Nokia'da Sınırsız Müzik Ne Zaman?

Bu konuyu okuyanlar

Hakkı Alkan

Rektör
Admin
Katılım
2 Haziran 2005
Mesajlar
13,887
Reaksiyon puanı
2,155
Puanları
113
Nokia, dünyanın en çok satan cep telefonu markası. Cep telefonları için müzikçalar özelliği ise artık olmazsa olmazlardan. Nokia'dan bu konuda bazı güzel haberler var.

Ülkemizde olduğu gibi tüm dünyada en çok satan cep telefonu markası olan Nokia, yeni modelleriyle hem müzikçalar hem de dijital fotoğraf makinesi özelliklerini de telefonlara dahil etmek istiyor. Müzikçalar konusunda hedefine ulaşmış gibi görünen firma, sadece cihaz değil, aynı zamanda içerik için de bazı planlar yapıyor.

Kullanıcılar Ne Yapıyor?

music1232281981.jpg


Kullanıcılar, müzik arşivleri için şu anda farklı yöntemler izliyor. Bir kısmı kendi arşivini cep telefonuna aktarırken bir kısmı da online müzik servislerinden faydalanarak doğrudan cep telefonu üzerinden satın alıp yükleme işlemini gerçekleştiriyor.

Nokia, müzik dinlemek için son derece başarılı cihazlar yapıyor ancak dinlenebilecek müzik dosyaları konusunda rakibi iPhone'un sunduğu iTunes gibi bir seçenek sunmuyor.

5800 Xpress Music ile Başlayacak

Bu durum, ülkemizde uzun devam etmeyecek gibi görünüyor. Nokia Türkiye yetkilileri, Nokia'nın dokunmatik ekranlı telefonu Nokia 5800 XpressMusic ile ilginç bir promosyona imza atacaklarını bildirirken, bu kampanya hakkında detaylı bilgi vermekten de kaçınıyorlar. İlettiğimiz ısrarlı sorulara verilen kaçamak cevaplardan anladığımız kadarıyla tanınmış bir sanatçının albümü, yeni telefon ile beraber verilecek gibi görünüyor.

Rakipleri Var

music21232282229.jpg


Tabi bu durum, geçici bir çözüm. Kullanıcılar, sadece bir albüm ile yetinmek yerine sınırsız kaynağa erişmek istiyor. Bu seçeneklerle Nokia'nın, en azından Apple'ın iTunes'u, TTNet Müzik, Avea'nın bazı kampanyaları ile yarışması mümkün değil.

Nokia kullanıcılarının sınırsız müzik arşivine erişmesi konusunda ise diğer ülkelerde önemli projeler hayata geçmiş durumda. Listeye eklenen yeni ülkeler arasında; Avustralya ve Singapur var.

Türkiye'de Ne Zaman?

Milyonlarca kullanıcısıyla Nokia'nın en çok değer verdiği ülkelerden biri olan Türkiye'de sınırsız müzik arşivinin ne zaman hayata geçirileceği konusunda ise alabildiğimiz net yanıt, en geç 2009'un ortaları oldu. Konuyla ilgili olarak bazı kurum ve kuruluşlarla, meslek örgütleriyle görüşmelerin devam ettiği yönünde.

Gelişmeleri, okurlarımızla paylaşmaya devam edeceğiz.

Nokia'nın sınırsız müzik sunması hakkında önerileriniz var mı?

Yazan: Hakkı Alkan
SDN - http://shiftdelete.net
 

efe24

Asistan
Katılım
26 Ocak 2008
Mesajlar
221
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
bataryaları biraz daha uzun gitse daha güzel olur..
 

Cursed

Asistan
Katılım
26 Eylül 2006
Mesajlar
180
Reaksiyon puanı
1
Puanları
18
5310 xpressmusic kullanıcısıyım.3.5mm lik standart stereo kulaklık girişinin olmasıyla kalbimi fethetti açıkçası.ses kalite olarakda oldukça iyi.
 

Peter

Müdavim
Emektar
Katılım
16 Ağustos 2008
Mesajlar
8,051
Reaksiyon puanı
88
Puanları
0
5310 xpressmusic kullanıcısıyım.3.5mm lik standart stereo kulaklık girişinin olmasıyla kalbimi fethetti açıkçası.ses kalite olarakda oldukça iyi.
gerçekten bu 3,5 mm lik giriş çok iyi pc hoparlörünede takıyorum ben (tabi mp3 player i :D)
 

-erdo-

Öğrenci
Katılım
23 Kasım 2008
Mesajlar
66
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
cep telefonları içeriklerini genişletiyor ama bataryalara özen göstemedigini düsünüyorum
çnkü özelliği çok olan telefonlar şarzları az gidiyor
 

teknobaycan

Doçent
Katılım
4 Ocak 2008
Mesajlar
519
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
bence böyle şeyler çıkaracaklarına önce bataryasına çözüm bulsunlar...
 
Üst