Nokia, Elindeki Her Şeyle Saldırıyor

Ardeth

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Akıllı telefon pazarının egemenleri iPhone ve Android temelli cihazlara, Finlandiyalı üreticiden daha önce görülmemiş nitelikte bir yanıt geliyor.

Nokia telefonlar, yüksek satış rakamlarına ve dayanıklılıklarına rağmen sıkça eleştiriye uğrarlar. Otoritelere göre; Finlandiyalı üreticinin cihazları kalitelidir ama mükemmeliğe ulaşmak yolunda küçük detaylar eksiktir. Bu detay bazen dokunmatik ekrandır, bazen WiFi bağlantısıdır, bazen fotoğraf makinesidir, bazen de başka bir şeydir.
*
11276529347.jpg
Ne var ki Nokia bu sefer açık vermiyor ve eleştirilmesi güç bir model üretiyor: N8, 48 GB saklama alanı, video düzenleme ve izleme seçenekleri, 720p HD video kaydı imkanı, 12 MP Carl Zeiss mercekli fotoğraf makinesi, HD destekli 3.5 inç ekranve en ilginci de USB belleğe bağlanma yeteneği barındırıyor. Yani bilgisayarınız ve telefonunuz arasında çok hızlı veri transferi mümkün. Symbian işletim sistemi de, bu yetenekleri başarıyla harmanlamaya olanak tanıyor.*
:: Sizce Nokia N8 ile iPhone ve BlackBerry gibi telefonlara üstünlük sağlayabilir mi?
Yazan: Ata Terun
SDN - http://shiftdelete.net

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
Tabiki sağlayacak :) Süper bir telefon geliyor bende onu bekliyorum :D

PanxeR

Doçent
Reaksiyon puanı
5
2 sene önce çıksaydı belki,,
samsung pixon sony ericson satio vs vs bir sürü tel var bunun ne fazlası var?

- yönü symbian olması nokia nın android e geçmesi lazım bu devirde hala nokia alan varsa dar görüşlüdür.

tüm ürünlere eşit bakarsanız nokia eski teknolojiyi nasıl kakalıyor görürsünüz.

watchers

Doçent
Reaksiyon puanı
9
evet nokia kesinlikle eski teknoloji satmaktadır şimdi bu telefonun mu alırsınız yoksa samsung galaxy mi ? nokianın androidle tanşması şart

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
hayvan gibi telefon olmuş.

iphone denen milyarlık eşşekten iyidir. millet iphone de 3gyi yeni görüyor sanki birşeymiş gibi..

asgs05

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
iphone dediğin milyarlık alet bundan 2 yıl önce biz kullanıcılarına çok şey öğretti nokia daha ileriyi göremeyen bir firma sor bakayım iphoneyi tam anlamıyla kullanıpta sonra başka telefona geçen ama nokia yı kullanıpta iphoneye geçen çok...

Big

Doçent
Reaksiyon puanı
2
"Ne var ki Nokia bu sefer açık vermiyor ve eleştirilmesi güç bir model üretiyor: N8, 48 GB saklama alanı, video düzenleme ve izleme seçenekleri, 720p HD video kaydı imkanı, 12 MB Carl Zeiss mercekli fotoğraf makinesi"

Herkes okumadan yorum yapmış galiba :)
12 MB kamera ne demek ? :D :D :D
acaba MP mi olacaktı ..........

LastKing93

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Gayet güzel bir çalışma olmuşa benziyor.. Fakat diğer arkadaşlarında dediği üzre pazarda son 2-3 yıldır çok şeyler değişti.. Ama bakalım hayırlısı (:

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Bence, eskiden en güzel mobil işletim sistemi Nokia'ya aitti ancak bu akıllı telefonlar çıktığından beri Symbian kendini yenileme sürecinde pek başarılı olamadı, diğerlerine göre sıradan kaldı.

vagojeo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Vallahi bana göre telefon bir araç sadece ve nokia beklentilerimi fazlasıyla karşılıyor. 5-6 senede bir telefon değiştirim zaten. Nokia' dan şaşmamak lazım :) Zaten telefon dediğin amaç değil araç olmalı kullanıcısına. 3g' dir, 4g' dir kullanmadıktan sonra ne işine yarar.

Nickotin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu sefer nokia sağlam geliyor android belki çok güzel ama Symbian 3 ile nokia kendini toparlıcak gibi duruyor...
nokia X6 ile ekran artık kapasitif olduğunu ve sorunsuz çalıştığının görüyoruz gieriye işletim sistemi kalmışdı onuda Symbian 3 ile halletti gibi duruyor şuan internetden gördüklerimiz kadarıyla,aslında apple hepsinin fişini istediği an çekebilir saçma sapan şirket politikalarını bir kenara atması yeterli...

emrebebek

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Bundan 4 yıl önce aldığım Sony Ericsson K750i telefonum hala canavar gibi.

4 GB Hafıza Kartı
2 MP Auto Focus Kamerası
Xenon Flaşı,
Radyosu
yani 3G ve wifi dışında her bişeyi mevcut.

Şarj konusunda da beni hiç üzmedi halen şarjı en az 4-5 gün gidiyor.

Bu telefondaki hedefim 10 yıl.

Nokia muhakkak telefonun bir tarafını eksik vermiştir. Bu nokianın üretim politikasında vardır.

Ya titreşimi eksiktir, ya kamerada Auto Focus yoktur, Auto Focus koyar, Flaş koymaz, Flaş koyar xenon flaş olmaz, hepsi tamam dersin Radyo olmaz, herşeyi tamam olsa şarjı 3 gün ya gider ya gitmez.

musabbu

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Bence sağlamaz.
Bi kere dokunmatik kalitesi henüz yeterli değil.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
Nokia'nın ekranları henüz diğer telefonlarla yarışacak seviyede değil. ayrıca symbian'da dokunmatik telefonlar için yazılmış bir işletim sistemi değil. dolayısıyla iphone seviyesine gelmesi için biraz yolu var.

ayrıca fiyat üstünlüğü sağlamazsa zaten bir önemi yok ki bu özelliklere ufak paralar talep etmeyecektir.

mei

Profesör
Reaksiyon puanı
36
2500 tl den girer TR piyasasına :D yine çözüm olmaz

keanureeves

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Heralde fiyatı iphone4 ile hemen hemen aynı olur ama aradaki 7mp lik kamera farkı 12gb lık hafıza farkına ragmen yinede apple diyorum

elpencee

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Nokia Symbyan isletim sistemi ile kendini yakiyor, inat etme Nokia gec Android'e kardesim
Kendi ayagini kaydiriyorsun haberin yok..

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
"Ne var ki Nokia bu sefer açık vermiyor ve eleştirilmesi güç bir model üretiyor: N8, 48 GB saklama alanı, video düzenleme ve izleme seçenekleri, 720p HD video kaydı imkanı, 12 MB Carl Zeiss mercekli fotoğraf makinesi"

Herkes okumadan yorum yapmış galiba :)
12 MB kamera ne demek ? :D :D :D
acaba MP mi olacaktı ..........
12 MP kamera için Samsung, LG, SonyEricsson modellerine bakabilirsin.
720p HD kayıt : Yine Samsung ve diğer bir kaç modelde zaten olduğunu görebilirsin. Hatta bazı android modelleri güncelleme ile 720p kayıt yapabiliyor.
48 GB saklama alanı : Eğer telefona gömülü dahili hafıza ise bildiğim kadarıyla bu ilk. Şahsen sırf 48 GB hafızası var diye bir telefon almam. 16GB dahili + 32GB SD kart ile zaten buna ulaşılabiliyor. (Hafıza yongası ve ARM işlemci ne acaba? Samsung mu?)

---------- saat 22:03 eklendi ---------- önceki mesaj saat 22:01 eklenmişti ----------

Nokia Symbyan isletim sistemi ile kendini yakiyor, inat etme Nokia gec Android'e kardesim
Kendi ayagini kaydiriyorsun haberin yok..

Samsung bu konuda oldukça ilerici

Samsung OS
Android
Symbian
Windows Mobile
Bada

bakalım yakında ne eklenecek?

seumina

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Samsung bu konuda oldukça ilerici

Samsung OS
Android
Symbian
Windows Mobile
Bada

bakalım yakında ne eklenecek?

Nokia da boş durmuyor. Canavar gibi Meego su var. Ayrıca Symbian^3 işletim sistemi s60v5 OS e göre 3 kat daha hızlı bir işletim sistemi. Öyle symbiana burun kıvırmayın. Ben şu anda Nokia 5800XM kullanıyorum. İşletim sisteminden oldukça memmnunum. 1 hafta iphone kullandım. Bİr türlü içime sinmedi. Defalarca kilitlendi. Mal gibi kaldı. Kapatıp yeniden açmak zorunda kaldım. Bence o paraya iphone alınacağına Mis gibi nokia X6 alırım.

Eğer N8 uygun bir fiyat politikası ile çıkarsa birde Symbian^4 çıtığında ücretsiz yüklenebileceği gibi bir mesaj verilirse ne iphone kalır nede android. Yaşasın Nokia N8 ve Symbian^3 ve ^4 . Yokolsun İphone, android sülalesi.

Düzenleyen: İponeKiller