Nod32 ARP önbelleğini zehirleme saldırısı algılandı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan SUCLU
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

SUCLU

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar pc artık kasmaya başlayınca bende kasperi kaldırdım ve eset 4.2 smart security kurdum sorunum modeme 192.168.1.1 den reset atarken bir türlü atamamısıydı sonrada baktım nodun güvenlik duvarı günlüğünde "ARP önbelleğini zehirleme saldırısı algılandı" diye bir yazı yazıyor her yeniden başlatmaya çalışıncada bu yazılar tekrarlanıyor.Ne zaman güvenlik duvarını kapatırsam o zaman modeme res atıyor aslında modeme öyle çok res atmamda gerek yok ama malum jDownloader öyle istiyor.En sonunda bende güvenlik duvarını kapatıp açmaktan sıkıldım ayarlardan IDS ve gelişmiş seçeneklerde ARP önbelleğini zehirleme saldırısı algılama tikini kaldırdım artık uyarı vermiyor ama aynı zamanda buda beni arp saldırılarına karşı açık bırakıyor önemli bişiymidir bu arp önbelleği veya bu modem reslerine izin vermesini nasıl ayarlayacağım kasper olsa halledebilirdim ama nodda yeniyim yardımlarınızı bekliyorum:rolleyes:

pcmuratpc

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Gelişmiş ayarlardan dışarıda bırakılan adresler olması lazım antisine göre sec te öyledir oraya 192.168.1.1 yazarsın görmezden gelir.

Edit: Arp yi devre dışı bırakınca sorun olmaz fazla birde indirme yapınca yani res atma olunca kapatabilirsin virüs programını

coderfree

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Jdownloader'ın çalışma mantığı modem açısından pek sağlıklı değil. Ben onun yerine Mipony kullanıyorum, resetleme vs. yok. Kendi içinde Dns değiştirir mi onu bilmem tabi.

byharby

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Bu sorunla bende karşılaşmıştım.Sanırım ağdaki biri ip taraması yapıyor. Ya da benzer birşey...

Sword.q

Profesör
Reaksiyon puanı
25
arp poisoning saldırısı local ortamda kullanılan bir yöntemdir genelde amacı switch ve router gibi cihazları zehirleyip ağ iletişimi devre dışı bırakır o konuda endişelenmene gerek yok.