Nokia Lumia 920 söylentileri

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Nokia Lumia 920'yi Microsoft'a, gazetecilere ve Nokia'nın kendisine sorduk. Özel videoyu izleyin ve Nokia Lumia 920 hakkında merak edilenleri öğrenin.

nokia_lumia_920_haber1346856658.jpg

Özel röportaj videosuna ulaşmak için buraya tıklayın.

NokiaLumia 920 için sizin önerileriniz neler?

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
Nokia Türkiye Genel Müdürü Çiçek Uyansoy İcan; "Türkiye Nokia için çok önemli bir pazar. Türk kullanıcılarının da Nokia'ya her zaman bir sevgisi ve sempatisi var. Nokia'nın Windows ile 18 ay süren bir çalışmayla geldiği nokta devrim niteliğinde" dedi.

Madem bu kadar önemli bir pazarız, neden Wp7'li Lumia telefonları getirmemişler?

• Konuyu başlatan
  • Admin

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Türkçe dil dosyasını yetiştiremedik demişti.

221BSHERLOCK

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Madem bu kadar önemli bir pazarız, neden Wp7'li Lumia telefonları getirmemişler?

Bence Wp li ilk telefonlarını getirmemelerinin nedeni işletim sisteminin tam oturmamasıydı. Marka güvenirliğini zedelememek için yapılmış bir hamle olabilir. Sonunda bu işi başardıklarına inandılar ki artık wp li cihazlar markanın en büyük pazarlarında satışta.

Türkçe dil dosyasını yetiştiremedik demişti.

iphone ingilizce dille az mı kullanıldı bu ülkede, olabilir.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
Bence Wp li ilk telefonlarını getirmemelerinin nedeni işletim sisteminin tam oturmamasıydı. Marka güvenirliğini zedelememek için yapılmış bir hamle olabilir. Sonunda bu işi başardıklarına inandılar ki artık wp li cihazlar markanın en büyük pazarlarında satışta.
amerika ve avrupa ülkelerinde satarken böyle kaygıları yoktu da, iş türkiye'ye gelince mi ortaya çıktı? oralar nokia için ülkemizden daha önemsiz yani... en azından sizin mesajdan bu sonuç çıkıyor. :)

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Wp8 ile de çok bir şeyin değişeceğini sanmıyorum. Bu ortaklığın sonunda MS Nokia'yı yer Sony örneğinde olduğu gibi.

221BSHERLOCK

Dekan
Reaksiyon puanı
23
amerika ve avrupa ülkelerinde satarken böyle kaygıları yoktu da, iş türkiye'ye gelince mi ortaya çıktı? oralar nokia için ülkemizden daha önemsiz yani... en azından sizin mesajdan bu sonuç çıkıyor. :)

Burası handikap doğru söylüyorsunuz. Ben biraz yerelleşme açısından baktım olaya mesela marketteki türkçe uygulamalar(firma uygulamaları örn. garanti bankası) bence bu süreç içerisinde yazıldı. Yani market biraz olsun Türk kullanıcısına hitap etmeye başladı. Yine Hakkı Bey'in söylediği sistemin Türkçeleştirilmesi vb. altyapı çalışmaları, firmanın Türkiye stratejisi heralde bu gecikmeye neden olan :)