Nokia E6 Türkçeleştirme Sorunu

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
Arkadaşlar, kardeşimin yurtdışından getirdiği Nokia E6-00 Siyah modelini kayıt ettirdim. Amerika'dan aldığı için telefonda Türkçe dil seçeneği yok. Bunu nasıl Türkçe yapabiliriz, yardımcı olabilecek var mı?

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
Bu forumda kendim sorup kendim cevapladığım bilmem kaçıncı konu :) Ben size böyle mi yapıyorum yaf...

Neyse konu müzdaripleri; lazım gelen programlar Phoenix ve Navifirm Plus. Bu programların yasallığı hakkında bilgim olmadığından indirme linklerini paylaşmıyorum. siz bulursunuz artık.

Navifirm açılınca Products kısmından listedeki Nokia RM-609'a tıklıyoruz. Hemen yanda açılan kısımdan 111.130.625' tıklıyoruz. Onunda yanında açılan listeden "Turkey Black" a (sizinki white veya siler ise ona) tıklıyoruz. Yine sağda liste açılacak oradan "Mark All" seçip alttan Download from Fire'a tıklayıp dosyaların inmesini bekliyoruz. Buna tıklamadn önce masaüstüne RM-609 isimli bir klasör açın. Nereye kaydedeciğinizi sorduğunda bu dosyayı gösterirsiniz. Dosyalar indikten sonra klasörü C:\Program Files (x86)\Nokia\Phoenix\Products içie atın. Atmazsanız program dosyaları göremez, yükleme yapamazsınız. Daha sonra telefonu bilgisayara data kablosuyla bağlayıp Phoneix programını açın. Connections yazan yerden USB-1 i seçin. File'dan Scan Product deyin. Altta Readt yazana kadar bekleyin. Flashing menüsüne gidip Firmware Update'yi seçin. Product Code yazan yerin hizasında üç noktalı bir kutu var, tıklayın, listedeki dosyayı seçin. Sonra Refurbish butonuna tıklayıp flashlamayı bekleyin. Bu süreçte ne telefona ne bilgisayara dokunmayın. Telefon reset atacak bir şeyler yapacak, hiç elleşmeyin. Ready yazınca işlem tamamdır. Artık telefon Türkçe. Şunu unutmayın, sanmam ama Nokia yine bir güncelleme yayınlarsa bu telefon için yüklemenizi tavsiye etmem, çünkü güncelleme yaptıktan sonra telefon yine ingilizce oluyormuş.

Ulen bi b.. anlamadım diyenler; benden bu kadar. Resimli anlatım falan uzun iş. Nette anlatımları mevcut. ama basit bir işlem. En fazla telefonu çökertirsiniz :) Ben başarıyla hallettim ama garanti veremem. Sonra vay telefonum bozuldu, Allah belanı versin diye gelmeyin bana...