Nikon D5100 Sensöre Perde İndi!!!

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
:hammer:Yılbaşına mutsuz girdim! D5100 model makinem gece düşük şarj ile 2-3 poz çekerken shutter sesi biraz tuhaf geldi ve baktığımda liveview dan karşıma çıkan netice oldukça tuhafı. Sensör temizleme, ayna kapama ne yaptıysam düzelmedi. Şarjı da dolu olmasına rağmen görüntüye her ne geldiyse o gitmiyor artık! Daha önce karşılaşan varsa çözümünü anlatırsa sevinirim gerçi her halükarda garantiye vericem ama olsun ;) Buyrun bu da o perde ile çekilmiş tuhaf bir fotoğraf. Yukarı kısımlarda görüntü var odak bile oluyor ancak sensörün tam da ortasında bu karanlık... Katarakt mı dersiniz:mrgreen:

isveçli

Profesör
Reaksiyon puanı
10
d5100'lerin bir cogunda bu sorun mevcuttur üretim hatası yani.çözüm olarak servisten başka yolu olmadığı söyleniyor.

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Of Kötü Olmuş ya.
Umarım Çözülür.

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Kesinlikle büyük bir hata. Umarım gerekeni yaparlar. Açıkçası böyle bir sorunla karşılaşmak üzdü çünkü oldukça memnundum makinemden :(

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
D5100 de perde hatası falan yok.
Element uydurmayın durduk yere.

Kul yapısı cihaz, bozulacağı vardır bozulur.

Tam olarak anlatılmak istenin anlayamadım.

Makineyi S konumuna getir, 1-2 sn lik fotoğraf çekecek şekilde ayarla ve lensi sök.
Deklanşöre bas ve sensöre bak, perde normal şekilde açılıp kapanıyormu?
Aşağı yukarı oynayan ayna değil, sensörün üzerindeki ince bir siyah/gri tabaka olan perde normal açılıp kapanıyormu?

Bir sıkıntı varsa en yakın servise başvurun yapabilecek hiç bişey yok.

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Zaten başka bir durum söz konusu olamazdı mecbur servise gidicek. Perdeyi incelemedim ancak normalde fotoyu çektiğimde ya da live view a geçtiğimde bunla karşılaşıyorum. Vizörde sorun yok diye gözüküyor yani aynanın arkasında bir şey problemli... Hiç bir şey demeden aldılar makineyi zaten umarım en kısa zamanda tamir olur :(

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Problemi giderirler, sorun olmaz.
En kısa süre derken zaten en kısa süresi 30 gündür bu işlerin genelde :)

Micuvan

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
57
Nikon pişmanlıktır. :D

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
@karacaerc Makinende kaçıncı karelerdeydin? Bende de aynı makine var, kaç çekim yaptım hatırlamıyorum ama 8 ay oldu. Şimdilik çok şükür bir sıkıntı yok.

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
@karacaerc Makinende kaçıncı karelerdeydin? Bende de aynı makine var, kaç çekim yaptım hatırlamıyorum ama 8 ay oldu. Şimdilik çok şükür bir sıkıntı yok.
4878. fotoğrafımı başarı ile çekmişim ardından bu yaşandı. Beklediğimden de az çıktı shutter sayım :D Nikondan yana bir pişmanlık yaşamadım, önceden canoncuydum o makinem de şuan bozuk :D bu sebeple gidip de canon daha iyi diyemem :D canon da yarı profesyonel olan powershot s2 ıs , o da dişli sıyırdı. Tamirini kendim yaptırmam gerektiği için üşeniyorum.

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
2.01.2014 tarihinde garantiye verdiğim Nikon D5100'ümde sensörün önüne perde düşmesi gibi kronik bir hata vardı. İnternette benzer sorunları olanlar ile karşılaşmıştım. Ben de cihazımı Karfo servisi üzerinden garantiye verdim ancak! 20 gün geçtikten sonra(azami teslim süresi) ürün hakkında aldığım bilgi oldukça komikti! Ürünün kullanıcı hatası sonucu bozulduğu! Kullanıcı hatası olmasına karşı müşteri memnuniyeti adına ürünün bedelsiz olarak tamir edileceği söylendi! Böylelikle Nikon firması yalan beyanda bulunmuş oldu! Benim cihazımda düşme çarpma, tamir işlemi ve ya herhangi bir kullanım kılavuzuna aykırı müdahale olmaksızın, cihazın kusuruna kullanıcı hatası denilmiştir! NİKON PİŞMANLIKTIR