Nokia 5800 xm'ten E72 ye ?

eairmak

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Ben nokia 5800 xm kullanıyorum ekranındaki kararmadan dolayı garantiye gönderdim ama telefondaki donma sorunları bir yana şarj konusunda büyük sıkıntı çekiyorum bunun için geldiğinde elimden çıkarmayı düşünüyorum 24 ay garantinin dolmasına 3 ay var yine garanti kapsamındaki E72 modelini almayı düşünüyorum bir akrabamdan şarjının 5 gün gittiğini biliyorum ve konuşma ve mesaj olarak vodafone genç avantaj (500 dk 5000 sms twit face ve msn bedava) tarifesindeyiz ikimizde ve oda ebuddy kullanıcısı banada o civarda gitmesi çok çok güzel olacak diye düşünerek değiştirmeyi düşünüyorum özellik olarakte E72 daha güzel sadece 100 lira gibi bir fark ile alacağım o samsung wave 2 almayı düşünüyor 400 tl vermişler onlara vereceğine ben alayım dedim sizce nasıl olur 5800'dan sonra E72?

seumina

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben nokia 5800 xm kullanıyorum ekranındaki kararmadan dolayı garantiye gönderdim ama telefondaki donma sorunları bir yana şarj konusunda büyük sıkıntı çekiyorum bunun için geldiğinde elimden çıkarmayı düşünüyorum 24 ay garantinin dolmasına 3 ay var yine garanti kapsamındaki E72 modelini almayı düşünüyorum bir akrabamdan şarjının 5 gün gittiğini biliyorum ve konuşma ve mesaj olarak vodafone genç avantaj (500 dk 5000 sms twit face ve msn bedava) tarifesindeyiz ikimizde ve oda ebuddy kullanıcısı banada o civarda gitmesi çok çok güzel olacak diye düşünerek değiştirmeyi düşünüyorum özellik olarakte E72 daha güzel sadece 100 lira gibi bir fark ile alacağım o samsung wave 2 almayı düşünüyor 400 tl vermişler onlara vereceğine ben alayım dedim sizce nasıl olur 5800'dan sonra E72?

Ben çift telefon kullanıyorum. Birisi 5800xm diğeri ise E71 . Şöyle söyleyim e71 in qwerty klavyesi beni sinir ediyor. O nasıl uyduruk bir tuş dizilimidir. Telefon ile mesaj göndermek tam bir eziyet. Oysa dokunmatik 5800 öyle değil. tam ekran klavye veya t9 ile hızlı bir şekilde mesaj yazabiliyorsunuz.
illa e72 benzeri tel alacaksanda git blackberry al. Nokia nın e63 ,e71, e72 ..vb aynı iğrenç tuş dizilimine sahip tellerinden uzak dur.

evil_soul

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Bazı özellikleri E72 de bulamazsın. Özellikle Ses konusunda ama artılarıda var Mesala kamerası 5800dan çok daha iyi gibi böyle birkaç özellik var.
5800 dan çok daha iyi bir telefon olduğu kesin bunuda söylemeden geçmeyeyim.
Bende iPhone ve E72 var her ikisinide kullanıyorum alışınca E72 den daha iyisini ancak üstünü alarak bulursun...
Ayrıca E72 den önceki telefonum E71 di niye kötülüyor millet anlamıyorum kesinlikle güzel , hoş ve kullanışlı bir telefon.

SeeYouInHell

Doçent
Reaksiyon puanı
3
yaklaşık 1 yıldır e72 kullanıyorum, gayet memnunum. tuş dizilimine gelince alışma meselesi, eliniz qwerty klavyeye yatkın ise ve parmaklarınız gereğinden fazla büyük değilse pek bir sorun olmaz.

eairmak

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Ben kısa bir süre kullandım sorun mesaj yazarken harflere normal tuş takımı varmış gibi basmam idi yani normalde c için 3 kere 2 ye basarken ben E72 de c yi görüp 3 kere ccc yapıyordum :) ama istememin sebebi fazla hafıza güzel kamera yada hızlı işlemci yanında şarj konusu sonuna kadar kısık bir ekranla bile 2 günü zor görüyorum 5800 da :S

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
5800 da sorun yaşamamış olsaydın kullanmaya devam et derdim özellik olarak ikisi arasındaki en büyük fark dış görünüşleridir

seumina

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
mesele parmakların büyük olamsı değil. Mesela i yazmak için her defasında shift tuşunada basmak zorunda kalıyorsunuz. Çok fazla zaman kaybı oluyor. Ayrıca E72 yi bilmem ama E71 in kamerası 5800 den daha kötü. Şarj olarakda 5800 ,e71 den üstün. e71 de görüşmeyi sonlandırmak için üst üste birkaç defa no tuşuna bastığınızda tel kilitlenip kalıyor.

Özetle şarj , kamera, kullanım kolaylığı açısından 5800 ,e71 den daha iyi ve daha stabil ve sorunsuz.

Ha e72 hiç kullanmadım. Diyorsanız ki e72 ,e71 den kat kat iyi o zaman diyeceğim bi şey yok.

eairmak

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Sorun görünüşü değil ki 5800 ı 2 seneye yakın kullanıyorum artık hem sıkıldım hemde çoook fazla kişide var :) Ayrıca bana göre E71 ile E72 arasında fark var ha kat ve kat mı tartışılır kıyaslamada ise E71 e qwerty yazıp E72 ye telefon tuş takımı yazan nokia olunca bakmaktan vazgeçtim kıyası bi alışveriş sitesinden yapmak daha mantıklı =) ve son olarak gösterilen şarj süreleri bence doğruyu yansıtmıyor 1.5 gün ancak gidiyor 5800 ın :(

seumina

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bir kere şarj olayında e71 5800 ile kıyaslayamassın bile şarj olayında her türlü önde. Kitlenme olayıda 5800 da çok durup dururken kapanıp açılmasıda çilesi. Burdan bknz: http://www.nokia.com.tr/cep-telefonlari/telefon-karsilastirma kanıtı :) E71 5800 E72 kıyası

yalana ihtiyacım yok. Ben hem 5800 (2 yıldır), hemde (e71 1 yıldır ) kullanıyorum. e71 in şarjı 2 gün anca gidiyor. 5800 de ise 3 günden fazla gidiyor. 5800 v40 dan sonra hiç reset sorunu yaşamadım. şuanda remod c6 v40 cfw ile kullanıyorum. Tema efektlerini kapalı olarak hızından memmunum. e71 in kilitlenme , hantal çalışması vb sorunlardan dolayı kırıp atasım geliyor ama ne yaparsın çalıştığım şirket verdiği için mecburen kullanıyorum. Yoksa çoktan satmıştım.
Piyasada adam akıllı çift hatlı bir tel olsa satın alıp e71 de patronun kafasına atacağım ama yok işte.

E72 dediğim gibi daha iyi olabilri şarşıda daha iyi olabilri ama ben yine de 5800 i satip e72 almasını tavsiye etmem. Yazık etme parana.O bütçeye samsung galaxy gia alabilrsin.

eairmak

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Şöyle diyim ebuddy açıkken mesaj atmaya kalkarsan tel kilitlenip kalıyor E72 işlemci ve ramde ii olduğu için ve şarjının 5 gün gittiğine ben şahit olduğum için değeceğini düşünüyorum yoksa 400 e demese hiç niyetim bile yoktu bnm