Nikon D3100'mü,Canon 1100D'mi?

mustafa1342

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Sizce hangisi iyi?Üst sınırım 1200TL isteyenler başka model tavsiye edebilir :D

x10minirom

Doçent
Reaksiyon puanı
0
900 tl'ye 18-55 kitli 1100D'ler satılıyor.Birde 200-250 liraya 500mm f1.8 lens al Rahat et.Fakat D3100 bende almak istiyordum fakat ben Sony SLT-A37 Aldım.

isveçli

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Ama üst limitim 1200TL ne yazık ki :(.Ya zaten D3100 ile D3200 neredeyse aynı değil mi?
3100 2010da,3200 2012de piyasaya çıktı .3300de duyuruldu yakında piyasada olacak.eski bir makina olan 3100ü kesinlikle tavsiye etmem,ona alacağına hiç alma daha iyi.
benim olduğum yerde D3200 1300 lira :cool:

mustafa1342

Asistan
Reaksiyon puanı
2
3100 2010da,3200 2012de piyasaya çıktı .3300de duyuruldu yakında piyasada olacak.eski bir makina olan 3100ü kesinlikle tavsiye etmem,ona alacağına hiç alma daha iyi.
benim olduğum yerde D3200 1300 lira :cool:
Peki 1200 liraya alınabilecek başka bir makine var mı?Yani D3100'den daha iyi

mekolac44

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Peki 1200 liraya alınabilecek başka bir makine var mı?Yani D3100'den daha iyi
Tabi ki 3100d daha iyi bir makinedir bir üst seri bir gömlek üstün 3100 eski bir makine göz önünde bulundur
Sony'e gelelim slt teknolojisi sayesinde hızlı video mükkemmel eğer bu bütçede alacaksan A37 kazanan olacaktır
bol ışıklar

- - - Mesaj Güncellendi - - -

http://www.youtube.com/watch?v=tMl5GFu2jf8#t=15

mustafa1342

Asistan
Reaksiyon puanı
2

cuvaldız

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Telefonumu değiştirsem yoksa Canon 1100D mi alsam diye ikilem deyim bende

mustafa1342

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Tabi ki 3100d daha iyi bir makinedir bir üst seri bir gömlek üstün 3100 eski bir makine göz önünde bulundur
Sony'e gelelim slt teknolojisi sayesinde hızlı video mükkemmel eğer bu bütçede alacaksan A37 kazanan olacaktır
bol ışıklar

http://www.youtube.com/watch?v=tMl5GFu2jf8#t=15

Sony A37 1200 TL'ye hiç bir yerde yok.Bulursam onu alırım herhalde.Bayaa iyi çünkü.İnşallah vardır bi' sitede falan :D

husoft07

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hem Canon 650D hemde Nikon D7100 kullanan biri olarak bu sorunuza elimden geldiğince ve anlaşılır bir biçimde cevap vermeye çalışacağım. Modeller arasında öyle aman aman bir fark yok. Canonların bir avantajı oto-focus olayı. Tüm lenslerinde sıkıntı olmadan 1100D yi kullanabilirsin. Nikonun 5xxx ve 3xxx serisi makinelerinde AF motoru yok. Bu nedenle AF özelliği olan lensleri kullanmanız gerekiyor ki buda genelde sıkıntı olmaz. Hemen hemen tüm lenslerinde bu özellik var. Sadece lens alırken D serisi olmasın yeter. Örneğin 50 mm f/1.8 G olan lens AF motoru bulundururken 50 mm f/1.8 D olan modelinde AF yoktur. Elle netleme yapacaksınız. Fakat sizin buradaki sorma amacınız muhtemelen hangisi daha iyi çekiyor olacaktır. Otomatik modda kullanacaksanız paranızın yettiği en yeni modeli alın. Yok diğer modları kullanarak iso-diyafram-enstantane üçlüsünü kullanacaksanız hiç farketmez. Hepsi aynı işi görecektir. Birde tecrübemi aktarayım. Hangi makineyi alırsanız alın ilk an şoku olacak. "Bu kadar parayı bunamı verdim." Muhtemelen benim gibi pencereden atmayı bile düşünebilirsiniz. Kaldıki ben Nikon D7100 almıştım. Canon 650D den geçiş yaptım ve anca 1 ayda benimseyebildim. Hangi markayı kullanırsanız kullanın herzaman bi acaba ile diğer markalar aklınıza takılır. Şahsi kanatim marka ve modeller o kadar fark etmiyor. Sadece sınıf farkları fark oluşturuyor. Siz giriş seviyesi alacağınız için 1100D, D3100, D5100, A37 farketmez. Gözünüze kestirdiğinizi alın ve diğerlerini aklınızdan çıkarın eğer yapabiliyorsanız. :D

mustafa1342

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Hem Canon 650D hemde Nikon D7100 kullanan biri olarak bu sorunuza elimden geldiğince ve anlaşılır bir biçimde cevap vermeye çalışacağım. Modeller arasında öyle aman aman bir fark yok. Canonların bir avantajı oto-focus olayı. Tüm lenslerinde sıkıntı olmadan 1100D yi kullanabilirsin. Nikonun 5xxx ve 3xxx serisi makinelerinde AF motoru yok. Bu nedenle AF özelliği olan lensleri kullanmanız gerekiyor ki buda genelde sıkıntı olmaz. Hemen hemen tüm lenslerinde bu özellik var. Sadece lens alırken D serisi olmasın yeter. Örneğin 50 mm f/1.8 G olan lens AF motoru bulundururken 50 mm f/1.8 D olan modelinde AF yoktur. Elle netleme yapacaksınız. Fakat sizin buradaki sorma amacınız muhtemelen hangisi daha iyi çekiyor olacaktır. Otomatik modda kullanacaksanız paranızın yettiği en yeni modeli alın. Yok diğer modları kullanarak iso-diyafram-enstantane üçlüsünü kullanacaksanız hiç farketmez. Hepsi aynı işi görecektir. Birde tecrübemi aktarayım. Hangi makineyi alırsanız alın ilk an şoku olacak. "Bu kadar parayı bunamı verdim." Muhtemelen benim gibi pencereden atmayı bile düşünebilirsiniz. Kaldıki ben Nikon D7100 almıştım. Canon 650D den geçiş yaptım ve anca 1 ayda benimseyebildim. Hangi markayı kullanırsanız kullanın herzaman bi acaba ile diğer markalar aklınıza takılır. Şahsi kanatim marka ve modeller o kadar fark etmiyor. Sadece sınıf farkları fark oluşturuyor. Siz giriş seviyesi alacağınız için 1100D, D3100, D5100, A37 farketmez. Gözünüze kestirdiğinizi alın ve diğerlerini aklınızdan çıkarın eğer yapabiliyorsanız. :D
Anladııım.:D teşekkürler yorum için.Ya peki netleme olayında ben genellikle nesneleri çok yakından çekiyorum.Sizce bu makineler bu kadar iyi netlermi?

mekolac44

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Sony A37 1200 TL'ye hiç bir yerde yok.Bulursam onu alırım herhalde.Bayaa iyi çünkü.İnşallah vardır bi' sitede falan :D
http://www.akakce.com/dijital-slr-f...sony-slt-a37k-18-55mm-lens-fiyati,814413.html

Nikon menüleri felan daha karışık bir anda geçince zor oluyor biraz:)

mekolac44

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Her turlu netlersin ama birinde af birinde mf olarak eger hayyamdan 2.el veya spot al imkanin olursa 2.el olarak 650d+50mm+55-250 gibi bir seti bir ihtimal toplama imkanin var
Diger yandan alirsin bir makine genel olarak canon lensleri daha ucuzdur yanlisim varsa soyleyin sonra kendini gelistirdikce lens alirsin
Butcen el verirse 1100d ve ikinci el llarak 18-270 tamron alabilirssin sana kalmis

mekolac44

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Ben senin yerinde olsam 2.el 650d+18-270 alirdim butce zorlanir belki

husoft07

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Anladııım.:D teşekkürler yorum için.Ya peki netleme olayında ben genellikle nesneleri çok yakından çekiyorum.Sizce bu makineler bu kadar iyi netlermi?
Yakından netleme makine ile ilgili değil üzerine bağladığınız lensler ile ilgili. Bahsettiğimiz DSLR sınıfı makineler objektif üzerinden gelen ışığı işler. Netleme mesafesi, büyütme oranı, keskinlik vb olaylar objektiflerin özelliklerine bağlı. Mesela almış olduğunuz bir makro objektif en pahalı DSLR üzerinde de en ucuz DSLR üzerindede aynı mesafeden netleme yapıp aynı keskinlikte sonuç verecektir. Aklınıza o zaman fiyatlar niye farklı diye bir soru takılabilir. Dediğimiz gibi DSLR gelen ışığı işler. Spor fotoğrafçısına hızlı netleme yapan ve seri çekime elverişli gövde gerekir. Saatte 250 km ile giden bir aracın önünüzden geçerken fotoğrafını çekmek gerçekten çok zordur. Yada snowboard yapan bir sporcu veya bir gol anı. Futbolcunun topa koşmaya başlaması ile topun fileye varması arasında geçen 2 saniye bize kısa gelebilir ama fotoğrafçı için en az 20 fotoğraf anlamındadır. Buna karşın manzara ve doğa fotoğrafçılığı yapan kişilere bu kadar hız gerekmez. Suya ve neme daha dayanıklı gövdeler gerekir. Yazımı biraz uzun tutmuş oldum galiba ama aklınıza gelebilecek sorulara cevap vereyim dedim.