Nokia Üretimde Yavaşlamaya Gidiyor

Bu konuyu okuyanlar

Cem

Profesör
Katılım
23 Ağustos 2006
Mesajlar
1,028
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Dünyanın önde gelen Finli mobil iletişim devi Nokia, talepte yaşanan düşüş nedeniyle yeni bir yapılanmaya gittiği belirtiliyor

Finlandiya'nın dünya çapındaki firması Nokia, cep telefonlarına olan talebin hafif düşmesi nedeniyle ülkede yer alan Salo fabrikasında üretimi yavaşlatma kararı aldı. Şirket 700 milyon Euro olan cep telefonu üretim harcamalarını düşürmek için harekete geçti. Salo biriminde çalışan 2,500 işçi rotasyonsal bazda geçici olarak çıkaracak. Fabrika Batı Avrupa'nın birincil cep telefonu üretim merkezi olmasının yanı sıra gelişmiş cep telefonu üretmesiyle biliniyor. Nokia yetkilileri düzenlemenin arz-talep dengesinin sağlanması için yapıldığını belirtti.
nokiais1234437380.jpg

Salo fabrikası Nokia'nın Batı Avrupa'daki amiral gemisi fabrikası konumunda
Reuters'ın sunduğu habere göre Nokia, 320 kişinin çalıştığı araştırma merkezini kapatmayı ve 90 kişilik işi daha bitirmeyi planlıyor. Cep telefonu pazarında yaşanan düşüşün ilk çeyrekte yüzde 18 olması bekleniyor. Buna göre Finli üretici, 7 yılın en düşük çeyrek gelirini bu dönemde açıklayabilir. Bakalım gelecek hafta Barselona'da düzenlenecek olan Mobile World Congress şovu tetikleyici olabilecek mi?
:: Cep telefonunuzu ne zamandır kullanıyorsunuz ve ne zaman değiştirmeyi planlıyorsunuz?
Yazan: Cem Sünbül
SDN - http://shiftdelete.net
 
 
 
Üst