Nokia, N82 Kullanıcılarını Unutmadı!

alabula

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Nokia'nın geriye dönük yazılım güncellemelerinden payına düşeni alan bir başka Symbian'lı model de N82 oldu.

Nokia'nın beklenmedik bir hamle ile gerçekleştirdiği, üst seviye Symbianlı modellerinin güncellenebilmesi olanağından faydalanan bir başka akıllı telefon da N82 oldu. Xenon flaşı ile hâlâ yeni çıkan telefonların, fotoğraf kalitesi kıyaslamalarında yer alan ve çok başarılı sonuçlara imza atan N82, anlaşılan o ki Nokia'nın da gözdelerinden.
V35 firmware versiyonu ile N95 ve N95 8GB modellerinde olduğu gibi, güvenlik açıkları konusundaki düzenlemeler ile bilindik sistem hatalarının giderilmesi gibi özellikler taşıyor. Bunun yanı sıra mobil internet hususundaki iyileştirmeler de ilk bağlantı esnasında kendini belli ediyor.
n82_v35_haber1261498000.png

Güncellemenin tüm getirdikleri bir yana, Nokia'nın, cihazlarını sattıktan sonra, üzerinden birkaç yıl geçmiş dahi olsa desteğini kesmemesi, kullanıcılardan gelen hatalar doğrultusunda bile bir güncelleme yayınlamayan birçok markaya umuyoruz ki güzel bir örnek olur.
Nokia Clublar aracılığıyla yahut Nokia Software Updater üzerinden sahip olabileceğiniz güncelleme, kullanıcı verilerini yükseltme sırasında korumayı amaçlayan UDP fonksiyonuna da sahip. Yeni firmware HelloOX2 ile kırılabiliyor.

:: Nokia'nın satış sonrası desteğinden memnun musunuz?

Yazan: Ahmet Gözütok
SDN - http://shiftdelete.net

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
Evet güncellemeleri desteklemeesi çok güzel.

cnr

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Editor Abiler, N79 icinde v31'den sonra v32 seklinde bir guncelleme yayinlandi. Bilginize..

Reaksiyon puanı
2,148
5320 de 5.16 yayınlamış. Ama mesajları türkçe yazarken kasıyormuş.

canaxoy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
N82. eee tabi 1000 liraya sattılar zamanında, sonra kampanya ayağına 600 liraya sattılar enayi yerine koydular. şimdi 400 lira etmiyor telefon.. kenarları döküldü soyuldu, ekranı çizik içinde kaldı. sadece kotun cebine sokup çıkardım yanlış anlaşılmasın. diğer cebimde de iphone vardı ona niye bişi olmadı. sürekli nokia kullandım, her model nokia kullandım böyle kalitesiz bir nokia görmedim. gidip kafalarına atıcam garantiden yapılması için ama nefesimi tüketmek bile istemiyorum kalkıp da kullanıcı hatası derler deli ederler diye...

ktohan

Asistan
Reaksiyon puanı
5
N82. eee tabi 1000 liraya sattılar zamanında, sonra kampanya ayağına 600 liraya sattılar enayi yerine koydular. şimdi 400 lira etmiyor telefon.. kenarları döküldü soyuldu, ekranı çizik içinde kaldı. sadece kotun cebine sokup çıkardım yanlış anlaşılmasın. diğer cebimde de iphone vardı ona niye bişi olmadı. sürekli nokia kullandım, her model nokia kullandım böyle kalitesiz bir nokia görmedim. gidip kafalarına atıcam garantiden yapılması için ama nefesimi tüketmek bile istemiyorum kalkıp da kullanıcı hatası derler deli ederler diye...

Haklısın hiç dayanıklı değil artık nokia telefonlar.Gerçek dayanıklılık sony-ericsson da:thumbup1:

Dr.Mecnun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben güncelleme yapamıyorum arkadaşlar neden olabilir. n95 8 gb telefonum :(

yer6

Profesör
Reaksiyon puanı
54
update için siteden Nokia Software Updater ı indirdim.win7 ile çalışmaz diyip programın bilgisayara yüklenmesini kesti :s

cnr

Asistan
Reaksiyon puanı
5
update için siteden Nokia Software Updater ı indirdim.win7 ile çalışmaz diyip programın bilgisayara yüklenmesini kesti :s
Tam emin degilim ama sanirim win7 ile calisabilmesi icin birseyler yapiliyordu. Hatta SDN'de yayinlamis olabilir, biraz kurcala bulursun sanirim.
(tabi eger yorgun beynim beni yaniltmiyorsa:crying:)

dayısı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
samsung un karizması yeter :)

Samsung mu dediniz? İnsan bir kez hata yapar. En küçük hatada kullanıcıyı suçlayan bir firma ağzıyla kuş tutsa faydası yok. Telefonunu değil hiçbir ürününü satın almıyorum artık.
Tamam Nokia'da da eksiklikler olabilir. Ama bugün en kullanışlı telefonlar olmasa bile en kullanışlı menüler Nokia'da.