Nintendo Gamecube ve Nintendo Wii Oyunları PC de Nasıl Oynanır? Resimli Anlatım

Bu konuyu okuyanlar

Usui Takumi

Müdavim
Katılım
10 Temmuz 2011
Mesajlar
3,551
Reaksiyon puanı
1,177
Puanları
113
Nintendo konsollarına çok kaliteli oyunlar çıkıyor. Fakat ne yazık ki bu oyunlar sadece Nintendo konsollarına özel oluyor. İşte tam bu noktada devreye emulatör denen programlar giriyor ve bu sayede pc ye çıkmayan oyunları pc de oynayabiliyoruz. Anlatıma başlamadan önce gamepadinizin olması işinizi çok daha kolaylaştıracaktır. Buyrun başlayalım;

Öncelikle buradan sistemimize uygun dolphin emulatörü indiriyoruz;
http://www.dolphin-emulator.com/download.html

Tavsiyem 3.5 versiyonunu indirmeniz ama karar sizin; denediğimde 3.5 versiyonu daha iyi performans vermişti.

İndirdikten sonra winrar ile sağ tıklayıp klasöre çıkart dolphin... deyin

4.0 versiyonun bir farkı ise şu; 3.5 ve önceki versiyonlarda dolphinin bulunduğu dizinde yer alan "user" klasörü 4.0 verisyonunda belgelerimde yer alıyor. Şu şekilde yani; belgelerim/dolphin/user klasörünün içeriği

Programı klasöre çıkarttık şimdi ayarlarda; öncelikle dolphin.exe yi tıklayıp açın; sonra aşağıdaki resimlere ve pc nizin özelliklerine göre ayarları yapın;


Q5WU1wH.jpg

Resimdeki yer gelmek için üstten yapılandırmaya tıklayın. Klasör yazan yere oyunun bulunduğu dizini yapıştırıp tamam deyin. Oyununuz gördüğünüz listeye eklenecek.

gtW1JQJ.jpg

Hilelere izin ver seçeneği widescreen hack vb fix dosyaları için gerekli yoksa asla hile kullanmanızı önermiyorum. Oyuna sağ tık ar code larından ekle diyerek bu fixleri ekelyebilirsiniz. Konunun sonunda fixlerin linklerini yazacağım.

cvPb0zH.jpg

Üstten görüntüye tıklayın. Resimdeki yere geleceksiniz. Dönüştürücü kısmında nvidia değilde intel varsa nvidia denetim masasını açın 3d ayarların yönetilmesi program aayrlarından ekle deyip dolphin.exe yi ekleyin ve yüksek performanslı nvidia işlemcisini seçip uygula-tamam deyin.

U5OBQPZ.jpg

Keskinleştirme ve filtremelemeyi pcnizin özellikleri ve oyunun akıcılığına göre ayarlayın.

aUF7RQ6.jpg

Burdaki ayarları aynen yapın.

bqIpxDM.jpg

Özel dokuları yükle seçeneği eğer texture pack kullanıyorsanız onları yüklemeniz için gerekli, ben Twilight Princess, Wind Waker ve Paper Mario da texture pack kullanıyorum; konunun sonunda o texture packların linklerini ve nasıl kullanılacaklarını da yazacam.

5Ugcm1g.jpg

Ses ayarları bu şekilde; duruma göre DPS_LLE de yapabilirsiniz ki nadir bi ihtimal bu; yapacak olursanız bir iki dosya gerekiyor. Onları da netten bulursunuz; Kb lik dosyalar zaten.

C0BCxxn.jpg

Geldik gamepadin önemli olduğu kısma; üstten fc kolu yazan yere tıklayarak resimdeki yere gelip ayarları resimdeki gibi yapın. Logitech F310,510,710 ya da xbox için ayarlar resimdeki gibi; diğer gamepadler içinde buna benzer şekilde sadece A yerine atıyorum 1 var gibi.

zC2tOTN.jpg

Üstten wiimote ye tıklayıp resimdeki yere gelebilirsiniz. Yalnız burada ufak bişey var; eğer oyun wii oyunu ise interneten hazır profil indirmek işinizi bayağı kolaylaştırır. Örneğin skayward sword dolphin xbox360 controller diyerek googleden arama yaparak hazır profilleri bulabilirsiniz. Ardından dolphinin kurulu olduğu dizin/user/config/profiles/wiimote dizininde text belgesi oluşturup .ini olarak kaydedin ve resimde 2 yazan yere tıklayıp yükle deyin. Dolphin 4.0 sürümünde ise bu dizin belgelerimde. Eğer yükle dedikten sonra tuşların üzerinde tırmak işareti varsa tuşların üzerinden teker teker geçerek kaydedin. Resimde gördüğünüz tuş ayarları super mario galaxy için.

Fix Dosyaları;

Wind Waker Fix;
https://wiki.dolphin-emu.org/index.php?title=The_Legend_of_Zelda:_The_Wind_Waker

Twilight Princess Fix; Gamecube versiyonu;
https://wiki.dolphin-emu.org/index.php?title=The_Legend_of_Zelda:_Twilight_Princess_(GC)

Twilight Princess Fix;Wii versiyonu;
https://wiki.dolphin-emu.org/index.php?title=The_Legend_of_Zelda:_Twilight_Princess_(Wii)

NTSC: Amerika PAL:Avrupa versiyonu için. Diğer fixleri de googleye oyunun adı+dolphin yazarak bulabilirsiniz. Adres üsttekilere benzer bişey olur.

Üstteki bir resimde yer alan hilelere izin ver seçeneği işte bu fixleri aktif etmek için gerekli.

Texture packları ise dolphinin bulunduğu dizin/user/load/textures e atın. Bu dizin dolphin 4.0 versiyonunda belgelerimde. Burada önemli olan şey şu; eğer oyunun amerikan versiyonu (ntsc) indirdiyseniz ona uygun texture pack i indirin. Ufak bir aramayla çok rahat texture pack bulabirsiniz.


Kullandığım texture packlar;

Paper Mario; https://forums.dolphin-emu.org/Thread-paper-mario-ttyd-high-res-texture-pack-v0-1

Twilight Princess; https://forums.dolphin-emu.org/Thread-gc-zelda-twilight-princess-hd-texture-pack-update-pag-7

Wind Waker NTSC; https://docs.google.com/file/d/0BxDq_Q72e_tvcVl1ekt1Q2p4MDA/edit
Wind Waker PAL; https://docs.google.com/file/d/0BxDq_Q72e_tvNnFmTFB1ODdWcnc/edit

Wind Waker da eğer ana karakter maviye dönerse texture packın olduğu dizine gelin ve tırnak içerisindeki dosyayı silin. "GZLE01_ff6c27d4_14"

Texture packları dolphin emu forumdan bulabilirsiniz. Bulamadıklarınız için youtube ye "oyunun adı+hd texture" yazın çıkar. Wind Waker için kullandığım texture pack ı o şekilde bulmuştum.


Son olarak Skyward Sword için gerekli olan bir dosya var: Motionplus.

32 bit motion plus: https://yadi.sk/d/ATK-9ph8czoEx
64 bit motion plus: https://yadi.sk/d/TEK6yZ7Eczp4R

Sadece indirin ve dolphinin kurulu olduğu dizine çıkartıp gelen soruya evet deyin.

Oyunlar için ufak bir arama yapın googlede. Burada site ismi paylaşmam olmaz.
 
Üst