Niye markalar Türkçe dil desteği sunmuyor

sireno52

Asistan
Reaksiyon puanı
66
Selam arkadaşlar bir ürün aliyorsunuz ve bu ürünün Türkçe dil desteği yok örneğin ben MSI marka bir anakart aldım ve bu anakartin çok fonksiyonlu çalışması için yüklenmesi gereken uygulamaları var bu uygulamalara örnek vermek gerekirse ( MSI USB speed up . MSI süper charger. MSI command center. MSI Eco center. MSI cast boot . MSI gaming app. Msi Live update. Bu uygulamaların ortak noktası Türkçe dil desteğinin olmamas 24 ülkenin dil desteği olması ve bu 24 ülkenin içinde Türkiye'nin olmamas benim moralimi bozuyor

Son düzenleme:

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
Maalesef markalar Türkiye'ye tam anlamıyla yatırım yapmıyor. Sebebini bende çok merak ediyorum. Hadi oyun sektöründe korsan oyunculuk fazla diye girmiyorlar ama bu pazarlarda girmeleri şart artık.

Samet UCA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,930
Evet bu benimde gıcık olduğum bir şey

BehzatAmirim

Dekan
Reaksiyon puanı
6,972
Selam arkadaşlar bir ürün aliyorsunuz ve bu ürünün Türkçe dil desteği yok örneğin ben MSI marka bir anakart aldım ve bu anakartin çok fonksiyonlu çalışması için yüklenmesi gereken uygulamaları var bu uygulamalara örnek vermek gerekirse ( MSI USB speed up . MSI süper charger. MSI command center. MSI Eco center. MSI cast boot . MSI gaming app. Msi Lice update. Bu uygulamaların ortak noktası Türkçe dil desteğinin olmamas 24 ülkenin dil desteği olması ve bu 24 ülkenin içinde Türkiye'nin olmamas benim moralimi bozuyor

Türkiye'de orjinal alım çok az yatırım yapılmıyor.

Kanalizasyon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Teknoloji firmalarının satış listelerinin gerilerinde olmamız en büyük sebeplerden birisi ve bu daralma her geçen gün artıyor, bence bu yeterli bir sebep.

Son düzenleme:

sireno52

Asistan
Reaksiyon puanı
66
Buna devlet niye el atmıyor güzel turkcemizi koruyalım diyerek dem vururlar. Örneğin like kelimesi. bu ne anlama geliyor (Sevmek veya beğenmek ) millet konuşurken bile beğeni aldım demiyorda 1000 like aldım diyor devlet Türkiye'de iş yapacaksan Türkçe dil destegin olmalı dese bakın ozaman ne yapiyorlar

The Judge

Profesör
Reaksiyon puanı
5,193
Yanlış hatırlamıyorsam geçmişte yaşanan bir takım politik durumların da bu konu üzerinde etkisi var fakat;
Ülkemizde beleşi dururken neden para veriyorsuncular çok iken ve beleşi dururken orijinaline para verenlere enayi gözüyle bakılırken ki ticarette kâr ettirmeyecek bölgelere yatırım yapmanın saçma olduğunu da düşünürsek oldukça normal. Bırakın Türkçe dil desteğini firmalar dil dosyalarına yama yapılmasın diye bu dosyaları çeşitli yollarla şifreliyorlar...

Reaksiyon puanı
10,327
Buna devlet niye el atmıyor güzel turkcemizi koruyalım diyerek dem vururlar. Örneğin like kelimesi. bu ne anlama geliyor (Sevmek veya beğenmek ) millet konuşurken bile beğeni aldım demiyorda 1000 like aldım diyor devlet Türkiye'de iş yapacaksan Türkçe dil destegin olmalı dese bakın ozaman ne yapiyorlar
Buna devlet niye el atmıyor? Güzel rkçemizi koruyalım diyerek dem vururlar. Örneğin like kelimesi. Bu ne anlama geliyor? (Sevmek veya beğenmek) Millet konuşurken bile beğeni aldım demiyor da 1000 like aldım diyor. Devlet Türkiye'de iş yapacaksan Türkçe dil desteğin olmalı dese bakın o zaman ne yapıyorlar.

Tam on tane... Kimbilir, belki de devlet baba bu yüzden umudunu yitirmiş olabilir! :)

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,708
Yazılımlar ister oyun olsun ister program tamamen yazılım geliştiricisi ülkelerin dillerine göre yapılır. Türkiye gibi ülkeler bu konuda geride olduğundan sadece windows gibi tüm dillerde yayınlanan programlarda ticari satış odaklı bulunmaktadır

Hasan Burus

Sadece bildiğim konular hakkında yazarım.
Reaksiyon puanı
108
Kullanıcılar olarak bu konuda baskı yapmıyoruz. Bu sadece Türkçe için geçerli değil. Türkiye'de en çok izlenen "stream" platformu Twitch, ancak en yakın sunucu Varşova'da. Brezilya'da sunucu olmaması olay olmuş, herkes boykot yapıp kullanmayı bırakmıştı. Sonra da Twitch, Brezilya'da sunucu açtı. Bizde de yayıncıların birçoğu için, "aman ses çıkarmayayım, partnerliğim gitmesin." derdinde olduğu söyleniyor.