDN - http://shiftdelete.net
 

cuhadar

Doçent
Katılım
11 Ağustos 2007
Mesajlar
969
Reaksiyon puanı
13
Puanları
18
Nokia bu. Kullanımı kolay , çok sağlam , Ergonomik (eski bir reklam geldi aklıma Berberin kafası küçülüyordu nokia reklamında) telefonlarla lider konuma yükseldi. şimdilerde Samsung hızlı bir büyüme içinde ama ben nokiadan yanayım her zaman. Pazar payını haliyle yeni telefonlarla hayli kaybetti. Yeni pazarlar için yeni tasarımlar yeni ürünler geliştirmek gerektiğini görmüş olmalı ki böyle ilginç patentlerle karşılaştık.

Birde yeni model tanıtılıp piyasaya sürüldüğü an başka bir model arkasından gelmekte. Ürün çeşitliliği tüketiciler için iyi bir şey belki ama bir de kendi açılarından bakarsak ellerinde kalma riski var diye düşünüyorum.

yenilik genelde iyidir ama bakalım tutacakmı
 
Üst